F Κριτική: Όλα από την αρχή - The Bachelors - FilmBoy Κριτική: Όλα από την αρχή - The Bachelors - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Όλα από την αρχή - The Bachelors




    Μετά τον θάνατο της γυναίκας του, ο καθηγητής Bill Palet (J.K.Simmons, Justice League) μετακομίζει μαζί με τον γιο του (Josh Wiggins) για να κάνουν μια νέα αρχή. 
    Με αυτή την αλλαγή θα επιχειρήσουν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, αλλά το τραυματικό παρελθόν τους είναι συχνά δύσκολο να ξεπεραστεί.

    Αυτό που έχουμε εδώ είναι μια ταινία που έχει σαν βάση μια δραματική ιστορία, αλλά δεν βαραίνει το κλίμα, βάζοντας παράλληλα κωμικά και ρομαντικά στοιχεία. 

    Μοιράζοντας τον χρόνο ανάμεσα στους δύο χαρακτήρες, από το μέρος του πατέρα μας δίνει την (πραγματική;) προσπάθεια αντιμετώπισης της απώλειας και της κατάθλιψης που ακολουθεί, ενώ από την πλευρά του νεαρού παρακολουθούμε μαθητικές καταστάσεις με μπόλικο εφηβικό χιούμορ, που μας μεταδίδουν τις ανησυχίες της ηλικίας.

    Δυστυχώς ο τρόπος παρουσίασης και αξιοποίησης των πρωταγωνιστών είναι ιδιαίτερα προφανής, και έτσι πολύ γρήγορα είμαστε αρκετά βέβαιοι για το πώς θα εξελιχθεί το βασικό κομμάτι της ιστορίας, το οποίο περιστρέφεται γύρω από τις ρομαντικές σχέσεις που δημιουργούν οι δύο «bachelors». 



    Υπάρχουν κάποιες πετυχημένες και έξυπνες ατάκες και το σενάριο προσπαθεί να χτίσει τους δύο βασικούς τουλάχιστον χαρακτήρες, αλλά από πολύ νωρίς καταλαβαίνουμε πώς θα κινηθεί η ταινία, με τα κενά και τις διευκολύνσεις να το κάνουν αυτό ακόμα πιο έντονο. 
    Έτσι γρήγορα χάνουμε το ενδιαφέρον μας, με το αποτέλεσμα να δείχνει ιδιαίτερα κουραστικό παρά τις προσπάθειες των ηθοποιών.

    Εδώ ξεχωρίζει ο J.K.Simmons με μια έντονα συναισθηματική ερμηνεία, ενώ αρκετά φιλότιμος δείχνει και ο κινηματογραφικός γιος του Josh Wiggins
    Από την πλευρά των γυναικών, η Julie Delpy (Οιδιπόδειο αλά Γαλλικά) και η Odeya Rush (Goosebumps) συμβάλλουν ώστε να δημιουργήσουν ένα γοητευτικό και ένα χαριτωμένο ζευγάρι αντίστοιχα με τους άντρες πρωταγωνιστές. 
    Ατομικά όμως, και λόγω των χαρακτήρων τους, δεν έχουν κάποια ερμηνευτική βαρύτητα.

    Συνολικά, μια πολύ προβλέψιμη ταινία η οποία δεν εκμεταλλεύεται το θέμα της απώλειας και της κατάθλιψης, καθώς επικεντρώνεται στις σχέσεις των πρωταγωνιστών οι οποίες είναι τόσο αναμενόμενες που σταματάς να ενδιαφέρεσαι για οτιδήποτε άλλο.

    Στους κινηματογράφους από 30 Νοεμβρίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Όλα από την αρχή - The Bachelors Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top