F Review: Βαϊάνα - Moana - FilmBoy Review: Βαϊάνα - Moana - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Βαϊάνα - Moana




    Στην αρχαία Πολυνησία, η χαρισματική κόρη ενός φύλαρχου παραβλέπει τις εντολές του πατέρα της και ταξιδεύει στα πέρατα του ωκεανού, αναζητώντας τον ημίθεο Μάουι, με σκοπό να επαναφέρουν την ισορροπία και την ευδαιμονία στον τόπο.

    Η πεισματάρα ηρωίδα, που ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της θάλασσας και της ιδιαίτερης μοίρας της, δεν είναι άλλη από τη Βαϊάνα (Moana στο πρωτότυπο).

    Μία νέου τύπου πριγκιποπούλα κάνει την εμφάνισή της, λοιπόν, σε αυτό το παραδοσιακό Disney παραμύθι, που δεν στερείται όμως πρωτοτυπιών. 

    Η ποιότητα του animation και η τεχνική του αρτιότητα είναι υποδειγματικές, ενώ η γκάμα χρωμάτων και οι τόνοι τους δημιουργούν πανέμορφες και ιδιαίτερα καλαίσθητες εικόνες.



    Τα feelgood μηνύματα είναι πάντα ευπρόσδεκτα και επικοινωνούνται εδώ επιδέξια από τους δημιουργούς, μέσα από μία στρωτή αφήγηση, απλούς συμβολισμούς και συνεχείς περιπέτειες. 

    Το χιούμορ επιστρατεύεται λιγότερο σε σχέση με άλλες αντίστοιχες ταινίες του είδους και οι ιδέες στο σενάριο δεν παρουσιάζουν κάτι το καινοτόμο, μα διαθέτουν ενέργεια και «ταξιδεύουν» το θεατή – κυρίως όμως τον ανήλικο.  

    Στο ενήλικο κοινό ίσως φανεί λιγότερο ενδιαφέρον το όλο θέαμα, μα το εξαιρετικό σάουντρακ και η ζωηρότητα των εικόνων δεν θα περάσουν απαρατήρητα.

    Δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και Καλύτερου Τραγουδιού).
    Στους κινηματογράφους από 22 Δεκεμβρίου.

    Γιώργος Κόνιαρης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Βαϊάνα - Moana Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top