F Neruda trailer: Ο Gael García Bernal κυνηγά τον αιώνια ερωτευμένο ποιητή Pablo Neruda - FilmBoy Neruda trailer: Ο Gael García Bernal κυνηγά τον αιώνια ερωτευμένο ποιητή Pablo Neruda - FilmBoy
  • Latest News

    Neruda trailer: Ο Gael García Bernal κυνηγά τον αιώνια ερωτευμένο ποιητή Pablo Neruda


    Μετά τα No και El Club, δυο εξαιρετικές ταινίες που κατάφεραν να φτάσουν η πρώτη μέχρι τη τελική πεντάδα των Όσκαρ, και η δεύτερη μέχρι τις Χρυσές Σφαίρες, ο Χιλιανός δημιουργός Pablo Larraín συνεχίζει το δυνατό σερί του με το Neruda.

    Παρότι ο τίτλος “υπόσχεται” μια βιογραφία του μεγάλου ποιητή Pablo Neruda, το φιλμ επικεντρώνει σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του, όταν το 1948 ο Neruda, όντας μέλος του κομουνιστικού κόμματος και γερουσιαστής, κριτικάρει σκληρά τη φυλάκιση απεργών ανθρακωρύχων, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος Videla να διατάξει τη σύλληψή του, με τον αστυνόμο Óscar Peluchonneau να αναλαμβάνει την αποστολή εντοπισμού του. 

    Ο Neruda προσπαθεί να διαφύγει από τη χώρα, με την γυναίκα του, τη ζωγράφο Delia, αλλά αναγκάζονται τελικά να κρυφτούν. 
    Εμπνευσμένος από τα δραματικά γεγονότα της νέας του ζωής, ως φυγάς, ο Neruda γράφει την επική ποιητική συλλογή του «Canto General».

    Το σενάριο της ταινίας έχει γράψει ο Guillermo Calderón (El Club), και πρωταγωνιστούν οι Luis Gnecco, Gael García Bernal, Alfredo Castro και Mercedes Morán.

    Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στο πρόσφατο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ προβλήθηκε και σε διάφορα φεστιβάλ παγκοσμίως.
    Στην Ελλάδα θα το δούμε προσεχώς, καθώς τη διανομή έχει αναλάβει η StraDa Films.
    Δείτε το trailer…

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Neruda trailer: Ο Gael García Bernal κυνηγά τον αιώνια ερωτευμένο ποιητή Pablo Neruda Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top