F Κριτική: Οδηγός Οικογενειακής Επιβίωσης - C’est quoi cette famille - FilmBoy Κριτική: Οδηγός Οικογενειακής Επιβίωσης - C’est quoi cette famille - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Οδηγός Οικογενειακής Επιβίωσης - C’est quoi cette famille



    7 ετεροθαλή αδέρφια από αρκετούς διαφορετικούς γάμους, αναγκάζονται να μετακινούνται μεταξύ τεσσάρων ζευγαριών ώστε όλοι, γονείς και παιδιά, να είναι ευχαριστημένοι. 
    Κάποια στιγμή όμως τα παιδιά επιλέγουν να σταματήσουν αυτές τις μετακινήσεις και αποφασίζουν να ζήσουν μαζί σε ένα σπίτι, με τους γονείς που τα επιτηρούν να εναλλάσσονται.

    Αυτή είναι η τραβηγμένη ιδέα αυτής της γαλλικής κωμωδίας, η οποία χρησιμοποιεί όσο περισσότερα πρόσωπα μπορεί για να αναδείξει κάποια από τα προβλήματα των σημερινών γάμων. 

    Κάτι το οποίο κάνει μόνο μέσα από μια ψυχρή ενημέρωση κάποιων στατιστικών στοιχείων περί διαζυγίων στην αρχή της ταινίας, καθώς από κει και πέρα ακολουθεί η χαοτική παρουσίαση των πρωταγωνιστών, και στη συνέχεια η ιστορία εξελίσσεται με μπόλικη αφέλεια για να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα το οποίο είναι παιδαριώδες, κουραστικό, και σίγουρα προβλέψιμο στην εξέλιξη μέχρι και το πανηγυρικό φινάλε.


    Το μόνο στοιχείο που θα μπορούσε να έχει κάποιο βάθος, είναι η αλλαγή ρόλων που παρατηρείται μεταξύ παιδιών και γονέων. 
    Από τη μία μας παρουσιάζεται ότι τα παιδιά μπορεί πράγματι να αποδειχτούν αρκετά σοβαρά και υπεύθυνα όταν παραστεί ανάγκη, ενώ από την άλλη, οι γονείς δείχνουν πολλές φορές να επιθυμούν την επιστροφή στα εφηβικά τους χρόνια, ακολουθώντας μια ανάλογα ανώριμη συμπεριφορά. 

    Βέβαια όλο αυτό χάνεται κάπου ανάμεσα σε τσιρίδες, φωνές, και σαπουνάδες, και τελικά δεν καταφέρνει να μεταδώσει κάτι ουσιαστικό περί διαπαιδαγώγησης ή της δύσκολης ανατροφής των παιδιών μετά από ένα διαζύγιο.

    Ερμηνευτικά δεν ξεχωρίζει κάποιος, με τα παιδιά να βρίσκονται σίγουρα στο στοιχείο τους, ενώ από τους γονείς ο Thierry Neuvic (Μπελ & Σεμπάστιαν 2: Η Περιπέτεια Συνεχίζεται) δείχνει ότι θα μπορούσε να προσφέρει κάτι καλύτερο, ενώ το πιο γνωστό όνομα είναι αυτό της Julie Gayet, η οποία βέβαια έγινε σε όλους μας γνωστή πριν λίγα χρόνια και για τη σχέση της με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Ολάντ.

    Στους κινηματογράφους από 29 Ιουνίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Οδηγός Οικογενειακής Επιβίωσης - C’est quoi cette famille Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top