F Classics: Σκιές και Σιωπή - To Kill a Mockingbird (1962) - FilmBoy Classics: Σκιές και Σιωπή - To Kill a Mockingbird (1962) - FilmBoy
  • Latest News

    Classics: Σκιές και Σιωπή - To Kill a Mockingbird (1962)




    Στον αμερικάνικο, ρατσιστικό νότο της δεκαετίας του 30΄ένας χήρος, φιλήσυχος δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση ενός φαινομενικά αθώου μαύρου που κατηγορείται για τον βιασμό μιας λευκής, ενώ παράλληλα προσπαθεί να μεγαλώσει τα δύο παιδιά του.

    Μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του βραβευμένου με Πούλιτζερ κι ενός από τα καλύτερα μυθιστορήματα της αμερικάνικης λογοτεχνίας «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» της Harper Lee.

    Ο Robert Mulligan μένει πιστός στο κείμενο και σκηνοθετεί ακαδημαϊκά ένα φιλμ που χωρίζεται ουσιαστικά σε δύο μέρη.


    Στο πρώτο παρακολουθούμε μέσα από τα αθώα μάτια των παιδιών μια σκιαγράφηση της συντηρητικής, ρατσιστικής κοινωνίας του αμερικάνικου νότου στα 30's, ενώ στο δεύτερο μέρος μεταφερόμαστε στο δικαστήριο οπού παρακολουθούμε την δίκη.

    Τυπικό δείγμα κλασσικού παλιού Χόλιγουντ με καλό σενάριο (παρόλο που δεν κορυφώνεται πότε παρά μόνο στο μελό φινάλε), συμβατική αφήγηση, ακαδημαϊκή σκηνοθεσία αλλά και τα χαρακτηριστικά της τότε εποχής με γραφικούς χαρακτήρες, εύκολη συγκίνηση και πομπώδες ερμηνείες με εξαίρεση τους εντυπωσιακούς πιτσιρικάδες και τον Gregory Peck που κερδίζει επάξια με μία εξαιρετική, χαμηλόφωνη ερμηνεία το μοναδικό Όσκαρ της καριέρας του.

    Στους κινηματογράφους σε επανέκδοση από 24 Αυγούστου.

    Γιάννης Αποστολίδης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Classics: Σκιές και Σιωπή - To Kill a Mockingbird (1962) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top