F Πίσω από τις κάμερες του Black Mass και του μύθου του ...γκάνγκστερ Johnny Depp (video) - FilmBoy Πίσω από τις κάμερες του Black Mass και του μύθου του ...γκάνγκστερ Johnny Depp (video) - FilmBoy
  • Latest News

    Πίσω από τις κάμερες του Black Mass και του μύθου του ...γκάνγκστερ Johnny Depp (video)


    Το Black Mass έρχεται από αύριο στους κινηματογράφους για να δώσει ένα boost στη κινηματογραφική σεζόν που άρχισε.

    O καταξιωμένος ηθοποιός Johnny Depp ενσαρκώνει τον Ιρλανδοαμερικανό  James 'Whitey' Bulger στην Ανίερη Συμμαχία, την ταινία που παρακολουθεί την άνοδο και την πτώση ενός από τους πιο διαβόητους μαφιόζους στην ιστορία των ΗΠΑ. 

    Στη Βοστόνη της δεκαετίας του ’70, ο πράκτορας του FBI John Connoli (Joel Edgerton) πείθει τον Bulger να συνεργαστεί με το FBI για να εξοντώσουν έναν κοινό εχθρό: την ιταλική μαφία. 
    Εν κρυπτώ, η ανίερη αυτή συμμαχία, θα ξεφύγει κάθε ελέγχου, επιτρέποντας στον Whitey να διαφύγει της Δικαιοσύνης, να συγκεντρώσει δύναμη και να αναδειχθεί σε έναν από τους πιο διαβόητους και ισχυρούς μαφιόζους της Βοστόνης.

    Η ταινία Ανίερη Συμμαχία, φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Scott Cooper, το σενάριο είναι των Mark Mallouk  και Jez Butterworth και βασίζεται στο best seller Black Mass: Whitey Bulger, the FBI, and a Devil’s Deal των Dick Lehr και Gerard O'Neill, των δύο ρεπόρτερ που αποκάλυψαν το θέμα στην The Boston Globe. 

    Ο διαβόητος κακοποιός, αντί να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για σωρεία ποινικών κακουργημάτων – συμπεριλαμβανομένων και 21 ανθρωποκτονιών – εξαφανίστηκε από τη Βοστόνη, πυροδοτώντας ένα ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε 16 χρόνια και έχτισε τον μύθο γύρω από το όνομά του. 
    Η αυλαία έπεσε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, όπου ο δημοσιογραφικός φακός κατέγραψε τη σύλληψη του 82χρονου πια άνδρα. 

    Αυτή δεν θα ήταν η πρώτη φορά στη διαβόητη καριέρα του James 'Whitey' Bulger που ο μύθος θα συγκρουόταν με την πραγματικότητα, αλλά ούτε και η τελευταία.

    JAMES 'WHITEY' BULGER: ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

    Μη με λες «Whitey»:  Ο  James Bulger σιχαινόταν το παρατσούκλι «Γουάιτι» που του είχε αποδοθεί λόγω του ξανθού χρώματος των μαλλιών του. 
    Ο ίδιος προτιμούσε να τον αποκαλούν «Τζίμι».

    Από τον δρόμο στο τσίρκο:  Ο Bulger συνελήφθη πρώτη φορά σε ηλικία 14 ετών για κλοπή. Όντας νέος με ανησυχίες και δίψα για περιπέτεια, έφυγε από το σπίτι του και μπήκε στο τσίρκο Barnum and Bailey, όπου και εργάστηκε ως γενικών καθηκόντων. 

    Ο μύθος του Whitey:  Παρά τη φήμη που είχε ως «το καλό - κακό παιδί» - πολέμιος των ναρκωτικών, που βοήθησε να ‘καθαρίσει’ η συνοικία που μεγάλωσε στη Νότια Βοστώνη, γνωστή ως «Σάουθι» - φέρεται να έβγαλε εκατομμύρια δολάρια από εμπόριο ναρκωτικών. 



    Το Αρχικαρφί: Παρόλο που μέχρι σήμερα αρνείται κατηγορηματικά ότι υπήρξε «καρφί» ή «προδότης», οι δεσμοί του με τον πράκτορα του FBI, Τζον Κόνολι από την παιδική τους ηλικία, τον έκαναν πληροφοριοδότη της Υπηρεσίας από το 1976 ως το 1990. Ο Bulger φέρεται ότι διέπραξε 11 ανθρωποκτονίες κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, τελώντας υπό την προστασία του FBI. 

    Τα καλά του:  Παρόλο που τα μπαρ ήταν το δεύτερο σπίτι του, ο Bulger έπινε σχεδόν αποκλειστικά τζίντζερ-έιλ, δεν κάπνιζε και γυμναζόταν καθημερινά. 

    The Bad Trip:  Αν και απεχθανόταν τα ναρκωτικά, το 1957 και ενώ έκτιε την ποινή του για ένοπλη ληστεία τράπεζας, προσφέρθηκε να λάβει μέρος στις κλινικές δοκιμές του ψυχοτρόπου ναρκωτικού LSD που διεξήγαγε η CIA. Η ανταμοιβή για κάθε ένεση ήταν τρία δολάρια και μείωση της ποινής του κατά 54 ημέρες συνολικά. Οι εβδομαδιαίες όμως, ενέσεις LSD είχαν ως αποτέλεσμα τρομακτικές παραισθήσεις που θα στοίχειωναν τους εφιάλτες του για την υπόλοιπη ζωή του. 

    Δολοφόνος Κυριών:  Ο Bulger αρνείται κατηγορηματικά ότι σκότωσε ο ίδιος γυναίκες. Αναμφισβήτητα όμως, εμπλέκεται στις δολοφονίες δύο γυναικών. 

    Σε λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή:  Ο μύθος του Bulger εν μέρει οικοδομήθηκε πάνω στο γεγονός ότι σκότωνε μόνο εγκληματίες. Είναι όμως, γεγονός ότι ένας αθώος άνθρωπος έχασε τη ζωή του εν τω μέσω διασταυρούμενων πυρών, επειδή προσφέρθηκε να μεταφέρει τον Bulger. Επίσης, φέρεται να δολοφόνησε κατά λάθος τον νομιμόφρονα αδερφό ενός αντιπάλου του, και τρία χρόνια αργότερα τον ίδιο τον γκάνγκστερ για να αποφύγει τα αντίποινα.

    Στη λίστα των Τοp Καταζητούμενων του Αλκατράζ:  Τρόφιμος του Αλκατράζ από το 1959 ως το 1963, ο Bulger επέστρεψε στον «Βράχο» το 1995 ως τουρίστας, όπου πόζαρε με τη συνοδό του μπροστά στον φωτογραφικό φακό με στολή κρατουμένων. 

    Κατά τι καλύτερος από Τρομοκράτη: Ο Bulger πέρασε τα 12 από τα 16 χρόνια που διέφευγε το Νόμου όντας ο υπ’ αριθμόν 2 Καταζητούμενος στη λίστα του FBI, αμέσως μετά τον Οσάμα Μπιλ Λάντεν.

    Το λάθος που τα χάλασε όλα:  Ενώ ζούσαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στη Σάντα Μόνικα, ο Bulger και η σύντροφός του τάιζαν ένα αδέσποτο γατάκι ονόματι «Τάιγκερ». 
    Ένας πρώην γείτονας, που είχε γνωριστεί με τη σύντροφο του Bulger όταν εκείνη τάιζε το αδέσποτο, ενημέρωσε τις Αρχές για τον καταζητούμενο, όταν είδε μια φωτογραφία της συντρόφου του στις ειδήσεις. 

    Στους κινηματογράφους από 15 Οκτωβρίου.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Πίσω από τις κάμερες του Black Mass και του μύθου του ...γκάνγκστερ Johnny Depp (video) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top