F TIFF 2017: Ο Γιος της Σοφίας - Son of Sofia review - FilmBoy TIFF 2017: Ο Γιος της Σοφίας - Son of Sofia review - FilmBoy
  • Latest News

    TIFF 2017: Ο Γιος της Σοφίας - Son of Sofia review



    Καλοκαίρι 2004. 
    Ενώ η πόλη βρίσκεται σε Ολυμπιακό αναβρασμό, στην Αθήνα φτάνει ο 11χρονος Misha, γιος της Sofia, μιας Ρωσίδας που ήρθε πριν δυο χρόνια στην Ελλάδα μετά το θάνατο του συζύγου της, και μόλις τώρα κατάφερε να φέρει και τον γιο της. 

    Η Sofia ζει στο σπίτι του κυρίου Νίκου, ενός ηλικιωμένου ηθοποιού που στη δεκαετία του 70 έκανε μεγάλη επιτυχία με μια παιδική εκπομπή, όμως πια έχει καταντήσει σε ρόλο κομπάρσου. 

    Παρότι έχει πει στο γιο της ότι μένει στο σπίτι του για να τον περιποιείται μετά από ένα εγκεφαλικό, η αλήθεια είναι ότι τον παντρεύτηκε για να φέρει τον μικρό στην Ελλάδα.

    Ο Misha δεν αργεί να καταλάβει την αλήθεια και σα να μη έφτανε αυτό το σοκ, ο απαρχαιωμένος τρόπος που του φέρεται και προσπαθεί να εκπαιδεύσει ο κ. Νίκος, τον αναγκάζει να βρει διεξόδους σε… κακές παρέες αλλά και στο κόσμο της φαντασίας.


    Η Ελίνα Ψύκου που μπήκε στη λίστα με τους πιο ενδιαφέροντες Έλληνες δημιουργούς με τη πρώτη της κιόλας ταινία, Η Αιωνία Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά, επιστρέφει με ένα φιλμ που προσπαθεί να κάνει το …ζογκλέρ αλλά της πέφτουν οι μπάλες ξανά και ξανά. 

    Θεωρητικά κοινωνική δραματική σάτιρα, το Son of Sofia αποδεικνύεται ότι δεν είναι παρά ένα αδούλευτο συνονθύλευμα ιδεών που έχουμε δει πρόσφατα στα We Need to Talk about Kevin και Where the Wild Things Are, δεμένα σε συσκευασία ρωσικού δράματος των 70's.

    Χαρακτήρες καρικατούρες χωρίς δεμένες προσωπικότητες, σενάριο που αποφεύγει να δώσει απαντήσεις σε ερωτήσεις που δε μπορεί να ταιριάξει κάπου, και ένας κεντρικός ήρωας που δε ξέρουμε αν θέλει αγάπη ή ψυχίατρο.

    Αλέξης Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TIFF 2017: Ο Γιος της Σοφίας - Son of Sofia review Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top