F Κριτική: McQueen (2018) - FilmBoy Κριτική: McQueen (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: McQueen (2018)



    Ο Alexander McQueen υπήρξε ένας από τους πιο επαναστατικούς σχεδιαστές στο χώρο της μόδας των τελευταίων δεκαετιών, φέρνοντας νέο αέρα στις πασαρέλες και δημιουργώντας πρωτοποριακές επιδείξεις με έντονη θεατρικότητα.
    Το ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν οι Ian Bonhote και Peter Ettedgui αποτελεί μια αναδρομή στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του Άγγλου δημιουργού, ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια και καταλήγοντας στο τραγικό φινάλε που είχε σοκάρει το χώρο της μόδας το 2010. 

    Σε αυτή την πορεία η αφήγηση παρουσιάζει το καλλιτεχνικό του ταλέντο, την αγάπη του για τη σχεδίαση και τα ρούχα, και τελικά την εξέλιξή του σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. 
    Η συνταγή που ακολουθείται είναι κλασική και χωρίς ιδιαίτερες πρωτοτυπίες, με το σύνολο των πληροφοριών να δίνονται μέσα από συνεντεύξεις φίλων, συνεργατών και συγγενών.


    Κατά αυτόν τον τρόπο όμως, αποφεύγονται σε μεγάλο βαθμό τα σκοτεινά κομμάτια της προσωπικά ζωής του McQueen που σχετίζονταν με τις ερωτικές σχέσεις, τις καταχρήσεις, και την εύθραυστη ψυχική διάθεση στα τελευταία χρόνια της ζωής του. 

    Έτσι πιάνοντας αυτά τα θέματα σε μεγάλο βαθμό επιφανειακά, η αφήγηση επικεντρώνεται στα αδιαμφισβήτητα ταλέντα του πρωταγωνιστή, κάνοντας όμως κατά αυτό τον τρόπο ένα ντοκιμαντέρ το οποίο περιορίζεται σε όσους όχι απλά ενδιαφέρονται, αλλά κυρίως ασχολούνται με το χώρο της μόδας. 
    Όσοι πάντως ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, μάλλον θα απολαύσουν την προβολή.

    Στους κινηματογράφους από 4 Ιουλίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: McQueen (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top