F Olympia Dukakis Undefined trailer: Το ντοκιμαντέρ ενός Κύπριου για την Ολυμπία Δουκάκη! - FilmBoy Olympia Dukakis Undefined trailer: Το ντοκιμαντέρ ενός Κύπριου για την Ολυμπία Δουκάκη! - FilmBoy
  • Latest News

    Olympia Dukakis Undefined trailer: Το ντοκιμαντέρ ενός Κύπριου για την Ολυμπία Δουκάκη!


    Για τον Χάρη άκουσα πρώτη φορά από μια φίλη μου στην Κύπρο, και όταν έψαξα να μάθω γι’ αυτόν ενθουσιάστηκα. 

    Η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη είναι μια ισχυρή persona στο χώρο της ψυχαγωγίας. 
    Είναι ακτιβίστρια και υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων, σύζυγος, μητέρα, γέννημα θρέμμα της πολιτείας της Μασαχουσέτης.  

    Η ζωή της, που δεν θα μπορούσε ποτέ να χαρακτηριστεί μονοδιάστατη, έγινε ντοκιμαντέρ, που γυριζόταν επί 3 χρόνια, από τον Χάρη Μαυρομιχάλη ο οποίος ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη.  

    Ο Χάρης ταξίδευε μαζί με την Ολυμπία για τρία χρόνια όπου κατέγραψε με τον φακό του τα ταξίδια της στον Καναδά, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Φλόριντα Κύπρο, Ελλάδα κτλ. 

    Το ταξίδι της μάλιστα στην Ελλάδα, έγινε με την κόρη και τις εγγονές της στο χωριό της μητέρας της στην Πελοπόννησο. 

    Μια έντονη γυναικεία προσωπικότητα, που εμπνέει και πρωτοστατεί στα κοινωνικά δρώμενα, με μια καριέρα που εκτείνεται για πάνω από 50 χρόνια, η Ολυμπία Δουκάκη έχει υποδυθεί πλειάδα ρόλων από την Ιταλίδα οικογενειάρχη ως την γυναίκα του αμερικανικού νότου, μέχρι και έναν τρανσέξουαλ άντρα.

    Όμως, ο πιο σπουδαίος της  ρόλος είναι ο ίδιος της ο εαυτός. 
    Παρόλο που είναι γνωστή ως η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός για την ερμηνεία της στην ταινία “Moonstruck”. 

    Λίγοι γνωρίζουν πως στην ηλικία των 84 χρόνων, η Ολυμπία έχει προγραμματίσει για τα επόμενα τρία χρόνια κινηματογράφο, θέατρο και εργαστήρια σ’ όλο τον κόσμο.



    Το ντοκιμαντέρ Olympia Dukakis: Undefined είναι μια κατάθεση για μια ηθοποιό που αφιέρωσε όλη της την ζωή στην τέχνη. 

    Το φιλανθρωπικό της έργο και η αφοσίωση της στις τέχνες αποτελεί ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για όλους μας. 
    Η μεγάλη της  αγάπη και η σύνδεση της με τις ελληνικές της ρίζες είναι εμφανείς σ’ όλη την ταινία. 

    Λίγα Λόγια για τον Χάρη.

    O Xάρης Μαυρομιχάλης απέκτησε τον μεταπτυχιακό του τίτλο στη σκηνοθεσία κινηματογραφικών ταινιών (Masters in Fine Arts) από το Πανεπιστήμιο New York University. 

    Κατά τη διάρκεια των σπουδών του μαθήτευσε δίπλα σε διάσημους σκηνοθέτες και ηθοποιούς όπως: Spike Lee, Paul Haggis και Jodie Foster
    Έχει γυρίσει και σκηνοθετήσει ταινίες στην Νέα Υόρκη και την Ισπανία και είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας Dead Famous Productions, μιας εταιρείας καλλιτεχνικών παραγωγών που έχει την έδρα της στην Κύπρο και οργανώνει εργαστήρια σύγχρονου χορού και θεάτρου, παραστάσεις θεάτρου και χορού, εντατικά σεμινάρια χορού καθώς και το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου. 

    Νίκος Μουρατίδης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Olympia Dukakis Undefined trailer: Το ντοκιμαντέρ ενός Κύπριου για την Ολυμπία Δουκάκη! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top