F Review: The Pirates (Hae-jeok) - FilmBoy Review: The Pirates (Hae-jeok) - FilmBoy
  • Latest News

    Review: The Pirates (Hae-jeok)



    Το The Pirates είναι μέσα στις 4-5 καλύτερες ταινίες της Ν. Κορέας για το 2014, καταλαμβάνοντας την 15η θέση στη λίστα με τα φιλμ που έχουν κόψει τα περισσότερα εισιτήρια στην ιστορία του κορεάτικου κινηματογράφου με πάνω από 8,5 εκατομμύρια κομμένα, και την 7η στην αντίστοιχη για κέρδη εγχώριων φιλμ, με σχεδόν 64,5 εκατομμύρια δολάρια. 

    Προσθέτοντας σε αυτά τα στοιχεία το βραβείο καλύτερων εφέ από τα Blue Dragon και καλύτερης ηθοποιού και καλύτερου ηθοποιού β' ρόλου στα Grand Bell (οι δύο σημαντικότερες εγχώριες διοργανώσεις), γίνεται αντιληπτό για πόσο επιτυχημένη ταινία μιλάμε. 

    Ας δούμε όμως περί τίνος πρόκειται.

    Το σενάριο, το οποίο ουσιαστικά εξυπηρετεί την δράση έχει ως εξής: 
    Όταν μια φάλαινα καταβροχθίζει μια αυτοκρατορική σφραγίδα, διάφορες ομάδες σπεύδουν να την ανακτήσουν, οι οποίες αποτελούνται από πειρατές, ληστές και την κυβέρνηση που την απώλεσε. 

    Λίγο καιρό πριν, ο στρατιώτης Sa Jung (Kim Nam-gil) συγκρούεται με τον διοικητή του και μετά από μια μονομαχία με τον επικεφαλής του, Hong Gab (Kim Tae-woo), αποστατεί από τον στρατό και και πηγαίνει στην ύπαιθρο, όπου γίνεται αρχηγός μιας ομάδας ληστών. 

    Την ίδια χρονική περίοδο η πειρατίνα Yeo Wol (Son Ye-jin) πρωτοστατεί σε μία επιτυχημένη ανταρσία ενάντια στον απάνθρωπο καπετάνιο So Ma (Lee Kyeong-yeong). 

    Αναμενόμενα, κάποια στιγμή οι δρόμοι όλων των χαρακτήρων συναντιούνται και συμμαχίες δημιουργούνται. 
    Τα υπόλοιπα θα σας αφήσω να τα παρακολουθήσετε μόνοι σας.


    Σκηνοθέτης της ταινίας ο Seok Hoon Lee, ο οποίος δημιουργεί ένα φιλμ εφηβικό θα έλεγα, με αισθητική κόμικ, πνιγμένο στο slapstick χιούμορ και τα ειδικά εφέ και με σαφέστατη έμπνευση τους Πειρατές της Καραϊβικής

    Αν προσθέσουμε στα παραπάνω, αρκετή δόση πολεμικών τεχνών, το ελαφρώς ιστορικό υπόβαθρο, λίγα κοινωνικά σχόλια, λίγο ρομάντζο και την πολύ όμορφη πρωταγωνίστρια, γίνεται κατανοητό πως πρόκειται για έναν τίτλο με πρωταρχικό σκοπό να πουλήσει, πράγμα που κατάφερε στο έπακρο. 

    Κατά άλλα, βάθος μην περιμένετε, μιλάμε άλλωστε για blockbuster.

    Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Nam Gil Kim ως Sa Jung, ο οποίος παίζει ουσιαστικά τον Κορεάτη Jack Sparrow και την Ye Jin Son ως Yeo Wol, που είναι και η πιο εντυπωσιακή παρουσία στην ταινία, σε έναν ρόλο βέβαια που δεν απαιτεί και πολλά, υποκριτικά τουλάχιστον. 

    Άκρως κωμική και διασκεδαστική είναι και η παρουσία του Hae Jin Yoo ως Chul Bong (το βραβείο β' ρόλου που προανέφερα), ενός χαρακτήρα που ξεκινάει στους πειρατές αλλά περνάει κάποια στιγμή στους ληστές.

    Όπως καταλαβαίνετε, το Pirates έχει τα πάντα και δεν πιστεύω ότι θα αφήσει κάποιον δυσαρεστημένο από την παρακολούθηση του, ιδιαίτερα με το σκεπτικό ότι ο ρόλος του είναι καθαρά ψυχαγωγικός.

    Παναγιώτης Κοτζαθανάσης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: The Pirates (Hae-jeok) Rating: 5 Reviewed By: Panos Kotzathanasis
    Scroll to Top