F Οι υπερήρωες θρηνούν. Έφυγε από τη ζωή ο Stan Lee στα 95 του! - FilmBoy Οι υπερήρωες θρηνούν. Έφυγε από τη ζωή ο Stan Lee στα 95 του! - FilmBoy
  • Latest News

    Οι υπερήρωες θρηνούν. Έφυγε από τη ζωή ο Stan Lee στα 95 του!


    Ακόμα και εκείνοι που δεν έχουν πιάσει ποτέ κόμικ στα χέρια τους (όπως εγώ!), δεν μπορούν παρά να σκύψουν το κεφάλι στη θλιβερή είδηση του θανάτου του μεγάλου Stan Lee.

    Ο Ρουμανο-Εβραικής καταγωγής Αμερικανός συγγραφέας γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 1922 σε ένα διαμέρισμα της Νέας Υόρκης. 

    Από την εφηβεία του, τον γοήτευαν τα κόμικς και είχε ήδη αρχίσει να γράφει τις πρώτες ιστορίες του. 
    Το 1939 προσελήφθη στην Timely Comics, την εταιρία που τη δεκαετία του '60 θα γινόταν η ξακουστή Marvel Comics.

    Εκεί μεγαλούργησε και μέσα από τα γραφεία της και τη συνεργασία του με τον Jack Kirby και τον Steve Ditko γεννήθηκαν οι διασημότεροι υπερήρωες, όπως ο Iron Man, ο Spider-Man, ο Hulk, οι X-Men και αμέτρητοι ακόμα, αφήνοντας το στίγμα του στο χώρο με τα λαμπερότερα χρυσά γράμματα.

    Το όνομά του πέρασε τα στενά όρια των comics όταν οι ήρωες του εισέβαλαν στη μεγάλη οθόνη, και τη γέννηση των Marvel Studios και του MCU που όπως όλοι ξέρουμε ζει και βασιλεύει, κυριαρχώντας στο παγκόσμιο box office. 

    Αξέχαστες έχουν μείνει οι cameo εμφανίσεις του που φρόντιζε να κάνει σε κάθε ταινία.

    Παρά τη προχωρημένη του ηλικία, ο Stan Lee παρέμενε ακμαίος κάνοντας τακτικές δημόσιες εμφανίσεις, όμως τους τελευταίους μήνες κάποια προβλήματα υγείας που έδειξαν πως είναι περαστικά, μάλλον τον ταλαιπώρησαν λίγο περισσότερο και το πρωί της Δευτέρας διακομίσθηκε επειγόντως στο Cedars-Sinai Medical Center όπου και άφησε τη τελευταία του πνοή, όπως επιβεβαίωσε η κόρη του.

    R.I.P. Stan...


    Αλέξανδρος Κυριαζής.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι υπερήρωες θρηνούν. Έφυγε από τη ζωή ο Stan Lee στα 95 του! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top