F Kung Fu Jungle trailer: ...Γιατί ο Donnie Yen δεν έχει ανάγκη τα wire-stunts! - FilmBoy Kung Fu Jungle trailer: ...Γιατί ο Donnie Yen δεν έχει ανάγκη τα wire-stunts! - FilmBoy
  • Latest News

    Kung Fu Jungle trailer: ...Γιατί ο Donnie Yen δεν έχει ανάγκη τα wire-stunts!


    Eυχάριστα νέα για ολους μας ...ένα ακόμα αστυνομικό θρίλερ δράσης με πρωταγωνιστή τον ''πολύ'' Donnie Yen.

    Στα χνάρια του πρόσφατου Special iD και των δυναμικών Flashpoint και SPL, μια βίαιη ιστορία με φόντο τα φώτα της πόλης, ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών και σκοτεινοί χαρακτήρες.

    Μια θεματολογία που χρησιμοποιείται κατά κόρον απο Ασιάτες σκηνοθέτες, χωρίς πάντως τα αποτελέσματα να είναι πάντα ικανοποιητικά.

    Ο σκηνοθέτης Τeddy Chen στη προηγούμενη του ταινία Bodyguards and Assasins, βασίστηκέ σε ένα μωσαικό χαρακτήρων, τους έδωσε όλους χρόνο να εξελιχθούν (και να σκοτωθούν φυσικά ως συνήθως), μια αληθινή ιστορία με εκρηκτικό φινάλε και προσγειωμένες σκηνές μάχης.


    Έτσι και στο 'Kung Fu Jungle' παίρνει μικρά ρίσκα βάζοντας στο τιμόνι τον μέτρ των πολεμικών τεχνών Donnie Yen, σε μια ιστορία εκδίκησης, με καταδιώξεις και δράση που τσακίζουν κόκκαλα κυριολεκτικώς και μεταφορικώς.
     

    Η υπόθεση έχει να κάνει με τον  Υen να βρίσκεται στη φυλακή εξαιτίας ενός ατυχήματος (;) αλλά να αποτελεί το μοναδικό αντίδοτο απέναντι σ ένα δολοφόνο που σκοτώνει 'δασκάλους΄ των πολεμικών τεχνών.

    Για κάποιο λόγο αυτοί οι δύο συνδέονται μεταξύ τους και φυσικά θα οδηγηθούν σε μια μονομαχία μεχρι τελικής πτώσεως.

    O Yen είναι προφανώς στο στοιχείο του, άλλωστε σε κάθε ταινία του όποιος τον στραβοκοιτάξει καταλήγει πρησμένος απ το ξύλο!


    Απ την άλλη μεριά, η προηγούμενη φιλμογραφία του Baoqiang Wang που κάνει το δόλοφόνο, έχει να κάνει με κάτι γλυκανάλατα ρομαντικά made in China.
     

    Στο trailer όμως δε το καταλαβαίνεις καν, και ειδικά οι σκηνές μάχης φαίνονται αρκετά φροντισμένες, αφού ο ίδιος ο Donnie Yen τις επιμελείται αυτοπροσώπως.
     

    Τα σκηνικά διαλύονται με φυσικότητα και φαίνεται οτι έχoυν περιοριστεί τα wire-stunts που τόσο αγαπούν οι ανατολίτες, αλλά πολλές φορές μοιάζουν και τόσο υπερβολικά.
     

    Όσοι ασχολούνται με το είδος γνωρίζουν οτι  χορταστική δράση θα δούμε σίγουρα!
     

    Οι συγκεκριμένες ταινίες δε κάνουν εκπτώσεις στη βία και στο ρεαλισμό, και το τελικό ''mano a mano'' στις ταινίες του Yen κρατάει κανα 10άλεπτο με χτυπήματα εκατέρωθεν και όχι αναίμακτα κοψίματα στο μοντάζ διάρκειας 1 λεπτού (Stallone ακούς;).

    31 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα στη Κίνα, ας ελπίσουμε σε κυκλοφορία dvd εμέις εδώ πέρα.


    Μίλτος Παπατριανταφύλλου.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Kung Fu Jungle trailer: ...Γιατί ο Donnie Yen δεν έχει ανάγκη τα wire-stunts! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top