F ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ 2016 - Day 1: Η επίσημη έναρξη (pics) - FilmBoy ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ 2016 - Day 1: Η επίσημη έναρξη (pics) - FilmBoy
  • Latest News

    ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ 2016 - Day 1: Η επίσημη έναρξη (pics)


    Το φετινό Horrorant Film Festival ξεκίνησε δυναμικά τις «Νύχτες Τρόμου» στην 1η ημέρα του.
    Ο μεγάλος νικητής της περσινής χρονιάς Mark Murphy (3 βραβεία στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού Ρόλου) άνοιξε την αυλαία με το Awaiting (όπως γίνεται κάθε χρόνο στο Horrorant), ένα συναρπαστικό θρίλερ που εντυπωσιάζει και οδηγεί το θεατή σε ένα απίστευτο φινάλε. 

    Αμέσως μετά, το επίσημο opening έκανε ο ιδρυτής του φεστιβάλ, Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς, σε ένα κατάμεστο από κόσμο ΙΝΤΕΑΛ (το οποίο χωράει 700 άτομα!).
    Ο Κωνσταντίνος μίλησε για το πόσο σημαντική αλλά και δύσκολη είναι η 3η χρονιά για ένα φεστιβάλ, και αναφέρθηκε στη προσπάθεια του να αποδείξει την εμπορικότητα του τρόμου και στην Ελλάδα ('...αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα φεστιβάλ τρόμου με γεμάτες αίθουσες').

    Φυσικά, ακολούθησε η βραβευμένη στο Sundance και πολυαναμενόμενη στη χώρα μας, Μάγισσα του Robert Eggers
    Οι περιπέτειες μία οικογένειας Πουριτανών στη Νέα Αγγλία του 17ου αιώνα και η πάλη τους ενάντια στις δυνάμεις του Κακού, μέσα στη μυστηριακή ατμόσφαιρα ενός σκοτεινού δάσους, καθήλωσαν κοινό και κριτικούς στην Αμερική και ήρθαν να συναρπάσουν και τους φίλους του Horrorant Film Festival. 

    Την εναρκτήρια ημέρα στο ΙΝΤΕΑΛ έκλεισε το Francesca των αδελφών Onetti, ένα σύγχρονο giallo που ήρθε με φόρα και πολλά βραβεία από την Αργεντινή, για να μας ταρακουνήσει.

    Οι έλληνες μικρομηκάδες άρχισαν με το Edith του Domenik Papaemmanouil, με τον Ρένο Χαραλαμπίδη να υποδύεται τον ανατρεπτικό μάγο Sanford, που με τα μαγικά του κόλπα θα αλλάξει τη ζωή της νεαρής Edith…

    Λίγο πιο μακρυά, στο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ, οι ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ άνοιξαν με το αφιέρωμα στον ισπανικό τρόμο, το οποίο δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο αντιπρόσωπο στην πρώτη του μέρα από τον πολυβραβευμένο León Klimovsky και το cult classic The Werewolf vs. The Vampyre Woman (1971), με πρωταγωνιστή τον θρυλικό Paul Naschy

    Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η νέα γενιά της Ισπανίας, με τον Jose Pozo να σκηνοθετεί ένα αγγλόφωνο θρίλερ γυρισμένο στην Ισπανία και στην Ανδόρα, το οποίο τελικά έφυγε με δύο σημαντικά βραβεία (Καλύτερη σκηνοθεσία και Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία).  
    Η Εκτροπή (Nick) συμμετείχε επίσημα και στο φεστιβάλ του Τορόντο.

    Τη βραδιά έκλεισε το Final Girl, που δεν είναι άλλο από το πάλαι ποτέ χαριτωμένο κοριτσάκι του Little Miss Sunshine, Abigail Breslin, που έχει πια μεγαλώσει… 
    Παίρνει λοιπόν το τσεκούρι της και κατατροπώνει μία παρέα σαδιστών νεαρών που την απειλούν.

    Δύο μικρού μήκους ταινίες από την Ισπανία και μία από την Ελλάδα πλαισίωσαν το κύριο πρόγραμμα της 1ης ημέρας στο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ. 
    Τα The Yellow Symbol, La Casa de Musica και το ελληνικό Durkness του Άρη Δεληγιαννίδη, τα οποία έπαιξαν με τη φαντασία και την πραγματικότητα, το αναμενόμενο και το απροσδόκητο. 

    Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τη πρεμιέρα.

    Γιώργος Κόνιαρης.



    Horrorant Film Festival 2016 - Opening
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ 2016 - Day 1: Η επίσημη έναρξη (pics) Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top