F Κριτική: Mile 22 (2018) - FilmBoy Κριτική: Mile 22 (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Mile 22 (2018)




    Ο παραγωγός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και περιστασιακός ηθοποιός Peter Berg κάνει τη δέκατη δουλειά του για τη μεγάλη οθόνη από την πλευρά του σκηνοθέτη και συνεργάζεται μια ακόμα φορά με τον Mark Wahlberg για μια ακόμα ταινία δράσης. 
    Το οποίο οδηγεί σε κάτι σχετικά ικανοποιητικό, ταυτόχρονα όμως σε κάτι που έχει επαναληφθεί πάρα πολλές φορές στον σύγχρονο αμερικανικό κινηματογράφο μαζικής κατανάλωσης.

    Ο Mark Wahlberg είναι εδώ ο James ‘Jimmy’ Silva, ένας μυστικός πράκτορας της CIA που μαζί με την επίλεκτη ομάδα του καλούνται να φέρουν εις πέρας μια επικίνδυνη αποστολή: να προστατέψουν και να παραδώσουν ένα σημαντικό πρόσωπο το οποίο έχει σημαντικές και  άκρως απόρρητες πληροφορίες. 
    Τις πληροφορίες θα τις δώσει μόνο όταν φτάσουν στο αεροπλάνο που θα τον φυγαδεύσει εκτός χώρας. 

    Με κατάλληλα εξοπλισμένα οχήματα και με την ανάλογη συνοδεία του, ο Silva έχοντας μαζί του τον μάρτυρα ξεκινάει για το αεροδρόμιο. 
    Η απόσταση που μεσολαβεί μπορεί να είναι μόνο 22 μίλια, αλλά οι πληροφορίες είναι τόσο σημαντικές που τραβούν την προσοχή των τρομοκρατών και έτσι η αποστολή θα έχει επικίνδυνο χαρακτήρα και αμέτρητα εμπόδια.

    Ο Mark Wahlberg, που εκτός από πρωταγωνιστής έχει και χρέη παραγωγού στην ταινία, υποδύεται ένα ακόμα σκληροτράχηλο χαρακτήρα που δεν πτοείται, είναι πάντα οξύθυμος και περνά μέσα από φλόγες και σφαίρες δίχως να τραυματίζεται και πολύ. 
    Εκεί στηρίζεται και η δημιουργία της ταινίας, σε ένα χαρακτήρα αλύγιστο έτοιμο να ολοκληρώσει οποιαδήποτε αποστολή του δοθεί. 



    Κάτι που δεν διαφέρει από τις προηγούμενες συνεργασίες του Wahlberg με τον σκηνοθέτη Berg
    Είναι αρκετά αναμενόμενο το κλίμα της ταινίας και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη.
    Ο μοναδικός λόγος που θα θυμάται ο θεατής πιθανόν το έργο είναι η τελική ανατροπή. 
    Τα υπόλοιπα μέρη, ερμηνευτικά και τεχνικά, δεν δείχνουν κάτι το ιδιαίτερο. 
    Ακόμα και η παρουσία του John Malkovich περνά σχεδόν απαρατήρητη. 

    Οι σφαίρες δίνουν και παίρνουν μέχρι οι ήρωες να διασχίσουν την απόσταση ως το αεροσκάφος, το γνωστό ξύλο που εμφανίζεται σε ταινίες δράσης, οι σκοτεινές συνωμοσίες και το παιχνίδι των συμφερόντων, όλα αυτά τα στοιχεία εμφανίζονται λοιπόν σε αυτή την ταινία που προορίζεται αποκλειστικά σε αυτούς που λατρεύουν τις ταινίες δράσεις. 
    Χωρίς, όμως, να αποκομίζουν κάτι στην τελική εφόσον έχουν δει αρκετά ίδια παραδείγματα στο παρελθόν.

    Στους κινηματογράφους από 16 Αυγούστου.

    Πάνος Μουζάκης


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Mile 22 (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top