F Review: Αρχηγός από Κούνια - The Boss Baby - FilmBoy Review: Αρχηγός από Κούνια - The Boss Baby - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Αρχηγός από Κούνια - The Boss Baby




    Στο τελευταίο animation της Dreamworks υπάρχει ένα μωρό το οποίο φοράει κουστούμι και γραβάτα, έχει συμπεριφορά διευθυντή και την φωνή του Πάνου Μουζουράκη.

    Από τον Tom McGrath σκηνοθέτη των επίσης animation ταινιών Μαδαγασκάρη και Megamind, μας έρχεται το The Boss Baby (Αρχηγός Από Κούνια) όπου στην αγγλική κόπια δανείζουν τις φωνές τους οι Alec Baldwin, Steve Buscemi, Jimmy Kimmel, Tobey Maguire και Lisa Kudrow.

    Η ταινία μιλά για την άφιξη ενός νέου μέλους μιας οικογένειας με ένα μικρό αγοράκι. 
    Το μωρό έχει έρθει από την Baby Corp, μια ουράνια εταιρεία, τα αφεντικά της οποίας τον έστειλαν στη γη για να εκπληρώσει μια αποστολή και να ανέβει στην ιεραρχία. 
    Παράλληλα ο μικρός της οικογένειας μπαίνει σε ανταγωνισμό μαζί του όταν καταλαβαίνει πως το μωρό τραβά όλη την προσοχή των γονιών του.

    Η ταινία μιλά για την αποδοχή και μας μαθαίνει πως πολλές φορές δεν περνά το δικό μας, χωρίς να είναι απαραίτητα κακό αυτό. 
    Το αγοράκι της οικογένειας έχει ζωηρή φαντασία και είναι πολύ δημιουργικό να βλέπουμε πως το μυαλό του ‘μεταφράζει’ καθημερινές δραστηριότητες σε μάχες με πειρατές και νίντζα. 

    Υπάρχουν αρκετές τέτοιες σκηνές και στιγμές δράσης που μπορεί να είναι απολαυστικές μα μοιάζουν να απομακρύνονται λίγο από την πλοκή. 
    Το animation είναι πολύχρωμο, φωτεινό και σπιντάτο. 
    Δεν παύει ποτέ να σου δείχνει πράγματα, σε μια ενεργητική σκηνοθεσία που δε σταματάει για να ξελαχανιάσει.


    Αυτό κάνει την ταινία να ξεχειλώσει στη μιάμιση ώρα διάρκεια παρά την αίσθηση ότι θα μπορούσε να είχε τελειώσει στο εικοσάλεπτο. 
    Το The Boss Baby θέλει να ανήκει στα μεγάλα animation τύπου Pixar μα ποτέ δεν καταφέρνει να φτάσει μέχρι ‘εκεί’ και παραμένει στο πεδίο των straight to dvd ταινιών. 

    Είναι κρίμα γιατί ενώ ξέρει το αντικείμενο της, το τι θέλει να πουλήσει, προσπαθεί πολύ για αυτό εξουθενώνοντας το. 
    Πέφτει θύμα μιας παγίδας που ανήκει στην λογοτεχνία: λέει, αντί να δείξει.

    Γνωρίζοντας αυτό, την ταινία θα απολαύσουν κυρίως πολύ μικρές ηλικίες, που σίγουρα δεν θα πιάσουν όλες τις μεταφορές ή τις αναφορές στον Ιντιάνα Τζόουνς και στο Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, μα θα ευχαριστηθούν τις σκηνές που παίρνουν μέρος στη φαντασία του μικρού ή οποίες είναι και το πιο δυνατό χαρτί του The Boss Baby.

    Το ίδιο το μωρό δείχνει λίγο περίεργο στην αρχή με την αφύσικη συμπεριφορά του, μα όσο προχωρά η ώρα συνηθίζεται και υπάρχει το κλασικό δέσιμο μεταξύ των χαρακτήρων. 
    Κάποιες σκηνές έχουν πλάκα, μα τα περισσότερα αστεία πέφτουν στο κενό. 

    Από εκεί και πέρα, οι ερμηνείες των Eλλήνων ηθοποιών είναι ικανοποιητικές και το 3D καλοδεχούμενο, παρά το γεγονός ότι τα γυαλιά σκοτεινιάζουν λίγο την εικόνα.

    Στους κινηματογράφους από 6 Απριλίου.

    Μιχάλης Δαγκλής.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Αρχηγός από Κούνια - The Boss Baby Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top