F Review: Ροβινσώνας Κρούσος - Robinson Crusoe - FilmBoy Review: Ροβινσώνας Κρούσος - Robinson Crusoe - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Ροβινσώνας Κρούσος - Robinson Crusoe




    Ο «Ροβινσώνας Κρούσος», γραμμένος από τον Άγγλο Daniel Defoe το 1719, είναι ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα και πασίγνωστα μυθιστορήματα της ιστορίας.

    Έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στον κινηματογράφο (ακόμα και από τον Luis Bunuel όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό), παραδόξως όμως ποτέ ως τώρα σε μορφή animation.

    Έρχεται λοιπόν αυτή η γαλλοβελγική παραγωγή να κάνει την αρχή και να διηγηθεί την ιστορία του διάσημου ναυαγού, ελαφρώς όμως... πειραγμένη.

    O νεαρός Ροβινσώνας Κρoύσος λοιπόν είναι ένας χαρτογράφος που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με τη θάλασσα. 
    Όταν το πλοίο με το οποίο ταξιδεύει πέφτει σε φοβερή θύελλα και βουλιάζει, ο ίδιος καταφέρνει να βγει σε ένα ερημικό νησάκι.

    Εκεί δεν συναντάει κανίβαλους όπως αρχικά φοβάται, αλλά ένα τσούρμο ζώων αποτελούμενο από έναν τράγο μέχρι έναν χαμαιλέοντα, αλλά και έναν παπαγάλο με τον οποίο δένεται περισσότερο και τον οποίο βαφτίζει Παρασκευά.

    Ενώ αρχικά τα ζώα δεν βλέπουν με καλό μάτι τον απρόσκλητο εισβολέα του παραδείσου τους, γρήγορα θα αρχίσουν να συμβιώνουν αρμονικά με αυτόν κατασκευάζοντας μάλιστα μαζί ένα σπίτι, ενώ θα κληθούν να αντιμετωπίσουν από κοινού τον κίνδυνο μια ιδιαιτέρως μοχθηρής αλλά και πεινασμένης αγέλης από γάτες.



    Πάρα πολύ απλή η ιστορία της ταινίας, κάνει μπαμ από χιλιόμετρα πως έχει φτιαχτεί στοχεύοντας στις μικρές ηλικίες.

    Κάτω από αυτό το πρίσμα δεν λαθεύει καθόλου, αφού οι παρεξηγήσεις, οι αστείοι χαρακτήρες και τα μηνύματα σχετικά με τον αλτρουισμό και τη φιλία μιλάνε κατευθείαν στην παιδική καρδιά.

    Το σκίτσο από την άλλη μεριά είναι ιδιαίτερα προσεγμένο, ενώ εντυπωσιακά καλή για ευρωπαϊκή παραγωγή είναι η τρισδιάστατη εκδοχή του φιλμ ( δεν έχει απολύτως τίποτα να ζηλέψει από τις αντίστοιχες της Pixar ή της Disney).

    Διασκεδαστικό animation για την πιτσιρικαρία στην οποία απευθύνεται, αλλά για να πω την αμαρτία μου κι εγώ μια χαρά πέρασα στα ενενήντα λεπτά διάρκειας του φιλμ.

    Στους κινηματογράφους από 21 Απριλίου.

    Νίκος Παλάτος.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Ροβινσώνας Κρούσος - Robinson Crusoe Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top