F Kursk trailer: Η περιβόητη υποβρύχια τραγωδία αναβιώνει στη μεγάλη οθόνη! - FilmBoy Kursk trailer: Η περιβόητη υποβρύχια τραγωδία αναβιώνει στη μεγάλη οθόνη! - FilmBoy
  • Latest News

    Kursk trailer: Η περιβόητη υποβρύχια τραγωδία αναβιώνει στη μεγάλη οθόνη!


    12 Αυγούστου 2000. 
    Στα ανοιχτά της θάλασσας του Μπάρεντς κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης του Ρωσικού Ναυτικού, οι σεισμογράφοι καταγράφουν δύο υποβρύχιες εκρήξεις. 
    Παρότι οι πρώτες επίσημες δηλώσεις μιλούν σύγκρουση υποβρυχίων, γρήγορα η αλήθεια γίνεται γνωστή. 
    Οι εκρήξεις προήλθαν από διαρροή καυσίμων υπεροξειδίου του υδρογόνου από μια ελαττωματική τορπίλη στο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Κουρσκ. 
    Εξαιτίας αυτών τα δύο μπροστινά τμήματά του πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα να πνιγούν όσοι βρισκόταν εκεί. 
    Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν ακόμα ζωντανοί. 

    Οι πρώτες απόπειρες διάσωσης είναι αποτυχημένες. 
    Νορβηγία και Μεγάλη Βρετανία δηλώνουν έτοιμες να βοηθήσουν όμως ο Πούτιν, που είχε εκλεγεί Πρόεδρος της Ρωσίας μόλις πριν 3 μήνες, την αρνείται. 
    Πέρασαν οκτώ ημέρες αποτυχημένων προσπαθειών μέχρι αυτή να γίνει δεκτή, όμως ήταν ήδη αργά. 
    Δέκα ολόκληρες ημέρες μετά τις εκρήξεις, οι Νορβηγοί δύτες καταφέρνουν να εισέλθουν στα εσωτερικά διαμερίσματα του Κουρσκ όπου διαπιστώνουν ότι είναι όλα πλημμυρισμένα, επιβεβαιώνοντας ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί.

    Νομίζω ότι οι περισσότεροι θυμόμαστε το περιστατικό, μιας και τα δελτία ειδήσεων το κάλυψαν τότε εκτεταμένα, καθώς και τις πολιτικές προεκτάσεις του, μιας και αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για τον νεοεκλεγέντα Πούτιν.
    Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, η γαλλική EuropaCorp ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μία ταινία για την τραγωδία σε σενάριο Robert Rodat (The Catcher Was a Spy). 

    Τρία χρόνια αργότερα, και με τον Thomas Vinterberg (Far from the Madding Crowd) να αντικαθιστά τον αρχικά επιλεχθέντα Martin Zandvliet στη καρέκλα του σκηνοθέτη, το Kursk είναι έτοιμο να βυθιστεί στις αίθουσες.

    Πρωταγωνιστούν οι Matthias Schoenaerts (Red Sparrow), Colin Firth (The Mercy), Léa Seydoux (Spectre), Max von Sydow (Extremely Loud & Incredibly Close) και ο Michael Nyqvist (Colonia) σε έναν από τους τελευταίους του ρόλους.

    Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Toronto όπου πήρε πολύ καλές κριτικές και στις 13 Δεκεμβρίου θα φτάσει και στα μέρη μας.
    Δείτε το trailer…

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Kursk trailer: Η περιβόητη υποβρύχια τραγωδία αναβιώνει στη μεγάλη οθόνη! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top