F Ο Peter Jackson εξηγεί γιατί άλλαξε τον τίτλο σε The Hobbit: The Battle of the Five Armies - FilmBoy Ο Peter Jackson εξηγεί γιατί άλλαξε τον τίτλο σε The Hobbit: The Battle of the Five Armies - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Peter Jackson εξηγεί γιατί άλλαξε τον τίτλο σε The Hobbit: The Battle of the Five Armies


    Με το Desolation of Smaug να συνεχίζει την τεράστια εισπρακτική επιτυχία της Hobbit τριλογίας, δεν μένει παρά μία ακόμη ταινία για να αποχαιρετήσουμε και οριστικά τον κόσμο της Μέσης Γης και του συγγραφέα J.R.R. Tolkien.

    8 μήνες όμως πριν από την προβολή της 3ης ταινίας που θα ολοκληρώσει την prequel τριλογία Hobbit, αποφασίστηκε μια ακόμη ...μικροαλλαγή που δεν την περιμέναμε.

    Όπως γνωρίζαμε εδώ και αρκετό καιρό, ο τίτλος There and Back Again αφορούσε την δεύτερη ταινία Hobbit μέχρι που ανακοίνωσαν και τρίτη ταινία, με το Desolation of Smaug να αποτελεί τον τίτλο της δεύτερης ταινίας και το "There and Back Again" να ακολουθεί τελικά ως τρίτο φιλμ.

    Ο Peter Jackson όμως ανακοίνωσε ξαφνικά στο φατσοβιβλίο (κοινώς facebook) πως ο τίτλος της 3ης ταινίας θα αλλάξει σε..."The Hobbit: The Battle of the Five Armies".

    Διαβάστε παρακάτω τις ακριβείς δηλώσεις του Jackson:


    "Το ταξίδι μας για τη δημιουργία της τριλογίας του "The Hobbit" μοιάζει κατά κάποιο τρόπο με αυτό του ίδιου του Bilbo, με κρυφά μονοπάτια να μας αποκαλύπτουν τα μυστικά τους καθώς προχωράμε.

    Ο τίτλος "There and Back Again" φάνταζε ως το καταλληλότερο όνομα για το δεύτερο μέρος μιας ιστορίας δυο ταινιών, όταν η αποστολή για ανάκτηση του Erebor με την άφιξη και την αναχώρηση του Bilbo, συνέβαιναν στη δεύτερη ταινία.

    Όμως με τις τρεις ταινίες ο τίτλος έμοιαζε πλέον αταίριαστος, καθώς ο Bilbo έχει ήδη φτάσει στο Erebor, στο "Desolation of Smaug".

    Όταν έγινε η περσινή πρεμιέρα, συζήτησα με το στούντιο για την ιδέα να αλλάξουμε τον τίτλο και αποφασίσαμε να το δούμε με ανοιχτό μυαλό, μέχρι να είναι έτοιμη μια πρώτη εκδοχή της ταινίας.

    Φτάσαμε σε αυτό το σημείο τη προηγούμενη εβδομάδα, και αφού είδαμε τη ταινία, συμφωνήσαμε μαζί ότι ένας νέος τίτλος είναι πολύ ταιριαστός και έτσι καταλήξαμε στο "The Hobbit: The Battle of the Five Armies".

    Η πρόθεση του καθηγητή Tolkien ήταν το "There and Back Again" να περιλαμβάνει ολόκληρη την περιπέτεια του Bilbo, οπότε μην εκπλαγείτε αν δείτε να χρησιμοποιούμε αυτόν τον τίτλο σε μια μελλοντική κυκλοφορία κάποιου box-set με όλες τις ταινίες.

    Πριν από αυτό όμως, πρέπει να ολοκληρώσουμε την ταινία.
    Η ηρεμία με την οποία ο μοντέρ Jabez Olssen κι εγώ μοντάραμε την ταινία σε μια σκοτεινή σπηλιά στο Wellington απολαμβάνοντας τις αλκυονίδες μέρες, φαίνεται ότι τελειώνει και σύντομα θα πρέπει να βγούμε στο φως.

    Μπορείτε λοιπόν να περιμένετε, να δείτε και να ακούσετε πολλά για το "The Hobbit: The Battle of the Five Armies" τους ερχόμενους μήνες.

    Επίσης ολοκληρώνουμε το "The Hobbit: The Desolation of Smaug Extended Cut" με 25 λεπτά νέων σκηνών συνοδευμένων από νέα μουσική του Howard Shore.

    Θα είναι μια διασκεδαστική χρονιά!"

    Θυμίζουμε πως πέρα από τον τίτλο το 3ο Hobbit έχει αλλάξει και ημερομηνία κυκλοφορίας, όπου αρχικά προοριζόταν για τον φετινό Ιούλιο καταλήγοντας σε αυτήν της 17ης Δεκεμβρίου.

    Έτσι όπως το θέτει ο Peter Jackson έχει δίκιο αν και θα προτιμούσα τον αρχικό τίτλο.

    Όσο για το "The Hobbit" σαν σύνολο, μετά από το βαρετό An Unexpected Journey ακολούθησε το πιο action-oriented Desolation of Smaug το οποίο διατηρούσε την ίδια ανούσια αίσθηση τραβήγματος του αρχικού υλικού σε τρεις ταινίες (και με το πιο άτσαλα απότομο κόψιμο-φινάλε που έχουμε δει ποτέ, πάνω που ο δράκος Smaug θα τα έκανε όλα πουτάνα).

    Ας ελπίζουμε η επιθυμία της Warner να τραβήξει το μικρό αυτό βιβλίο σε τρεις ταινίες και να αλλάξει το κλίμα του φέρνοντας το και συνδέοντας το περισσότερο με τα "Lord of The Rings", να αποφέρει τουλάχιστον μια πολύ καλύτερη ταινία που θα κλείνει ιδανικά την prequel τριλογία, με καλύτερη συνοχή και λιγότερα...'γεμίσματα' στη διάρκεια.

    Ποια η γνώμη σας για τον νέο τίτλο;


    Kostas Tsokos.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Peter Jackson εξηγεί γιατί άλλαξε τον τίτλο σε The Hobbit: The Battle of the Five Armies Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top