F TV Series Review: The Good Cop (season 1) - FilmBoy TV Series Review: The Good Cop (season 1) - FilmBoy
  • Latest News

    TV Series Review: The Good Cop (season 1)




    Για την αρχή της σεζόν 2018-2019, τον Netflix μας επιφύλασσε μια μικρή έκπληξη - έκπληξη γιατί είναι μια σειρά ενός είδους που δεν έχουμε ξαναδεί στη πλατφόρμα, αλλά και μικρή μιας και όπως όλοι πια γνωρίζουμε, οι ιθύνοντες στη προσπάθεια να ανοίξουν το target group τους απλώνουν τα δίχτυα τους παντού.
    Το The Good Cop είναι μια παραδοσιακή procedural αστυνομική κωμική σειρά και αν σας πω ότι δημιουργός της είναι ο Andy Breckman του Monk, είμαι σίγουρος ότι όλοι ξέρετε ακριβώς τι να περιμένετε.

    Ήρωες μας είναι ο πατήρ και υιός Caruso. 
    Ο Tony ήταν ένας ντετέκτιβ που ήξερε πως να κάνει τη δουλειά του με όλους τους… πλάγιους τρόπους. 
    Παρότι κάποια στιγμή τον έπιασαν και έκανε 7 χρόνια φυλακή για διαφθορά, με τον έξω καρδιά χαρακτήρα του παραμένει εξαιρετικά συμπαθής στους γύρω του. 
    Ο T.J. ακολούθησε τα χνάρια του μπαμπά, έφτασε πολύ γρήγορα να είναι Υπαστυνόμος, ακολουθώντας όμως την άκρως αντίθετη οδό, εκείνη της απόλυτης εφαρμογής των νόμων και των κανόνων, σε σημείο ψυχαναγκασμού.

    Ο Tony έχει αποφυλακισθεί με αναστολή και ζει στο σπίτι του γιου του, υπό την εποπτεία της όμορφης Cora Vasquez, συναδέλφου και φίλης του, με την οποία φυσικά και είναι κρυφά ερωτευμένος. 
    Πατέρας και γιος, παρά των εξαιρετικά αντίθετων τρόπων ζωής, αλληλοσυμπληρώνονται και τα βγάζουν πέρα όχι μόνο με τις προσωπικές τους σχέσεις αλλά και με τις υποθέσεις που αναλαμβάνουν να λύσουν.



    Χωρίς να είμαι οπαδός της μεγάλης του επιτυχίας, στο The Good Cop ο Breckman ακολουθώντας μια σίγουρη συνταγή, μας προσφέρει μερικές ιδιαίτερα ευχάριστες ώρες. 
    Φυσικά, αν δεν είστε ήδη οπαδοί του είδους, εδώ δε πρόκειται να βρείτε τίποτα διαφορετικό, με τα αυτοτελή επεισόδια που έχουν πάντα happy end, την 42λεπτη διάρκεια, ακόμα και το βασικό premise του αταίριαστου διδύμου να είναι μόνο μερικά από τα κλισέ που πρέπει να δεχθείτε προκαταβολικά.

    Δύο είναι τα στοιχεία που κερδίζουν κατά κύριο λόγο το θεατή, η χημεία των πρωταγωνιστών και η ισορροπία κωμωδίας-δράματος. 
    Παρότι ούτε ο Tony Danza ούτε ο Josh Groban ξεχειλίζουν από ταλέντο, ο συνδυασμός τους λειτουργεί άψογα. 
    Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τους εξαιρετικά συμπαθείς Monica Barbaro (Chicago Justice) και Isiah “shiiiiiiiiiiiiiiit” Whitlock, το κουαρτέτο τους είναι.. ίσως όχι εκρηκτικό αλλά σίγουρα καλοδεμένο.

    Είναι αρκετά περίεργο να παρακολουθείς μια σειρά που έχεις συνηθίσει να βλέπεις ανά βδομάδα, να αριβάρει κομπλέ και με τα 10 της επεισόδια, έτοιμη να τη καταβροχθίσεις, όμως το ρίσκο λειτούργησε και παρότι δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι πραγματικά αξιομνημόνευτο, το The Good Cop ήταν μια αξιοπρεπέστατη προσθήκη για τους φίλους του είδους.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TV Series Review: The Good Cop (season 1) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top