F Οι κριτικοί απαντούν στον Γιάννη Σμαραγδή! - FilmBoy Οι κριτικοί απαντούν στον Γιάννη Σμαραγδή! - FilmBoy
  • Latest News

    Οι κριτικοί απαντούν στον Γιάννη Σμαραγδή!


    Με ανακοίνωση που έχει ημερομηνία 1η Ιανουαρίου, η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.) απάντησε στις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Σμαραγδή, σχετικά με τις κριτικές της ταινίας Καζαντζάκης.

    Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου δεν προσυπογράφει καμία προσωπική άποψη για τον “Καζαντζάκη”, όμως υπερασπίζεται την ελεύθερη, δημόσια κυκλοφορία και της παραμικρής. Πρόκειται για το αυτονόητο.Αντιθέτως, μοιάζει τουλάχιστον περίεργο ο κ. Γιάννης Σμαραγδής να“ενοχλείται” αναδρομικά και να απειλεί μερίδα κριτικών, ένα μήνα μετά από τα σχετικά δημοσιεύματα. Μην προεξοφλώντας τις αληθινές του επιδιώξεις, αναμένουμε να κάνει πράξη τις απειλές και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Ίσως έτσι μεταπηδήσει η υπόθεση από την οθόνη της φαιδρότητας σ' εκείνη της υπευθυνότητας.Τότε ίσως επανέλθουμε στην περίπτωσή του.

    Λίγες μέρες πριν, ο Έλληνας σκηνοθέτης είχε μιλήσει απαξιωτικά για τους κριτικούς και μάλιστα, είχε προαναγγείλει ότι θα κινηθεί δικαστικά σε μέρος αυτών.

    'Γνωρίζω ότι πριν μπουν μέσα οι κριτικοί κινηματογράφου είπαν "τώρα θα μπούμε να λιώσουμε τον Σμαραγδή. H φατρία του ελληνικού κινηματογράφου που λάσπωσε την ταινία από πρόθεση έχουν κακές ψυχές. Στην Κρήτη το λέμε "κακοψυχιά". Ξεπεράστηκε το μέτρο, φτάσαμε σε κατατάσσεις μεγάλης χυδαιότητας.
    Αντιπροσωπεύουν την αισθητική της "ξυρισμένης μασχάλης" που σημαίνει ότι δεν αντιπροσωπεύουν τον πολιτισμό που μας γέννησε και το φως αλλά τα σκοτάδια. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτά. Αυτοί που έπραξαν το κακό πρέπει να λογοδοτήσουν είτε προσωπικά είτε ορισμένα site που που αποκρύπτουν ανθρώπους από πίσω.Επειδή το πράγμα βγήκε εκτός ορίων είμαι αποφασισμένος να κινηθώ δικαστικά σε όλους αυτούς που καθάρισαν εμένα και την ταινία, αλλά και τους συνεργάτες μου. Στη χυδαιότητα απαντάμε δικαστικά. Tα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε στην "Ελπίδα" για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο'.

    Ενώ στην ερώτηση για το δικαίωμα του ελεύθερης έκφρασης του λόγου και της κριτικής απαντάει:
    'Η κριτική είναι αποδεχτή εδώ μιλάμε για "ύβριν", για πρόθεση να σπιλωθώ επίτηδες.
    Το κακό που κάνουν σε αυτούς επιστρέφει'.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι κριτικοί απαντούν στον Γιάννη Σμαραγδή! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top