F TIFF 2017: Do It Yourself review - FilmBoy TIFF 2017: Do It Yourself review - FilmBoy
  • Latest News

    TIFF 2017: Do It Yourself review




    Ο Άλκης είναι ένας μικροαπατεώνας που ενώ βρισκόταν στη φυλακή, έκανε κάποιες …ενδιαφέρουσες γνωριμίες. 
    Ένας απ' αυτούς ήταν ο Μπεζεριάνος, ένας επιχειρηματίας που βρέθηκε στη φυλακή όταν βγήκαν στη φόρα οι δουλειές του με τον μαφιόζο Φόρκου. 

    Όταν ο Άλκης αποφυλακίζεται, συμφωνεί με τον Μπεζεριάνο να ανεβάσει στο ίντερνετ ένα βίντεο – ομολογία που θα αποκαταστήσει τη φήμη του δεύτερου, με αντάλλαγμα κάποια χρήματα και ασφαλή έξοδο από τη χώρα. 
    Όταν όμως γυρίζει το εν λόγω βίντεο, αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι του Μπεζέ δε πρόκειται να τον αφήσουν να φύγει ζωντανός, και εγκλωβισμένος σε ένα πολυώροφο μισο-γιαπί θα προσπαθήσει να αποδράσει από τους κυνηγούς του.

    Ο νεαρός σεναριογράφος και σκηνοθέτης Δημήτρης Τσιλιφώνης κάνει ή τουλάχιστον προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα αυτό που οι Έλληνες θεατές αναρωτιούνται γιατί δε συμβαίνει εδώ και δεκαετίες, να δούνε μια ντόπια, πραγματικά διασκεδαστική κωμική περιπέτεια. 
    Μια ταινία που μπορούν να απολαύσουν με τη παρέα τους, χωρίς να προσβάλει τη νοημοσύνη τους και χωρίς να τους προκαλεί αυτοκτονικές τάσεις.



    Το Do It Yourself είναι ακριβώς αυτό, μία καλώς εννοούμενη εμπορική ταινία, με άφθονο επίκαιρο χιούμορ, έξυπνη πλοκή, εξαιρετικά συμπαθείς αλλά κι ταλαντούχους ηθοποιούς όπως ο Κώστας Ασπιώτης, ο Μάκης Παπαδημητρίου (Τέλειοι Ξένοι) και ο Αργύρης Ξάφης που τα δίνουν όλα και το διασκεδάζουν.

    Δυστυχώς η ταινία είναι και αρκετά προβληματική. 
    Κατ' αρχάς, η κεντρική ιστορία, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι και αληθινή, παρότι δεν είναι κατ' ουσία πολύπλοκη, η παρουσίαση της είναι ιδιαίτερα προβληματική, κάνοντας το θεατή να μη καταλαβαίνει ακριβώς το βλέπει. 

    Επίσης στην εξέλιξή της, χάνει συχνά το ρυθμό της, κάνει κοιλίες, ενώ δε λείπουν και οι τρυπούλες. 
    Τέλος, δε μπορώ να μην αναφέρω κάποιους κακογραμμένους διαλόγους που μοιάζουν σα μεταφρασμένοι από τα αγγλικά με Google translate, αντίθετα με το σκριπτ της αφήγησης που είναι εξαιρετικό.

    Τη διανομή της ταινίας έχει ήδη πάρει η Odeon, και αντίθετα με άλλες ελληνικές “εμπορικές” ταινίες που μας πιάνει απελπισία όταν τις βλέπουμε να γεμίζουν τις αίθουσες, σε αυτή το εύχομαι με όλη μου τη καρδιά.

    Αλέξης Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TIFF 2017: Do It Yourself review Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top