F Η Άγνωστη Γη και πάλι στις αίθουσες! - FilmBoy Η Άγνωστη Γη και πάλι στις αίθουσες! - FilmBoy
  • Latest News

    Η Άγνωστη Γη και πάλι στις αίθουσες!


    Επίκαιρη όσο ποτέ, με την ανθρωπότητα να έχει απόλυτα την ανάγκη για εσωτερική κάθαρση, τους Έλληνες να συμπάσχουν (και να βιώνουν από κοντά πια) στην ιδεολογική και ανθρωπιστική μοναξιά χιλιάδων μεταναστών στ’απόνερα ενός κατακερματισμένου Αραβικού κόσμου, η ταινία Άγνωστη Γη επιστρέφει στις Αθηναϊκές αίθουσες.  

    Μια απίστευτη κινηματογραφική εμπειρία που έφτιαξε ο Manuel de Coco (Μανώλης Κοκορομύτης) με μόλις $25 χιλιάδες και που κατάφερε μεταξύ πολλών, το αδιανόητο: Είναι η μοναδική ταινία που έχει απαγορευτεί και στον Αραβικό κόσμο και στο Ισραήλ!

    Με 13 υποψηφιότητες σε 15 φεστιβάλ και 4 κερδισμένα βραβεία, η Άγνωστη Γη είναι μια ταινία που έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές και θα εκστασιάσει το κοινό του διαλογισμού και της εσωτερικής αναζήτησης.

    Με φόντο την Αραβική άνοιξη και την επανάσταση στην Υεμένη, η ταινία “Unknown Land” είναι η ιστορία ενός Εβραίου ναυαγού που ξεβράστηκε σε μουσουλμανικό έδαφος, η ιστορία της κάθαρσης μιας ψυχής που βρίσκεται παγιδευμένη μεταξύ δύο κόσμων.

    Μέσα από το σώμα του ναυαγού, ενός ανθρώπου που έβλεπε τη ζωή του να βυθίζεται, ξεκινά αυτή η περιπέτεια με σκοπό να τον αφυπνίσει και να του θυμίσει να είναι ευγνώμων. 

    Η ταινία γυρίστηκε με απλoύς ανθρώπους και όχι με επαγγελματίες ηθοποιούς, οι οποίοι ερμήνευσαν ρόλους ανάλογα με την ένδυση και τα χαρακτηριστικά τους.

    Η πρόθεσή του σκηνοθέτη ήταν να μη γνωρίζουν το σενάριο, αλλά μόνο την κεντρική ιδέα της ταινίας. 
    Οι πρόβες γίνονταν λίγα λεπτά πριν από το γύρισμα της κάθε σκηνής. 



    Αυτό τους βοήθησε να αυτοσχεδιάσουν ελεύθερα, ώστε να διατηρηθεί η αυθεντικότητα της ιστορίας, χωρίς να ερμηνεύουν σαν κινηματογραφικοί ήρωες που προσπαθούν να αποδώσουν το σενάριο. 
    Γι’ αυτό και οι ελάχιστοι διάλογοι της ταινίας είναι ρεαλιστικοί.

    Μέχρι το τέλος της ταινίας δε γίνεται ξεκάθαρο αν θα δοθεί στο ναυαγό η δεύτερη ευκαιρία που θα οδηγήσει στο θαύμα, αυτή την πολυπόθητη δεύτερη ευκαιρία που ζητάμε όταν βρεθούμε σε κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής μας, όπως συμβαίνει και με τον πρωταγωνιστή της ταινίας.  

    Ενώ ο εξωτερικός πόλεμος μαίνεται (Αραβική Άνοιξη), ένας άλλος πόλεμος, ο εσωτερικός του ήρωα, κλιμακώνεται. 
    Η ταινία αναζητά τόσο την εξωτερική όσο και την εσωτερική ειρήνη.

    To “Unknown Land”, με αγνό τρόπο και μέσα από μια ποιητική ατμόσφαιρα, προωθεί ένα μήνυμα ειρήνης ανάμεσα στους δύο λαούς. 
    Είναι μια μεταφυσική αλληγορία με κρυμμένους συμβολισμούς γύρω από πνευματικά, θρησκευτικά και πολιτικά ζητήματα. 

    Πνευματικότητα και πολιτική συνυπάρχουν σε αυτό το ανθρώπινο δράμα που μιλά για τη μετάνοια, τη συγχώρεση, την αποδοχή, τη συμφιλίωση, την αγάπη και όχι μόνο…
    Άγνωστη γη είναι η ψυχή μας, που λίγοι έχουν καταφέρει να εξερευνήσουν.

    Σύντομα ξανά στους κινηματογράφους.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Άγνωστη Γη και πάλι στις αίθουσες! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top