F 10 Χρόνια FilmBoy! - FilmBoy 10 Χρόνια FilmBoy! - FilmBoy
  • Latest News

    10 Χρόνια FilmBoy!


    Στις 12 Φεβρουαρίου του 2009, ένας τύπος (χωρίς καμία άσπρη τρίχα στο κεφάλι τότε) που δεν είχε επαγγελματική απασχόληση με το σινεμά, ξεκίνησε να γράφει για ταινίες που έβλεπε, όπως και χιλιάδες άλλοι στο διαδίκτυο.
    Ήταν ένα χόμπι που απλώς ικανοποιούσε την ανάγκη του να μιλήσει για ταινίες, για να πει κι αυτός τη γνώμη του για αυτά που έβλεπε στη μεγάλη οθόνη.
    Άνοιξε λοιπόν ένα blog – το ονόμασε KostasBlog (σοβαρά τώρα;) – βρήκε ένα κιτς template με ένα λύκο στο δάσος (!!!) και άρχισε να γράφει συστηματικά κριτικές που …τις διαβάζει τώρα και γελάει.
    Μάλιστα, θεώρησε σωστό να παρουσιάζει και καλλιτέχνες τις Country μουσικής τότε, αναδεικνύοντας τη …χομπίστικη διάθεση του blog του.

    Σύντομα, κατάλαβε ότι αυτά που έγραφε τα διαβάζανε …πάνω από 5 άνθρωποι, οπότε συνέχισε να γράφει ακόμη πιο συχνά …για να προσελκύσει το αστρονομικό νούμερο των 50 αναγνωστών!
    Άρχισε λοιπόν να παρουσιάζει ειδήσεις και trailer, με τη λέξη κλειδί να είναι …η συνέπεια.
    Σε αυτά τα πρώτα χρόνια, το blog ανανεωνόταν καθημερινά με εξαίρεση 5-6 μέρες όλο το χρόνο.


    Ύστερα ήρθαν οι συντάκτες.
    Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να γράφουν σε ένα blog με όνομα KostasBlog και με σήμα …ένα λύκο, οπότε γεννήθηκε το FilmBoy, ένα όνομα που αρχικά δεν με ενθουσίασε αλλά στη πορεία έγινε λατρεία.
    Το όνομα, γιατί το site χρειαζόταν πολλά ακόμα για να αγαπηθεί από πολλούς.
    Το αγαπούσαμε όμως εμείς οι λίγοι και αυτό έφτανε.
    Η παρέα που δημιουργήθηκε τότε – και που θα μπορούσε να θεωρηθεί ιδρυτική  - ήταν υπέροχη: Σταματόπουλος, Τσώκος, Καραμάνος.
    Το όνειρο κάθε αρχισυντάκτη!
    Ένα παρεΐστικο site με ψαγμένα άρθρα για το σινεμά, τα κόμικ, τους σούπερ ήρωες, αφιερώματα, Awards polls, ότι μπορείτε να φανταστείτε.
    Ήταν οι εποχές που ανυπομονούσαμε να γράψουμε, να σχολιάσουμε, να διαβάσουμε τα άρθρα των άλλων, να αυτοσαρκαστούμε, μια παρέα που άρχισε να αρέσει σε πολλούς.
    Ήταν η εποχή που αποκτήσαμε φανατικούς αναγνώστες και μια οντότητα στον χώρο του ελληνικού σινεμά.

    Τα χρόνια πέρασαν, δημιουργήθηκε το Horrorant.com, ιδρύθηκε η FilmBoy Pictures, ξεκίνησε και το Horrorant Film Festival, αλλά το site δε σταμάτησε στιγμή να αποτελεί τη ναυαρχίδα του δικτύου FilmBoy, με ολοένα και περισσότερους συντάκτες στο πλάι του.
    (Εκεί κάπου, το χάσαμε.  Πιθανότατα να χάθηκε μέρος της παρεΐστικης διάθεσης στο κυνήγι των κλικ και του ‘επαγγελματισμού’ στον οποίο μπήκε αναγκαστικά το site, με τη διανομή και το φεστιβάλ να δημιουργούν υποχρεώσεις και ίσως να μας παρέσυραν στο να χάσουμε αυτό το χομπίστικο ύφος με το οποίο διασκεδάζαμε.
    Οι αριθμοί ανέβηκαν αλλά η παρέα χάθηκε. 
    Και ειλικρινά, θα έκανα τα πάντα για να ξαναβρισκόμασταν όλοι μαζί, να κάναμε αυτές τις ατελείωτες συζητήσεις για τις X-Men Day, τα ξεκαρδιστικά κείμενα του Αργύρη, τα ‘για μεταπτυχιακό’ κείμενα του Κώστα, τις αγαπημένες κριτικές του Γιώργου.)

    Πάνω από 50 νέοι άνθρωποι έχουν γράψει κατά καιρούς στο FilmBoy.
    Όλοι έχουν βάλει το χεράκι τους για να γίνει πλέον το FilmBoy ένας αναγνωρίσιμος χώρος για κάθε φίλο του σινεμά, ακόμα και για αυτούς που δεν συμφωνούν με τα γραφόμενα.
    Αυτοί ειδικά είναι πολλοί και ‘πιστοί’.
    Το γεγονός όμως ότι έχουμε φανατικούς μη-φίλους οφείλεται στο ότι εδώ γράφουμε πάντα τη γνώμη μας χωρίς καμία ‘υποχρέωση’ στα γραφεία.
    Βλέπετε, ήταν εξαρχής επιλογή μας να μην παίρνουμε διαφημίσεις από γραφεία διανομής, γιατί έτσι αποκτάς ‘υποχρεώσεις’.
    Γιατί θεωρώ γελοία την εικόνα να υπάρχει ‘αντικειμενική’ κριτική μιας ταινίας που …τη διαφημίζεις στο site σου.

    Τα χρόνια πέρασαν (γρήγορα), το site μεγάλωσε, βγήκαμε στη τηλεόραση, μπήκε και στο Imdb, έσπασε και κάποια ρεκόρ στη πορεία και πλέον γιορτάζει τα 10 χρόνια του!

    Τα 10.934 άρθρα σε 3.650 ημέρες φανερώνουν αν μη τι άλλο τη συνέπεια.
    Παρά τη διοργάνωση του φεστιβάλ, παρά τα παράλληλα site Horrorant.com και HorrorantFilmFestival.com, το FilmBoy δε σταμάτησε ποτέ να δημοσιεύει.
    Ασταμάτητα.
    Επί 10 συνεχή χρόνια.
    411 Αφιερώματα.
    3.111 Κριτικές ταινιών.
    3.473 Παρουσιάσεις trailer.
    104 Κριτικές Σειρών.

    Τις δικές μας θεματικές στήλες:
    Η Μάχη των Σειρών
    FilmBoy Battles
    Σκηνές που Αγαπήσαμε
    Τα Καλύτερα Φινάλε
    Ο Καλύτερός τους Ρόλος
    Ταινίες που Αδικήθηκαν
    Remake Originals
    Περί Φιλ(μ)οσοφίας
    Classics
    Box Office (US κι εγχώριο)

    Τα Ειδικά Αφιερώματα μας
    Ιστορία του Ελληνικού Σινεμά
    50 Χρόνια James Bond
    75 Χρόνια Superman
    The Dark Knight Week
    X-Men Day

    Πλέον, το FilmBoy έχει γίνει ένα από τα πιο γνωστά κινηματογραφικά site της χώρας, μέσα στα 3 μεγαλύτερα ελληνικά κινηματογραφικά site, ένας ειδησεογραφικός χώρος του σινεμά, ένας χώρος διασκέδασης για κάθε σινεφίλ.
    Σας ευχαριστώ όλους και όλες για αυτό.
    Χρόνια μας πολλά!

    Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 10 Χρόνια FilmBoy! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top