F A War trailer: Η ...αντιπολεμική υποψήφια για Ξενόγλωσσο Όσκαρ από τη Δανία - FilmBoy A War trailer: Η ...αντιπολεμική υποψήφια για Ξενόγλωσσο Όσκαρ από τη Δανία - FilmBoy
  • Latest News

    A War trailer: Η ...αντιπολεμική υποψήφια για Ξενόγλωσσο Όσκαρ από τη Δανία


    Η μία από τις πέντε υποψήφιες ταινίες για το Ξενόγλωσσο φετινό Όσκαρ είναι το A War του Tobias Lindholm (του μέτριου A Hijacking).

    Και όσο κι αν έχω μάθει να βλέπω το σινεμά με επαγγελματικό μάτι, δεν παύω να έχω ενστάσεις για το περιεχόμενο ταινιών που παρουσιάζουν ήρωες/θύματα ανθρώπους που αφήνουν οικογένεια και παιδιά για να πάνε να πολεμήσουν αγνώστους στην άλλη άκρη του κόσμου.

    Είχαμε τους Αμερικανούς, τώρα έχουμε και τους Δανούς μισθοφόρους.

    Η ιστορία του A War (Krigen ο Δανέζικος τίτλος) αφορά έναν Δανό που πηγαίνει να πολεμήσει στο πόλεμο στη Μέση Ανατολή (πού αλλού;), και επιστρέφει στο σπίτι κατηγορούμενος ότι βομβάρδισε και σκότωσε αμάχους.

    Το πιάσατε;
    Δηλαδή, το καλό κράτος της Δανίας τον έστειλε εκεί για να σκοτώσει μόνο κακούς, όχι αμάχους.
    Και επειδή εμείς οι Δυτικοί είμαστε πολιτισμένοι, όταν μαθαίνουμε ότι πέθαναν άμαχοι και παιδιά (…), ζητάμε εξηγήσεις και τιμωρούμε τους υπεύθυνους στρατιώτες μας.
    Όχι παίζουμε.

    Το καστ περιλαμβάνει τους Pilou Asbaek, Tuva Novotny, Dar Salim και Soren Malling.

    Πάντως, από το trailer που μόλις κυκλοφόρησε η Magnolia Pictures με αφορμή τη κυκλοφορία της ταινίας στην Αμερική στις 12 Φεβρουαρίου, καταλαβαίνουμε γιατί είναι υποψήφια για Όσκαρ.
    Κι ας το χάσει από τον Γιο του Σαούλ.






    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: A War trailer: Η ...αντιπολεμική υποψήφια για Ξενόγλωσσο Όσκαρ από τη Δανία Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top