F Κριτική: Η Εξομολόγηση της Δασκάλας του Πιάνου - The Confession (2017) - FilmBoy Κριτική: Η Εξομολόγηση της Δασκάλας του Πιάνου - The Confession (2017) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Η Εξομολόγηση της Δασκάλας του Πιάνου - The Confession (2017)




    Ο σκηνοθέτης Zaza Urushadze των ταινιών ‘Here Comes The Dawn’ (1998) και ‘Tangerines’ (2013) κάνει την νέα του δουλειά, ένα δράμα που αποτελεί συμπαραγωγή Γεωργίας-Εσθονίας-ΗΠΑ και καταφέρνει να μας πει μια ενδιαφέρουσα ιστορία με χαμηλούς τόνους και ατμόσφαιρα.

    Στην ιστορία αυτή, ο ιερέας Γκεόργκι πηγαίνει σε ένα απομονωμένο χωριό στα βουνά για να υπηρετεί την μικρή κοινότητα που ζει εκεί. 
    Με γνώσεις σκηνοθεσίας και αγάπη για τον κινηματογράφο, ο Γκεόργκι με τη βοήθεια του Βάλικο οργανώνουν προβολές τα βράδια για τους κατοίκους του χωριού με σκοπό να τους φέρει πιο κοντά στην εκκλησία. 

    Η δασκάλα της μουσικής Λίλι έρχεται κάποιες φορές στις προβολές και ο Γκεόργκι αρχίζει και έλκεται από την παρουσία της. 
    Η Λίλι, όμως, κρύβει ένα μυστικό που θα φέρει τον Γκεόργκι σε δίλημμα σχετικά με την πορεία του στο χωριό και οι ευτυχισμένες μέρες δεν θα διαρκέσουν για πολύ…

    Με μια απλή ιστορία και σκηνοθεσία, ο σκηνοθέτης παραδίδει μια ήσυχη και απολαυστική ταινία με ορισμένες δόσεις χιούμορ διάσπαρτες στην ταινία. 
    Οι τόνοι της φύσης και η ατμόσφαιρα του εξοχικού τοπίου προσδίδουν μια αυθεντικότητα στο setting, καθώς και η ησυχία που επικρατεί στο απομονωμένο χωριό που εκτυλίσσονται τα γεγονότα. 

    Ο ιερέας Γκεόργκι δεν είναι ο συνηθισμένος ιερέας που ξέρουμε. 
    Δεν είναι αυστηρός, αγαπάει τον κινηματογράφο και κάνει προβολές, είναι άτομο με ανθρώπινη υπόσταση. 
    Και υποστηρίζει το δίκαιο και το συνετό, ακόμα και αν είναι μόνος του σε αυτόν τον αγώνα.



    Στη σχετικά μικρή διάρκεια της ταινίας, ο σκηνοθέτης καταφέρνει να μας κάνει να μπούμε στη θέση του Γκεόργκι και να αναρωτηθούμε για το τι είναι το σωστό και για ποιο λόγο πρέπει να γίνει η σωστή πράξη. 
    Οι κινηματογραφικές ανησυχίες του ήρωα προσδίδουν στα θετικά που αποκομίζουν οι θεατές χωρίς να υπάρχουν υπερβολές στον τρόπο που τις χειρίζεται ο σκηνοθέτης. 

    Μια ιστορία που θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. 
    Ο Γκεόργκι είναι ένας ήρωας που έρχεται και αυτού η σειρά να κάνει την ‘εξομολόγηση’ του, κάτι που συχνά κάνουν οι υπόλοιποι κάτοικοι όταν έρχονται στην εκκλησία και σε αυτόν. 
    Και παίρνει την απόφαση του σύμφωνα με τα δικά του πιστεύω χωρίς να θέλει το κακό κανενός. 
    Ενδιαφέρουσα προσέγγιση.

    Στους κινηματογράφους από 30 Αυγούστου.

    Πάνος Μουζάκης

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Η Εξομολόγηση της Δασκάλας του Πιάνου - The Confession (2017) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top