F Robocop trailer: Νέες σκηνές και εικόνες από το reboot του Robo-μπάτσου - FilmBoy Robocop trailer: Νέες σκηνές και εικόνες από το reboot του Robo-μπάτσου - FilmBoy
  • Latest News

    Robocop trailer: Νέες σκηνές και εικόνες από το reboot του Robo-μπάτσου


    Δεν πέρασε παρά μόνο ένα δίμηνο και ύστερα από το πρώτο επίσημο trailer του Σεπτεμβρίου, ο reboot-αρισμένος Robocop κυκλοφόρησε ένα δεύτερο ολόφρεσκο.

    Σύμφωνα με τη σύνοψη:

    "Βρισκόμαστε στο έτος 2028 και η πολυεθνική εταιρεία OmniCorp είναι στο επίκεντρο της ρομποτικής τεχνολογίας.

    Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους κερδίζουν πολέμους σε όλο τον κόσμο, αποφέροντας εκατομμύρια στην εταιρεία και τώρα οι άνθρωποι της Omnicorp βλέπουν μια χρυσή ευκαιρία για να φέρουν αυτή την τεχνολογία στο εσωτερικό της Αμερικής.

    Ο Alex Murphy είναι ένας στοργικός σύζυγος, πατέρας και καλός αστυνομικός που κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να ανακόψει το κύμα εγκληματικότητας και διαφθοράς στο Ντιτρόιτ.

    Όταν τραυματίζεται πολύ σοβαρά στη υπηρεσία του, η OmniCop βλέπει την δυνατότητα να προωθήσει την ιδέα ενός αστυνομικού που θα είναι μισός άνθρωπος και μισός ρομπότ, θεωρώντας έτσι πως θα είναι περισσότερο αποτελεσματικός και οι άνθρωποι θα τον εμπιστεύονται πιο εύκολα.

    Η OmniCop οραματίζεται να υπάρχει ένας Robocop σε κάθε πόλη και ακόμα περισσότερα εκατομμύρια για τους μετόχους της, όμως δεν έλαβε υπόψη ένα πράγμα: πως υπάρχει ακόμα ένας άνθρωπος μέσα στη μηχανή, που ζητάει δικαιοσύνη.
    "

    Το νέο trailer δείχνει να ξανοίγεται ακόμα περισσότερο τόσο στην πολιτικο-κοινωνική κατάσταση που θα επικρατεί όσο και στη δράση ενώ ταυτόχρονα φαντάζει μια ταινία που θα αποδίδει και δυο-τρεις μικρούς φόρους τιμής στο ορίτζιναλ (μερικές στολές και τα καινούρια ED-209 ρομπότ).

    Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Joel Kinnaman (Safe House, The Killing Series) ένας καλός ηθοποιός που μοιάζει όμως αρκετά φλωρόφατσα σε σχέση με την παγωμάρα του Peter Weller αλλά θα περιμένουμε να δούμε την ταινία για να κρίνουμε την ερμηνεία του.



    Δίπλα στον Kinnaman έχουν φροντίσει να υπάρχει ένα εκλεκτό καστ προκειμένου να σιγονταριστεί ιδανικά ο πρωταγωνιστής και να μην ξενερώσει ο κόσμος, με τον Gary Oldman ως τον Dr Norton που δημιουργεί τον Robocop και αποκτά ηθικά διλήμματα, τον Samuel L. Jackson ως τον μεγιστάνα μέσων ενημέρωσης Pat Novak, τον Michael Keaton στο ρόλο του Raymond Sellars, κακού CEO της OmniCop αλλά και τους Abbie Cornish (στο ρόλο της Clara, γυναίκας του Alex Murphy), Jackie Earle Haley (ως Maddox, ένας οργανωτής στρατιωτικής τακτικής που θα αναλάβει να εκπαιδεύσει τον Robocop), Jay Baruchel (ως ο Tom Pope, επικεφαλής του τμήματος marketing της Omnicorp), ενώ θα εμφανιστεί και ο Miguel Ferrer ( ο executive Bob Morton από το ορίτζιναλ Robocop) εδώ στο ρόλο του Vallon.

    Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο José Padilha, που άρχισε να χτίζει το όνομα του και το πέρασμα του στο Hollywood, χάρη στα πολύ καλά Elite Squad και Elite Squad: The Enemy Within.

    Όλα καλά και πρίμα, αφού ο νέος Robocop μοιάζει περισσότερο κοντά σε anime διασκευή με αρκετή Iron Man αισθητική, βελτιωμένα ειδικά εφέ, ίσως λίγο παραπάνω δράμα με την οικογένεια και το γιο του Alex Murphy, ενώ στην πετυχημένη εισαγωγή με τον πάντα τσιτωμένο Samuel "Mothafuckin' " Jackson, τίθεται και το θέμα ρομποφοβίας της ανθρωπότητας και του πως ακριβώς θέλει η Omnicorp να τα χειριστεί όλα αυτά.

    Άρα δεν θα λείπουν και οι πολιτικο-κοινωνικές αναφορές.

    Αυτό που φαίνεται να λείπει είναι η βρωμιά και η αίσθηση μπιμουβίλας με κομικίστικη αισθητική του Verhoeven ενώ σίγουρα θα μας λείψουν υπερβίαιες σκηνές όπως ο ορίτζιναλ θάνατος του Alex Murphy (μα πόσο ξενέρα ο καινούριος θάνατος), σκηνές έντονες που μας τρόμαζαν σε μικρή ηλικία αλλά γουστάραμε και καθόμασταν και τις βλέπαμε.

    Γι'αυτό που είναι...φαίνεται καλό πάντως.
    Ένα καλολουστραρισμένο σύγχρονο action-sci-fi που ας ελπίζουμε να μην είναι "all style, no substance" και προκύψει ένα δεύτερο Total Re-κωλ(!).

    Ο νέος Robocop αναμένεται 12 Φεβρουαρίου στην Αμερική (αντί της αρχικής για 7 του ίδιου μήνα στην οποία μετακινήθηκε το The Monuments Men του Clooney), από τις Sony και MGM.

    Μέχρι να έχουμε περισσότερο καινούριο υλικό και κλιπάκια, δείτε παρακάτω το καινούριο trailer, μερικές φωτογραφίες και poster χαρακτήρων.


    Kostas Tsokos.




    Robocop trailer #2 by FilmBoy-gr












     
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Robocop trailer: Νέες σκηνές και εικόνες από το reboot του Robo-μπάτσου Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top