F Κριτική: Η Ελπίδα του Κόσμου - Gloria Mundi (2019) - FilmBoy Κριτική: Η Ελπίδα του Κόσμου - Gloria Mundi (2019) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Η Ελπίδα του Κόσμου - Gloria Mundi (2019)



    Η Sylvie μόλις απέκτησε το πρώτο της παιδί, την μικρή Gloria και είναι τρισευτυχισμένη, όπως και ολόκληρη η οικογένεια που βρίσκεται εκεί για να μοιραστεί τη χαρά. Η επιστροφή στη καθημερινή πραγματικότητα όμως είναι επίπονη με τα προβλήματα να είναι ατελείωτα και να τους γονατίζουν καθημερινά, και τα όρια δεν είναι δύσκολο να σπάσουν. 

    Ο Γάλλο-Αρμένιος σκηνοθέτης του “Χιόνια στο ΚιλιμάντζαροRobert Guédiguian επιστρέφει με το Gloria Mundi, μια ταινία που θα μπορούσε να συνοψισθεί στο “όταν είσαι φτωχός, η ζωή είναι σκ@τ@”! 


    Μια μικροαστική οικογένεια που ήδη ζει στα όριά της έχει να αντιμετωπίσει αναποδιές, ατυχίες αλλά και κακές επιλογές. Η ταινία είναι γεμάτη με χαρακτήρες που ο δημιουργός κάνει ότι μπορεί για να μη μπορείς να συμπάσχεις στο πόνο τους λες και κουνάει το δάχτυλο λέγοντας πως… φταίτε κι εσείς για τη κατάστασή σας! 

    Καλλιτεχνικά δεν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς, με τον Guédiguian να κρατάει έναν ικανοποιητικό ρυθμό χωρίς να έχει να επιδείξει κάτι περισσότερο. 

    Η καθημερινότητα γύρω μας είναι ήδη αρκετά μίζερη για να υπάρχει λόγος να δείτε το Gloria Mundi. Αν δε ζείτε σε μια σπιταρόνα στο Πανόραμα με κηπουρό και καταθέσεις στην Ελβετία που θέλει να δει τα προβλήματα του λαουτζίκου για να το παίξει κουλτουριάρης σοσιαλιστής, μείνετε μακριά. 

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Η Ελπίδα του Κόσμου - Gloria Mundi (2019) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top