F Ειμαρμένη trailer: Η ...αγιογραφία του νεοέλληνα - FilmBoy Ειμαρμένη trailer: Η ...αγιογραφία του νεοέλληνα - FilmBoy
  • Latest News

    Ειμαρμένη trailer: Η ...αγιογραφία του νεοέλληνα


    Είναι κάποιες αξιόλογες δουλειές που λόγω του ελληνικού συστήματος διανομής αλλά κυρίως λόγω λανθασμένων χειρισμών από τους δημιουργούς τους, δεν θα απευθυνθούν σε ένα ευρύ κοινό αλλά σε λίγους ‘έξυπνους’ θεατές που ψάχνονται.

    Η Ειμαρμένη είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Ανδρέα Μαριανού και θα βγει στους κινηματογράφους την ερχόμενη Πέμπτη.

    Η ταινία σατιρίζει σκληρά, πικρά και αλληγορικά όσα βιώνει ο νεοέλληνας, παρακολουθώντας την κατάπτωση ενός αντιήρωα και την εμπλοκή του σε μια αναζήτηση που εν τέλει θα οδηγήσει στη δολοφονία του. 
    Ένας ρεπόρτερ καλείται να καλύψει την υπόθεση...

    Η επίσημη σύνοψη λέει:
    Σ’ ένα μικρό νησί, κάποιος άγιος πρόκειται να αναγνωρισθεί  επίσημα από την εκκλησία.
    Η εικόνα του, που έξι αιώνες σώζεται, δεν έχει πρόσωπο. 
    Μια παράξενη παράδοση λέει πως ο άγιος κατέβηκε ένα βράδυ απ την εικόνα, πήγε στο πανηγύρι, σκανδάλισε τους πιστούς και ντράπηκε να επιστρέψει.

    Ένας συγγραφέας, βιώνοντας ένα καταστροφικό διήμερο, ανακαλύπτει στα πλαίσια μιας προσωπικής αναζήτησης πως υπήρξε αγιογράφος, που είχε κληθεί  να αγιογραφήσει, μα με την έκλυτη ζωή που έκανε, έγινε αιτία ν αποδοθούν στον άγιο οι δικές του πράξεις. 
              
    Καταφεύγοντας οι νησιώτες  στο έγκλημα, φόρτωσαν στον άγιο τα κρίματα του αγιογράφου Του, πατώντας στο ατελές της αγιογραφίας.
    Στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την αλήθεια ο Συγγραφέας, θα έχει άσχημο τέλος. 
    Το σώμα του ανακαλύπτεται κακοποιημένο, καιρό μετά.
           
    Ένας ρεπόρτερ αναλαμβάνει να καλύψει το γεγονός, μα συναντά την κλειστή κοινωνία που αρνείται να μιλήσει.

    Την Ειμαρμένη έτυχε να τη δω πριν μερικούς μήνες και αντίθετα με τα όσα αφήνει να εννοηθεί η …ζοφερή επίσημη σύνοψη, είναι μια αρκετά διασκεδαστική κομεντί, με στιγμές έξυπνου και κοφτερού χιούμορ, με καλό ρυθμό τουλάχιστον στα 2/3 της, καλά ακούσματα και ενδιαφέρον cast.

    Φυσικά πέφτει κι αυτή στη παγίδα του νεοελληνικού σινεμά, εκεί που τη πατάνε πολλοί σκηνοθέτες (ο Μαριανός δεν είναι άπειρος κινηματογραφιστής αλλά αυτή είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους), όπου στο κλείσιμο θέλουν να περάσουν χίλια δυο μηνύματα ή προσπαθούν να κλείσουν όλα τα ανοιχτά σημεία του σεναρίου.

    Ωστόσο, η Ειμαρμένη αξίζει να βρει το δρόμο της σε γεμάτη/-ες αίθουσα γιατί είναι μια ικανοποιητική προσπάθεια από έναν παθιασμένο δημιουργό.

    Παίζουν δεκάδες ηθοποιοί σε μικρούς ρόλους, όπως οι Γιάννης Ζουγανέλης, Άλκης Παναγιωτίδης, Αθηνά Παππά, Ιουλία Καλογρίδη, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Γιάννης Παπαζήσης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Καπετάνιος και άλλοι πολλοί, ενώ στη μουσική έχει βάλει το χέρι του ο Λάκης Παπαδόπουλος.







    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ειμαρμένη trailer: Η ...αγιογραφία του νεοέλληνα Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top