F Ο Peter Jackson μετακινεί ολόκληρες πόλεις στο νέο sci-fi Mortal Engines! - FilmBoy Ο Peter Jackson μετακινεί ολόκληρες πόλεις στο νέο sci-fi Mortal Engines! - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Peter Jackson μετακινεί ολόκληρες πόλεις στο νέο sci-fi Mortal Engines!


    Ο Peter Jackson δεν είναι ένας κινηματογραφιστής που συνηθίζει να βάζει την υπογραφή του σε παραγωγές άλλων σκηνοθετών απλά και μόνο για λόγους μάρκετινγκ, όπως κάνουν πολλοί άλλοι. 
    Τη μοναδική φορά που το έκανε ήταν για χάρη του District 9 με τα γνωστά αποτελέσματα.

    Ενώ λοιπόν περιμέναμε να γνωστοποιήσει ποια θα είναι η επόμενη ταινία τα ηνία της οποίας θα αναλάβει, ο Νεοζηλανδός ανακοίνωσε το Mortal Engines, μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, της οποίας θα αναλάβει όχι μόνο τη παραγωγή αλλά και το σενάριο (μαζί με τους μόνιμους συνεργάτες Philippa Boyens & Fran Walsh) αλλά θα δώσει τη θέση του στη καρέκλα του σκηνοθέτη στον πρωτοεμφανιζόμενο Christian Rivers, έμπειρο visual effects supervisor με τον οποίον συνεργάστηκε μέσω της Weta Digital, στα King Kong και Middle Earth εξαλογία.

    Τι είναι όμως το Mortal Engines
    Είναι η κινηματογραφική διασκευή της ομότιτλης σειράς βιβλίων του Philip Reeve που μας μεταφέρει σε μια μεταπολεμική φουτουριστική steampunk εκδοχή του Λονδίνου, μια κινητή εκδοχή του Λονδίνου (!!), αφού μετά από μια επιστημονική ανακάλυψη με το όνομα Municipal Darwinism, οι πόλεις δεν είναι πια σημεία στο χάρτη αλλά μπορούν να μετακινηθούν ανά τον πλανήτη με τη βοήθεια τεράστιων μηχανών.

    Οι Universal and MRC που έχουν αναλάβει τη παραγωγή, ανακοίνωσαν ότι το Mortal Engines θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Δεκεμβρίου 2018, ημερομηνία που υποδεικνύει τις μεγάλες προσδοκίες για τη ταινία, και τη προφανή ελπίδα για την έναρξη ενός επιτυχημένου franchise.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Peter Jackson μετακινεί ολόκληρες πόλεις στο νέο sci-fi Mortal Engines! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top