F Ποιά Νομίζεις ότι Είμαι - Who You Think I Am (Celle que vous croyez) (2019) - FilmBoy Ποιά Νομίζεις ότι Είμαι - Who You Think I Am (Celle que vous croyez) (2019) - FilmBoy
  • Latest News

    Ποιά Νομίζεις ότι Είμαι - Who You Think I Am (Celle que vous croyez) (2019)


    Αφού πρωτοπαρουσιάστηκε στο τελευταίο Φεστιβάλ του Βερολίνου σε Special Gala Screening το «Ποιά νομίζεις ότι είμαι» ξεκινάει την καριέρα του και στη χώρα μας. 
    Η νέα ταινία με πρωταγωνίστρια τη μοναδική Juliette Binoche συνδυάζει μια οξυδερκή σπουδή χαρακτήρων με τις ανατροπές ενός καλοκουρδισμένου θρίλερ για να πει μια επίκαιρη ιστορία για τον χρόνο που περνά, τις σχέσεις και την ερωτική επιθυμία, στην εποχή όπου βασιλιάς είναι ένας: το Διαδίκτυο.

    Η Claire (Juliette Binoche, Vision) είναι μία χωρισμένη μητέρα δύο παιδιών και καθηγήτρια πανεπιστημίου, η οποία μόλις έχει χωρίσει από τον νεαρό εραστή της, Λουντό. 
    Στο διαδίκτυο, όμως, έχει επινοήσει μία άλλη, πιο επιθυμητή περσόνα για να κατασκοπεύσει τον πρώην της: αυτή είναι η Κλάρα, μία όμορφη και ξέγνοιαστη 20άρα, που σύντομα θα γνωριστεί με τον φίλο και βοηθό του Λουντό, Alex (Francois Civil, Επιστροφή στη Βουργουνδία). 
    Η επικοινωνία τους ξεκινά αθώα, γρήγορα όμως η έλξη τους είναι ακαταμάχητη και ο Alex πιέζει την Claire να συναντηθούν από κοντά. 
    Εγκλωβισμένη στο πλασματικό της «πρόσωπο», η Claire είναι σε αδιέξοδο. 
    Πού, όμως, σταματά το ψέμα και πού ξεκινά η αλήθεια;


    Βασισμένη στο μυθιστόρημα της Καμίλ Λοράν, η ιστορία συνδυάζει, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Σάφι Νέμπου, στοιχεία από “το “Rashomon” του Ακίρα Κουροσάβα, τον “Δεσμώτη του Ιλίγγου” του Άλφρεντ Χίτσκοκ και τις “Επικίνδυνες Σχέσεις” του Σοντερλό ντε Λακλό”·  
    Και προσθέτει: “πώς να μην σκεφτεί κανείς τον ντε Λακλό όταν εξετάζει το παιχνίδι εξουσίας και χειραγώγησης που επικρατεί στα social media σήμερα; 
    Κάτω από το εικονικό πέπλο, είναι εύκολο να βρεις μία νέα ταυτότητα και μια νέα ζωή: αυτήν που θα ήθελες να ζούσες. 
    Τα social media προσφέρουν αμέτρητες πιθανότητες να καλλιεργήσεις και να τρέφεις διάφορα είδη επικίνδυνων σχέσεων. 
    Οι νέες τεχνολογίες γεννούν νέες παθολογίες…”.

    Έχοντας από την πρώτη στιγμή στο μυαλό του την Ζιλιέτ Μπινός για το ρόλο της περίπλοκης, διχασμένης Κλερ, ο Νέμπου ευτύχησε να την κάνει πρωταγωνίστριά του και να την δει να παραδίδει μια ακόμη εξαιρετική ερμηνεία. 
    “Η Ζιλιέτ έχει φοβερά εύστοχη και σφαιρική κρίση”, εξηγεί, “διαρκώς εκφράζει τις ιδέες της. 
    Δεν έχει χάσει τον ενθουσιασμό μικρού παιδιού σε ό,τι έχει να κάνει με την αφήγηση ιστοριών και είναι φοβερά γενναιόδωρη - δεν φοβάται να εκτεθεί. 
    Κοιτάζει την ηλικία της στα μάτια και αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο λαμπερή. 
    Υπήρχε απόλυτη εμπιστοσύνη μεταξύ μας και ένιωθα ότι ο συγκεκριμένος ρόλος τής μιλούσε πολύ. 
    Και δεν είναι η μόνη: η Κλερ απορρίπτει την ιδέα ότι, καθώς περνάει ο χρόνος, πρέπει να γυρίσει την πλάτη στην ερωτική επιθυμία. 
    Οπότε ελπίζω ότι εγώ, εσείς, όλοι μας είμαστε λίγο σαν εκείνην...”

    Στους κινηματογράφους από 25 Ιουλίου.

    ΔΤ από τη Rosebud.21

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ποιά Νομίζεις ότι Είμαι - Who You Think I Am (Celle que vous croyez) (2019) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top