F Τί δεν θα ξεχάσουμε από τις ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ 2017 - FilmBoy Τί δεν θα ξεχάσουμε από τις ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ 2017 - FilmBoy
  • Latest News

    Τί δεν θα ξεχάσουμε από τις ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ 2017


    Από μόνη της η διοργάνωση ενός event όπως ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ φαντάζει βουνό. 
    Όταν μάλιστα αυτό είναι και ανεξάρτητο, όπερ μεθερμηνευόμενον δεν έχει κάποια γερή “πλάτη”, με λιγότερους από μια χούφτα ανθρώπους να τρέχουν για να φέρουν εις πέρας και τη τελευταία λεπτομέρεια, αυτό το βουνό μοιάζει ακόμα πιο δύσβατο.

    Κάποιος λοιπόν θα περίμενε ότι μια τέτοια προσπάθεια δε θα μπορούσε να έχει πολλά ψωμιά, όμως η αγάπη και το πάθος του Κωνσταντίνου Χατζηπαπά, διοργανωτή και καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ μας διέψευσε, διοργανώνοντας για 4η συνεχή χρονιά το Horrorant Film Festival «Νύχτες Τρόμου».

    Η μεγαλύτερη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης ήταν η γεωγραφική του εξάπλωση, με την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, τη Ρόδο και τη Κω να μπαίνουν στον άτυπο τρομο-χάρτη των πόλεων όπου θα ταξιδέψει το φεστιβάλ.



    Όσον αφορά το πρόγραμμα, αυτό ήταν και πάλι πλούσιο, με 53 συνολικά ταινίες να περιμένουν τους λάτρεις του τρόμου για να τις απολαύσουν. 
    Με δύο θεματικά αφιερώματα στον ελληνικό τρόμο και στο sci-fi horror, δεκαπέντε ταινίες σε πρώτη προβολή και δυο ντουζίνες διαμαντάκια μικρού μήκους από τους νέους δημιουργούς του κόσμου, κανείς δεν πρέπει να έφυγε δυσαρεστημένος.

    Αν θα διαλέγαμε τα δέκα highlights του φετινού φεστιβάλ, δε θα μπορούσαμε παρά να ξεκινούσαμε από τη ταινία έναρξης The Void των Jeremy Gillespie και Steven Kostanski, μια ωδή στις ταινίες τρόμου της δεκαετίας του ’80, που έχει χαρακτηριστεί ως ένας αντάξιος διάδοχος των αριστουργημάτων του Carpenter και προσέφερε ανεπανάληπτες στιγμές αγωνίας και τρόμου στο σχεδόν γεμάτο ΙΝΤΕΑΛ των 700 θέσεων, αλλά και στην αίθουσα 1 του ΒΑΚΟΥΡΑ στη Θεσσαλονίκη.

    Καλοί οι διάδοχοι αλλά μη ξεχνάμε και τους δασκάλους, με το κλασσικό αριστούργημα The Thing του John Carpenter να επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη 35 χρόνια μετά τη πρώτη της προβολή, στο sci-fi horror αφιέρωμα, ενώ δε θα μπορούσε να λείπει και το κατά πολύ νεότερο cult classic του είδους, The Cabin in the Woods.



    Στο ελληνικό αφιέρωμα, οι θεατές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δουν τη χαμένη εδώ και 20 χρόνια ταινία του Πάνου Κοκκινόπουλου, Τα Σημάδια Της Νύχτας με το Στράτο Τζωρτζογλου και τη Κατερίνα Λέχου, καθώς και την αγγλόφωνη Μάσκα του Διαβόλου του Κώστα Καραγιάννη με τους θρύλους του είδους Donald Pleasence και Peter Cushing, την οποία προλόγισε η παραγωγός Πέγκυ Καρατζοπούλου.

    Από τις ταινίες που έκαναν Πανελλήνια πρεμιέρα, ξεχώρισε το εντυπωσιακό Ρώσικο μεσαιωνικό θρίλερ φαντασίας Vamps, το οποίο κάνει και το πανευρωπαϊκό του ντεμπούτο, το ...ανησυχητικά επίκαιρο Γερμανικό θρίλερ επιβίωσης Immigration Game και το κλειστοφοβικό El Ataúd de Cristal με τη διάσημη Ισπανίδα πρωταγωνίστρια Paola Bontempi να βρίσκεται στην Αθήνα για να το παρουσιάσει.



    Ξεχωριστή στιγμή στο φεστιβάλ ήταν όταν η Paola Bontempi παρέλαβε το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας από τα χέρια του Κωνσταντίνου, ευχαριστώντας τη παραγωγή και το φεστιβάλ, και εξηγώντας το πόσο μεγάλο ρίσκο ήταν η επιλογή μιας ταινίας όπου έπαιζε μόνη ουσιαστικά, ερμηνεύοντας το ρόλο της μπροστά σε οθόνες και κοιτώντας μόνο τη κάμερα.

    Αίσθηση προκάλεσε και το ευχαριστήριο μήνυμα του σκηνοθέτη Haritz Zubillaga στη μεγάλη οθόνη του ΙΝΤΕΑΛ, παρουσιάζοντας ουσιαστικά ...το sequel της ταινίας!
    Απολαύστε τον...




    Τα events ξεκίνησαν πριν την έναρξη των προβολών, με 3 σπουδαίους ανθρώπους του χώρου, το Δημήτρη Κολιοδήμο, το Δημήτρη Παναγιωτάτο και το Γιώργο Κατσαβό να έχουν ετοιμάσει μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα «Η ταινία τρόμου και το ελληνικό φανταστικό» τη Τρίτη 2 Μαΐου στο White Rabbit.


    Το φεστιβάλ φέτος έριξε αυλαία εναλλακτικά, παρουσιάζοντας το τσέχικο βιογραφικό δραματικό θρίλερ I, Olga, τη συγκλονιστική αληθινή ιστορία μιας νεαρής μαζικής δολοφόνου που συγκλόνισε τη Πράγα στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

    Το 4ο Horrorant Κινηματογραφικό Φεστιβάλ «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ» ξεκίνησε στην Αθήνα 4 με 10 Μαΐου, και αμέσως μετά πήγε Θεσσαλονίκη και Ρόδο 11 με 17 Μαΐου, με το Ηράκλειο να συνεχίζει (25-31 Μαίου) και τις υπόλοιπες πόλεις να ακολουθούν.

    Του χρόνου, το Horrorant Film Festival κλείνει τα 5 του χρόνια, οπότε να περιμένετε πολλά πράγματα.

    Αλέξης Κυριαζής.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Τί δεν θα ξεχάσουμε από τις ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ 2017 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top