F Οι 8 Ταινίες που αξίζει να δεις στο φετινό Slamdance - FilmBoy Οι 8 Ταινίες που αξίζει να δεις στο φετινό Slamdance - FilmBoy
  • Latest News

    Οι 8 Ταινίες που αξίζει να δεις στο φετινό Slamdance


    Σήμερα, 17 Ιανουαρίου ξεκινάει το Slamdance Film Festival στη Utah των Ηνωμένων Πολιτειών το οποίο γιορτάζει παράλληλα και τα 20α του γενέθλια. 

    Το φεστιβάλ, το οποίο “διοργανώνεται από κινηματογραφιστές για κινηματογραφιστές” μας έχει συστήσει μέσα στην εικοσαετία της ύπαρξης του αρκετούς σημαντικούς δημιουργούς όπως ο Christopher Nolan (ο οποίος πριν λίγες μέρες βραβεύτηκε απ' το φεστιβάλ με το βραβείο Slamdance Founder's Award, το οποίο απονεμήθηκε για πρώτη φορά), ο Marc Foster (Monster's Ball) και ο  Jared Hess (Napoleon Dynamite), ενώ έχουν περάσει από αυτό και ταινίες οι οποίες γνώρισαν απροσδόκητα τεράστια εμπορική επιτυχία όπως για παράδειγμα το Paranormal Activity.  

    Το Filmboy ξεκοκάλισε το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ και σας παρουσιάζει μια λίστα με ταινίες οι οποίες φαίνεται πως αξίζουν με το παραπάνω την προσοχή μας.


    Copenhagen


    Το Copenhagen φαίνεται πως έχει πολλούς άσους στο μανίκι. 
    Καταρχήν ο σκηνοθέτης Mark Raso έλαβε το 2012 το Student Academy Award της Αμερικανικής  Ακαδημίας Κινηματογράφων Τεχνών και Επιστημών, ενώ ο πρωταγωνιστής της είναι αρκετά αναγνωρίσιμος ηθοποιός. 

    Δεν ξέρω σε πόσους από εσάς έχει λείψει ο Renly Baratheon του Game of Thrones, αλλά ο Gethin Anthony που τον ενσάρκωσε στην τηλεοπτική σειρά, πρωταγωνιστεί εδώ σε μια περιπέτεια ενηλικίωσης. 

    Ένας ανώριμος άνδρας προσπαθεί να ανακαλύψει τα μυστικά της οικογένειάς του παρέα μια μικρότερη ηλικιακά (και αρκετά πιο ώριμη από αυτόν) κοπέλα την οποία συναντάει τυχαία στην Κοπεγχάγη. 

    Μυστικά, έρωτες και το τέλος της εφηβείας στα δρομάκια της πρωτεύουσας της Δανίας.


    I Put a Hit on You


    Από τον Καναδά έρχεται αυτή η ταινία, η οποία αν μη τι άλλο έχει ένα αρκετά ενδιαφέρον story. 

    Μια κοπέλα συμμαχεί με τον πρώην της για να καταφέρει να τον σώσει από τον πληρωμένο δολοφόνο τον οποίο η ίδια κατά λάθος προσέλαβε. 

    Το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι αρκετά γνωστό, κυρίως από την τηλεόραση: η Sarah Canning (The Vampire Diaries) και ο Aaron Ashmore (Smallville).

    Δεν ξέρω αν οι σκηνοθέτες/ σεναριογράφοι Dane Clarke και Linsey Stewart είχαν αντίστοιχες εμπειρίες με αυτές των χαρακτήρων τους (είναι πάντως παντρεμένοι αν ενδιαφέρεστε για gossip), ξέρω όμως πως έχουν γυρίσει μια πολύ όμορφη ταινία μικρού μήκους με τίτλο Margo Lilly, ενώ το I Put a Hit on You χρηματοδοτήθηκε μέσω του Indiegogo (κάτι για $30.000 πήρε το μάτι μου).


    Little Hope was Arson


    Περνάμε και στο πρώτο ντοκιμαντέρ το οποίο φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον.
    Μεταφερόμαστε κάπου στο ανατολικό Τέξας, στην καρδιά της λεγόμενης Bible Belt (μια μεγάλη περιοχή του Αμερικανικού νότου, κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά, η οποία χαρακτηρίζεται από κοινωνικό συντηρητισμό και την ισχυρή επιρροή του ευαγγελικού Προτεσταντισμού), όπου μια σειρά από εμπρησμούς σε εκκλησίες αναστατώνουν την τοπική κοινωνία και μια μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό των εγκληματιών ξεκινά. 

    Ποιος άραγε ευθύνεται για αυτούς τους εμπρησμούς; 
    Μήπως τελικά τα θρησκευόμενα μέλη της φαινομενικά ήσυχης τοπικής κοινωνίας έχουν περισσότερα προβλήματα απ' όσα άφηναν να φανούν;


    Goldberg and Eisenberg


    Η cult περιπέτεια/ θρίλερ που όλοι αναζητούμε με λαιμαργία στα κινηματογραφικά φεστιβάλ, φέτος έρχεται απ' το Ισραήλ. 

    Και αν μη τι άλλο, όταν διαφημίζεται ως “η ισραηλινή απάντηση στους αδερφούς Κοέν”, ε, ναι, θες να το δεις το ρημάδι! 

    Η ταινία χαρακτηρίζεται όντως από μια Κοενική και Ταραντινική αισθητική, και η ιστορία της προϊδεάζει για τις απαραίτητες δόσεις επικού καψίματος (με την καλή έννοια) που απαιτούνται από αυτό το κινηματογραφικό στυλ. 

    Ένας προγραμματιστής υπολογιστών ο οποίος ζει μια μάλλον βαρετή ζωή βρίσκεται στην εξαιρετικά δύσκολη θέση να προσπαθεί να ξεφύγει από έναν περίεργο τύπο που τον ακολουθεί παντού (και ο οποίος μάλλον δεν είναι και το καλύτερο παιδί της πιάτσας κρίνοντας απ' το γεγονός πως οι φίλοι του φοράνε μπλουζάκια με σβάστικες). 

    Αγωνία, cult φάτσες και περίεργες καταστάσεις. 
    Σαν τις ταινίες των αδερφών Κοέν δηλαδή.


    Crimes against Humanity


    Εδώ να δεις σενάριο. 
    Αυτός είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο ο οποίος διεξάγει και μια έρευνα η οποία ενδέχεται να αποκαλύψει πως το τμήμα εθνομουσικολόγων του πανεπιστημίου είναι άνδρο σατανιστών. 

    Μιας και είναι πολυάσχολος δεν ασχολείται και ιδιαίτερα με την κοπέλα του η οποία, πέρα απ΄ το ότι έχει σχέση με κάποιον άλλο, είναι και εξαιρετικά άτυχη.

    Μια τη χτυπάει κεραυνός, μια τη χτυπάει αυτοκίνητο. 
    Περίεργα πράγματα δηλαδή συμβαίνουν σε αυτήν την ταινία του Jerzy Rose, η προηγούμενη δουλειά του οποίου πάντως (Some Girls Never Learn) είχε αποσπάσει το πολύ θετικό σχόλιο πως θύμιζε το στυλ του David Lynch.


    The Sublime and Beautiful


    Αυτή εδώ φαίνεται να είναι μια απ΄ τις πιο δυνατές δραματικές ταινίες του φετινού Slamdance

    Πρόκειται για τη δεύτερη ταινία του James B. Cox ( η πρώτη ήταν το Grey Matter του 2012, το οποίο βασιζόταν σε ένα σύντομο διήγημα του Stephen King). 

    Εδώ έχουμε την ιστορία ενός ζευγαριού που προσπαθεί να ξεπεράσει το θάνατο των παιδιών του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα χωρίς να έχει αποκλείσει την εκδίκηση. 
    Πρωταγωνιστής είναι ο Blake Robbins, γνωστός απ'το τηλεοπτικό Oz.


    Kidnapped for Christ


    Άλλο ένα ντοκιμαντέρ, και αυτό με θρησκευτικό θέμα αλλά και λίγο πιο βαρύ απ' το Little Hope was Arson που είδαμε παραπάνω. 

    Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση ιδιόμορφων απαγωγών. 
    Και ιδιόμορφες γιατί εδώ μιλάμε για παιδιά που τα απήγαγαν κατά μια έννοια οι ίδιοι οι γονείς τους και τα έστειλαν σε ένα ίδρυμα “αναμόρφωσης” στη Δομινικανή Δημοκρατία. 

    Μιλάμε για νέους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να περάσουν μέρος της ζωής τους σε ένα ίδρυμα, στο οποίο η ψυχολογική και σωματική βία ήταν στην ημερήσια διάταξη και οι οποίοι βρέθηκαν εκεί μόνο και μόνο επειδή έδειξαν κατά την εφηβεία τους κάποια συμπεριφορά την οποία οι γονείς τους έκριναν ως ανεπιθύμητη. 

    Και φυσικά όλα αυτά στο όνομα του Κυρίου. 
    Από τα δυνατά ντοκιμαντέρ του Slamdance.


    Wizard's Way


    Απλά και σταράτα: Δυο φίλοι ζουν μόνο και μόνο για να παίζουν το αγαπημένο τους παλιομοδίτικο video game με τίτλο Wizard's Way

    Χαζό; Βαρετό; 
    Μόνο και μόνο το γεγονός πως ο Jack Black ήδη πήρε τα δικαιώματα για να γυρίσει το remake αυτού του βρετανικού φιλμ, μας προετοιμάζει για πολύ θετικά πράγματα!

    Μιχαήλ Ζωντός.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι 8 Ταινίες που αξίζει να δεις στο φετινό Slamdance Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top