F DC Fandom 2020: Το πολυαναμενόμενο (;) Snyder Cut του Justice League αποκαλύπτεται! - FilmBoy DC Fandom 2020: Το πολυαναμενόμενο (;) Snyder Cut του Justice League αποκαλύπτεται! - FilmBoy
  • Latest News

    DC Fandom 2020: Το πολυαναμενόμενο (;) Snyder Cut του Justice League αποκαλύπτεται!


    Υποτίθεται πως θα ήταν ή πρώτη μεγάλη κορύφωση του DCEU
    Δυστυχώς όμως, οι αποτυχίες των προηγούμενων ταινιών και ειδικά του Dawn of Justice που ήταν και πρακτικά το πρώτο σκαλοπάτι για τη συνύπαρξη των μεγαλύτερων ηρώων της DC, το μετέτρεψαν σε γίγαντα με πήλινα πόδια.

    Από τα γυρίσματα ακόμα, η κατάσταση ήταν ιδιαιτέρως περίεργη, με το υλικό, σεναριογραφικά και σκηνοθετικά να αμφισβητείται σε κάθε του στροφή. 
    Με αρκετές αλλαγές να γίνονται "στο πόδι", τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν. 
    Τότε όμως έσκασε η μεγάλη τραγωδία, με τον θάνατο της έφηβης κόρης του σκηνοθέτη Zack Snyder να τον αναγκάζει να αποσυρθεί από τη ταινία, ακριβώς πριν αρχίσει το post-production.

    Mε μια κίνηση που ουσιαστικά επιβεβαίωσε πως η WB δεν ήταν ευχαριστημένη με τη ταινία, η εταιρία δε βρήκε έναν σκηνοθέτη που απλά να ολοκληρώσει το μοντάζ, αλλά προσέλαβε τον Joss Whedon, ο οποίος πήρε το πράσινο φως για να αλλάξει πλήρως το ύφος της ταινίας. 
    Με εκτεταμένα και πανάκριβα reshoots αλλά και πολλές αλλαγές στο σενάριο, η ταινία που είδαμε το Νοέμβριο του 2017 στις αίθουσες ήταν ουσιαστικά το Whedon Cut.

    Το Justice League πήρε ιδιαίτερα αμφιλεγόμενες κριτικές, με τους ερωτηματικούς ψιθύρους για το πως θα ήταν η ταινία αν είχαμε δει αυτή που γύρισε ο Zack Snyder να κάνουν σχεδόν άμεσα την εμφάνισή τους. 
    Ωστόσο, με τον Snyder να απέχει λόγω πένθους, αυτοί παρέμειναν ψίθυροι. Όσο όμως οι μήνες περνούσαν, το κίνημα #ReleaseTheSnyderCut γινόταν όλο και πιο δυνατό, με κάποιους από τους ίδιους τους συντελεστές της ταινίας να το υποστηρίζουν, μέχρι που τον Μάρτιο του '19, ο ίδιος ο Snyder επανερχόμενος σιγά-σιγά στην ενεργό δράση, επιβεβαίωσε πως το πολυσηζητημένο Snyder Cut όντως υπάρχει!

    Το κίνημα πήρε μορφή χιονοστιβάδας, όταν βγήκε στη φόρα από τον Ray Fisher η αηθής συμπεριφορά του Whedon αναγκάζοντας την WB να δώσει το πράσινο φως... και 30 περίπου επιπλέον εκατομμύρια δολάρια ώστε αυτό να ολοκληρωθεί, χωρίς ωστόσο να γίνουν επιπλέον reshoots.

    Το Zack Snyder's Justice League είναι γεγονός με το 4ωρο cut να ανεβαίνει στις 18 Μαρτίου στο HBO Max.

    Το πρώτο trailer που δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της φετινής DC Fandom, κάνει ξεκάθαρο πως θα δούμε μια τελείως διαφορετική ταινία, μια ταινία με πολύ σκοτεινότερο ύφος, με πολύ περισσότερο backstory και με την επιστροφή του Darkseid, ενώ το δεύτερο ομολογουμένως ανεβάζει το hype ψηλά.

    Όντας απ' αυτούς στους οποίους άρεσε το πρωτότυπο Justice League, αυτό το τόσο θορυβώδες κίνημα για το Snyder Cut μου ακουγόταν λίγο... σχιζοφρενικό, μιας και προερχόταν από τους ίδιους σκληροπυρηνικούς fans που ένα χρόνο πριν έκραζαν τον Snyder ότι κατέστρεψε το DCEU!

    Εν πάση περιπτώσει, θα το δούμε κι αυτό και ελπίζουμε να αξίζει το κόπο και να μη καταλήξουμε με ένα ακόμη Martha-φιάσκο!

    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: DC Fandom 2020: Το πολυαναμενόμενο (;) Snyder Cut του Justice League αποκαλύπτεται! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top