F Review: Μπελ και Σεμπάστιαν, Δύο Αχώριστοι Φίλοι - Belle et Sébastien - FilmBoy Review: Μπελ και Σεμπάστιαν, Δύο Αχώριστοι Φίλοι - Belle et Sébastien - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Μπελ και Σεμπάστιαν, Δύο Αχώριστοι Φίλοι - Belle et Sébastien


     
    Οι οπαδοί του συγκροτήματος Belle & Sebastian μπορεί να μην γνωρίζουν πως το αγαπημένο τους συγκρότημα πήρε το όνομα του από τη δημοφιλής Γαλλική τηλεοπτική σειρά  της δεκαετίας του 1960.  

    Η αρχική σειρά που για πρώτη φορά προβλήθηκε στη Γαλλία το 1965, δημιουργήθηκε από την ηθοποιό και συγγραφέα  Cecile Aubry και συνάντησε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

    Επανέρχεται τώρα 50 χρόνια αργότερα, ως αντικείμενο ενός ακριβού και καλογυαλισμένου remake του σκηνοθέτη Nicolas Vanier (The Last Trapper).

    Ο Vanier επανεκκινεί το υλικό ορίζοντας τη δράση το 1943 καθώς εξιστορεί και επικεντρώνεται στη ζωή ενός μικρού αγοριού του Sebastian (Felix Bossuet) και το δεσμό που σφυρηλατείται μεταξύ του ιδίου και του γιγάντιου λευκού σκύλου των Πυρηναίων Belle, σε ένα γραφικό χωριό στις Γαλλικές Άλπεις την περίοδο του Β' παγκοσμίου πολέμου.

    Με  εντυπωσιακή φωτογράφηση τοπίων συλλαμβάνεται το μαγευτικό σκηνικό  με πλάνα από εξωτερικούς χώρους, γυρισμένο στην ορεινή περιοχή του Saint Martin και την κοιλάδα Haute Maurienne-Vanoise της περιοχής των Άλπεων της Γαλλίας.


    Η κινηματογράφηση του Eric Guichard με τη φόρμα των 35mm και με την υποστήριξη υπολογιστή CGI για τις φορές που τα ζώα επιδίδονται σε ακροβατικά, η ταινία φέρει ένα κλασικό κάλεσμα της φύσης που μεταφέρει κάλλιστα μια παλαιική αύρα, σαν να είναι γυρισμένο δεκαετίες πριν. 

    Αυτό το μείγμα λοιπόν της κυνικής συντροφικότητας σε συνδυασμό με τους εν καιρώ πολέμου θεατρινισμούς, είναι κάτι παραπάνω από μια ταινία για παιδιά με πρωταγωνιστές χαριτωμένα ζώα. 

    Η προσεγμένη σκηνοθεσία και το ιστορικό background δίνει στις περιπέτειες των δυο φίλων ένα διαφορετικό βάθος, μια διαφορετική ποιότητα.

    Στις αίθουσες από 16 Ιανουαρίου.

    Γεωργία Ξανθάκου.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Μπελ και Σεμπάστιαν, Δύο Αχώριστοι Φίλοι - Belle et Sébastien Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top