F Μεγάλες πρεμιέρες στο line-up του φεστιβάλ του Sundance - FilmBoy Μεγάλες πρεμιέρες στο line-up του φεστιβάλ του Sundance - FilmBoy
  • Latest News

    Μεγάλες πρεμιέρες στο line-up του φεστιβάλ του Sundance


    Με τις indie ταινίες να είναι πιο... mainstream από ποτέ, το φεστιβάλ του Sundance ανεβάζει χρόνο με το χρόνο τις μετοχές του, και από ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ του γιορτάζει τον αμερικάνικο indie κινηματογράφο, έχει εξελιχθεί σε παρουσιαστή μερικών εκ των μεγαλύτερων ταινιών της χρονιάς.

    Το φετινό line-up που μόλις ανακοινώθηκε ξεχειλίζει με ενδιαφέρουσες ταινίες και χωρίς άλλη καθυστέρηση, πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε εκείνες που ξεχωρίσαμε.

    Δεκαοχτώ μεγάλες ταινίες κάνουν στο φεστιβάλ τη παγκόσμια πρεμιέρα τους, μεταξύ των οποίων το After the Wedding του Bart Freundlich, remake της ομότιτλης δανέζικης ταινίας της Susanne Bier, με τις Michelle Williams και Julianne Moore να έχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. 

    Στο Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile του Joe Berlinger, ο Zac Efron υποδύεται τον διαβόητο δολοφόνο Ted Bundy, ενώ στο Official Secrets του Gavin Hood η Keira Knightley βγάζει τα άπλυτα της NSA στη φόρα. 

    Στο Relive του Jacob Estes, ο David Oyelowo λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από τη νεκρή ανιψιά του, στο The Boy Who Harnessed the Wind ο Chiwetel Ejiofor, σκηνοθετεί ένα αγόρι σε ένα χωριό της Αφρικής που προσπαθεί να φτιάξει μια ανεμογεννήτρια, και στο Velvet Buzzsaw του Dan Gilroy ο Jake Gyllenhaal και η Rene Russo κοντράρονται στο σκληρό κόσμο του εμπορίου τέχνης.



    Από το Αμερικάνικο διαγωνιστικό τμήμα που αριθμεί 16 ταινίες, από το οποίο βγαίνουν και πολλές μεγάλες εκπλήξεις, ξεχωρίσαμε το Honey Boy με τον Lucas Hedges στο ρόλο ενός νεαρού ηθοποιού που προσπαθεί να φτιάξει τη σχέση του με το ρεμάλι πατέρα του, Shia LaBeouf, το Luce του Julius Onah με τους Naomi Watts, Octavia Spencer και Tim Roth να έρχονται αντιμέτωποι με τη τρομακτική αλήθεια που κρύβει ένα υιοθετημένο παιδί, και το The Sound of Silence με τον Peter Sarsgaard στο ρόλο ενός επαγγελματία που ρυθμίζει τον ήχο των σπιτιών!




    Από το Διεθνές διαγωνιστικό τμήμα ξεχωρίσαμε το Judy & Punch με την Mia Wasikowska στο ρόλο μιας μαριονετίστας που προσπαθεί να αναβιώσει το επιτυχημένο της σόου σε μια πόλη που κυριαρχεί η βία, το Monos του Alejandro Landes με την Julianne Nicholson στο ρόλο μιας γυναίκας που οκτώ οπλισμένα παιδιά κρατούν αιχμάλωτη σε μια βουνοκορφή, το δανέζικο Queen of Hearts με την Trine Dyrholm να ξελογιάζει τον έφηβο θετό της γιο, το The Souvenir της Joanna Hogg με την Tilda Swinton στο ρόλο της μητέρας μιας νεαρής φοιτήτριας κινηματογράφου που ερωτεύεται έναν χαρισματικό αλλά άπιστο άνδρα και το γιαπωνέζικο We Are Little Zombies στο οποίο μια παρέα τεσσάρων ορφανών δεκατριάχρονων δημιουργούν μια μπάντα και μέσα από αυτή εξερευνούν τα συναισθήματά τους.

    Οι τίτλοι δεν έχουν τελειωμό, και εκτός των προαναφερόμενων που είναι και οι πιο τρανταχτοί, σίγουρα θα ξεχωρίσει και κάποιο διαμαντάκι. 

    Αναμένουμε...

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Μεγάλες πρεμιέρες στο line-up του φεστιβάλ του Sundance Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top