F Ξαφνική αναστάτωση στην Disney με τον Bob Iger να παραιτείται από Πρόεδρος! - FilmBoy Ξαφνική αναστάτωση στην Disney με τον Bob Iger να παραιτείται από Πρόεδρος! - FilmBoy
  • Latest News

    Ξαφνική αναστάτωση στην Disney με τον Bob Iger να παραιτείται από Πρόεδρος!


    Μία από τις σημαντικότερες σελίδες στην 97χρονη ιστορία της The Walt Disney Company έκλεισε χτες με τη ξαφνική παραίτηση του προέδρου και γενικού διευθυντή Bob Iger.


    Ο Νεοϋορκέζος παραγωγός και επιχειρηματίας ξεκίνησε το 1974 ως "παιδί για όλες τις δουλειές" στο ABC και μέσα σε δεκαπέντε χρόνια κατάφερε να γίνει διευθυντής της ABC Entertainment.
    Το 1996, όταν η εταιρία πέρασε στα χέρια της Disney πήρε τη θέση του διευθυντή της Walt Disney International και το 2005, με τη... βοήθεια του Roy Disney που έκανε ότι μπορούσε για να στείλει τον επί 20ετία πρόεδρο Michael Eisner σπίτι του, ο Bob Iger ανέλαβε τα ηνία και έκτοτε τίποτα δεν ήταν το ίδιο.

    Στα 15 χρόνια ηγεσίας του, η Disney που το 2000 δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση, όχι απλά επανήλθε αλλά εξελίχθηκε στον κολοσσό που γνωρίζουμε σήμερα.
    Και μόνο η αναφορά πως επί προεδρίας του ολοκληρώθηκαν οι εξαγορές των Pixar, LucasFilm, Marvel και Fox, ενώ παράλληλα εξαπλώθηκαν και γιγαντώθηκαν παγκοσμίως τα Disney theme parks, αρκεί για να γίνουν αντιληπτές οι αλλαγές που έφερε στο "House of Mouse".

    Η παραίτησή του ισχύει άμεσα, με τον Bob Chapek να είναι ο αντικαταστάτης του που έχει ήδη αναλάβει τα καθήκοντά του γενικού διευθυντή μέχρι το τέλος του έτους, όταν και λήγει επίσημα το συμβόλαιο του Iger, και πάρει και τη θέση του προέδρου. 
    Ο 60χρονος Chapek βρίσκεται στην εταιρία εδώ και 27 χρόνια, περνώντας από διάφορες θέσεις με πιο πρόσφατη εκείνη του διευθυντή των θεματικών πάρκων.
    Το ερωτηματικό στο βιογραφικό του είναι η έλλειψη εμπειρίας στο δημιουργικό τομέα αφού ποτέ δεν είχε άμεση ενασχόληση με το κινηματογραφικό ή τηλεοπτικό τμήμα της επιχείρησης!

    Παρότι ο Chapek ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις πως σκοπεύει να ακολουθήσει πιστά τα βήματα του Iger, οι αγορές δεν είχαν και τη πιο θετική αντίδραση σε αυτή την αλλαγή, με τις μετοχές της εταιρίας να κατρακυλούν 2,5% με την ανακοίνωση της αλλαγής.
    Μένει να δούμε τι θα δούμε...

    Αλέξανδρος Κυριαζής


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ξαφνική αναστάτωση στην Disney με τον Bob Iger να παραιτείται από Πρόεδρος! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top