F Steve McQueen: Το πάλεψε μέχρι τέλους - FilmBoy Steve McQueen: Το πάλεψε μέχρι τέλους - FilmBoy
  • Latest News

    Steve McQueen: Το πάλεψε μέχρι τέλους


    Το πάλεψε μέχρι τέλους

    Όχι από το κάπνισμα ή την υπερβολική ταχύτητα όπως θα περίμεναν μερικοί. 
    Είχε πάθος με τα γρήγορα αυτοκίνητα και τις μηχανές. 
    Και κάπνιζε σαν φουγάρο.
    Ήταν ο ένας και μοναδικός Steve McQueen.

    Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ.

    Είχε το παρατσούκλι «The King of Cool», το 1947 κατατάχθηκε στους Πεζοναύτες και κατόπιν σπούδασε υποκριτική στο studio της Stella Adler.  
    Το 1966 ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία Τα βότσαλα της άμμου (The Sand Pebbles). 

    Ειδικεύτηκε σε ρόλους αντί-ήρωα και οι κινηματογραφικές του επιτυχίες ένα σωρό: Η μεγάλη απόδραση, Ο Πεταλούδας, Bullit, The Thomas Crown affair, The Cincinati Kid, Και οι 7 ήταν υπέροχοι, The Getaway κτλ.

    Το 1957 παντρεύτηκε την ηθοποιό Neile Adams απέκτησαν ένα αγόρι και ένα κορίτσι και το 1972 χώρισαν. 
    Επόμενη σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Ali MacGraw, από το 1973-1978 και τελευταία η Barbara Minty, από τον Ιανουάριο του 1980 ως το θάνατό του.

    Το 1974 έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος σταρ ταινιών στον κόσμο, παρόλο που ο ίδιος δεν το προσπάθησε ποτέ και ούτε χάριζε κάστανα. 
    Ήταν σε συνεχή διαμάχη με τους σκηνοθέτες και τους παραγωγούς, αλλά η δημοτικότητά του ήταν τόσο μεγάλη που του επέτρεπε να κάνει ότι ήθελε.

    Το 1978 ο Steve McQueen ανέπτυξε ένα επίμονο βήχα, σταμάτησε μέχρι και το κάπνισμα, και υποβλήθηκε σε θεραπείες με αντιβιοτικά, αλλά χωρίς βελτίωση. 
    Η δύσπνοια μεγάλωσε περισσότερο και στις 22 του Δεκέμβρη του 1979, μετά από μια βιοψία αποκαλύφθηκε ότι έπασχε από μια μορφή καρκίνου που σχετιζόταν με τον αμίαντο. 

    Έτσι ξεκίνησε μια εκστρατεία κατά του θανατηφόρου αυτού υλικού που χρησιμοποιούνταν κατά κόρο και στα κινηματογραφικά στούντιο και στα υλικά οικοδομών αλλά και στον στρατό.


    Μέχρι το Φεβρουάριο του 1980, προσπαθούσε να κρατήσει μυστική την αρρώστια του, μέχρι που στις 11 Μαρτίου 1980, το National Enquirer αποκάλυψε ότι είχε «καρκίνο στο τελικό στάδιο». 

    Τον Ιούλιο ταξίδεψε στο Rosarito Beach στο Μεξικό, για μια μη συμβατική θεραπεία στις ΗΠΑ, μια θεραπεία που χρησιμοποιούσε κλύσμα καφέ, συχνό πλύσιμο με ειδικό σαμπουάν, καθημερινά ενέσεις που περιείχαν ζωντανά κύτταρα από βοοειδή και πρόβατα, μασάζ και ένα απαγορευμένο ναρκωτικό που λεγόταν Laetrile. 
    Ξόδευαν τότε γύρω στις 40.000 δολάρια το μήνα (σημερινά λεφτά 115.000 δολάρια).   

    Τον Οκτώβριο του 1980 επέστρεψε στις ΗΠΑ και παρά τη μετάσταση του καρκίνου μέσα στο σώμα του, ανακοινώθηκε  δημοσίως ότι σύντομα θα θεραπευτεί πλήρως και θα επιστρέψει σε μια φυσιολογική ζωή. 

    Αλλά η κατάσταση σύντομα επιδεινώθηκε και "τεράστιοι" όγκοι αναπτύχθηκαν στην κοιλιά του. 
    Στις 7 Νοεμβρίου 1980 πέθανε από καρδιακή ανακοπή στις 3:45 π.μ. στην κλινική Χουάρες, 12 ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ή τη μείωση των πολυάριθμων μεταστατικών όγκων στο λαιμό και την κοιλιά του.
    Ήταν 50 ετών.

    Παιχνίδια με τον γιο του

    Με την Faye Dunnaway στην μεγάλη επιτυχία «Υπόθεση Τόμας Κράουν»

    Δύο μεγάλες του εισπρακτικές επιτυχίες «Η μεγάλη απόδραση» και το Bullit.

    Λάτρευε τις μηχανές και τα γρήγορα αυτοκίνητα


    Σκηνή από την «Μεγάλη Απόδραση». Σε όλες τις ταινίες που είχαν σκηνές με μηχανές και αυτοκίνητα, πάντα οδηγούσε ο ίδιος και όχι κάποιος κασκαντέρ.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Steve McQueen: Το πάλεψε μέχρι τέλους Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top