F Ο σκηνοθέτης James Mangold μιλάει για το Wolverine και την uncut αιματηρή εκδοχή του - FilmBoy Ο σκηνοθέτης James Mangold μιλάει για το Wolverine και την uncut αιματηρή εκδοχή του - FilmBoy
  • Latest News

    Ο σκηνοθέτης James Mangold μιλάει για το Wolverine και την uncut αιματηρή εκδοχή του


    Ο James Mangold που πήρε τη θέση του Darren Aronofksy στο νέο Wolverine, έχει να επιδείξει μερικά αξιόλογα κινηματογραφικά πρώτα δείγματα στο ενεργητικό του (Heavy, Copland, Girl Interrupted), ορισμένα οσκαρικών προδιαγραφών (3:10 To Yuma, Walk The Line), μερικά άνισα αλλά ικανοποιητικά αποτελέσματα (Identity) και ορισμένα απρόσωπα διεκπεραιωτικά (Knight and Day, Kate and Leopold).

    Ο ίδιος υποσχόταν εδώ και καιρό πως θα ήθελε να παραμείνει πιστός στην πραγματική απεικόνιση του χαρακτήρα του Logan, αν και οι μέχρι στιγμής κριτικές μιλάνε πάλι για μια άνιση ταινία (προφανώς θα έπαιξε ρόλο η επανεγγραφή του αρχικού εκπληκτικού όπως ακουγόταν σεναρίου του Christopher McQuarrie από τους Mark Bomback και Scott Frank).

    Όπως και να έχει έδειχνε να εκτιμάει την πρώτη του φορά που θα σκηνοθετούσε μια κόμικ ταινία (αλλά και την δεύτερη συνεργασία του με τον Hugh Jackman μετά το 2001 και το Kate and Leopold) και ενώ ήταν εμφανές πως έπεσε πάλι χέρι από την πιο "pg-13 πεθαίνεις" Fox, η συνολική δουλειά του στην ταινία κρίνεται απρόσωπη αλλά φροντισμένη και σε γενικές γραμμές ικανοποιητική.

    Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Digital Spy μίλησε για την ταινία και υποσχέθηκε μάλιστα κάποια παραπάνω πράγματα για το προσεχές μέλλον, τα οποία αξίζει να διαβάσετε παρακάτω...

    Σχετικά με τον πρωταγωνιστή:

    "Νομίζω πως ο Hugh έχει καθορίσει το ρόλο όπως ο Sean Connery τον James Bond, λατρεύει να ερμηνεύει τον Logan και με κάθε ταινία γίνεται και καλύτερος.

    Ήταν σίγουρα ένας από τους λόγους που δέχτηκα να κάνω την ταινία ενώ έπαιξαν ρόλο η φιλία μου μαζί του, ο σεβασμός για τον ίδιο αλλά και για τον ρόλο του, αντιμετωπίζοντας το και σαν μια ευκαιρία να κάνουμε περισσότερα πράγματα για τον χαρακτήρα.

    Ο Wolverine μπορεί να έχει ήδη την παγκόσμια αναγνώριση και αναρίθμητους φαν αλλά υπήρχαν πράγματα που δεν είχαμε κάνει και θέλαμε να εξερευνήσουμε βαθύτερα το ρόλο.

    Είναι μεγάλος σταρ και αν συμφωνούσαμε στην ταινία που θα θέλαμε να κάνουμε, πιστεύω πως θα την προστάτευε από το να γίνει ένα ακόμα κομμάτι ενός merchandise."

    Οι συσχετισμοί με το X-Men Origins και τις κόμικ παραγωγές:

    "Αυτές οι ταινίες νιώθεις ορισμένες φορές πως νοιάζονται περισσότερο για το πόσες φιγούρες ή κουτάκια κολατσιού θα πουλήσουν από το να σου διηγηθούν μια αληθινή ιστορία για τον χαρακτήρα.

    Ήμουν εδώ και πολύ καιρό περίεργος για να αναλάβω μια ταινία του είδους αλλά ακούγοντας τις οδυνηρές ιστορίες άλλων σκηνοθετών, έπαιρνα πάντα την αίσθηση πως συνήθως δεν έχουν τον έλεγχο τον πραγμάτων.

    Ήθελα να γυρίσω την ταινία με έναν πιο ανεξάρτητο τρόπο χωρίς την πίεση που είχαν οι προηγούμενες X-Men ταινίες καθώς η προηγούμενη ταινία του Wolverine προσπάθησε να μοιάζει περισσότερο με X-Men ταινία.

    Αυτή τη φορά θέλαμε να υπάρχει για τους φαν μια μεγαλύτερη αίσθηση πως πρόκειται για μια ταινία του Wolverine και πιστεύω πως επιλέγοντας το σκηνικό στην Ιαπωνία, αυτόματα είχαμε λιγότερη πίεση για μια περισσότερο εμπορική ταινία.

    Σκοπίμως δεν συμπεριλάβαμε πολλούς άλλους μεταλλαγμένους καθώς αυτό ήταν και το πρόβλημα με το X-Men Origins που κατέληξε υπερφορτωμένο και μπερδεμένο και φαινόταν από τον τίτλο του, πως δεν ήταν ακριβώς μια ταινία Wolverine."

    Για τη σεκάνς του τρένου:

    "Η ιδέα για τη σεκάνς του τρένου, μου ήρθε καθώς κάναμε scouting στην Ιαπωνία και φεύγαμε από το Τόκυο.

    Σκεφτόμουν συνεχώς την εκπληκτική ποσότητα ενέργειας που θα ανέβλυζε από μια τέτοια σκηνή καθώς και το ότι υπάρχουν αρκετές ταινίες με μια σκηνή μάχης στην κορυφή ενός τρένου από την εποχή του Buster Keaton.

    Αμέσως σκέφτηκα πως η ταχύτητα θα μπορούσε να προσθέσει κάτι ασυνήθιστο στη σκηνή ενώ δεν θα μπορούσε άλλος εκτός του Wolverine να προσκολληθεί καλύτερα πάνω του."

    Σχετικά με το extended cut:

    "Είμαι πολύ χαρούμενος με την εκδοχή και την διάρκεια της ταινίας και το στούντιο ήταν αρκετά γενναιόδωρο στο να με αφήσει να τελειώσω την ταινία όπως ήθελα.

    Παρ'όλα αυτά έχουμε φυλαγμένη μία πιο βίαιη unrated εκδοχή, με 12 λεπτά επιπλέον σκηνών που οι φαν θα ήθελαν πολύ να δούνε.

    Μέσα σε αυτές είναι μια ακόμη μεγάλη σκηνή με τον Hiro Sanada (Shingen) και μία πιο περίτεχνη μάχη με τους νίντζα από την τρίτη πράξη της ταινίας.

    Πρόκειται για μία μεγάλη σκηνή μάχης και όλα αυτά θα τα δείτε στο blu-ray της ταινίας."

    Για το αν θα συνεχιστούν οι solo περιπέτειες του Wolverine:

    "Υπάρχουν πολλά σε αυτόν που είναι υπέροχο για έναν ηθοποιό να τα ερμηνεύει.

    Πρόκειται για έναν χαρακτήρα που κουβαλάει μέσα του πολύ πόνο, αγωνία που έχει τον δικό του κώδικα ζωής, αίσθηση του χιούμορ και ένα μοναδικό είδος βίας.

    Αν αυτή η ταινία αποφέρει εισπράξεις και οι φαν ενδιαφέρονται ακόμα, γιατί να μην συνεχίσει το στούντιο;"

    Εμείς ξέρουμε ήδη πως θα ξαναδούμε το φαινόμενο El Wolverinio του χρόνου στο X-Men: Days of Future Past, με την after credits σκηνή να αποτελεί αδιαμφισβήτητα το καλύτερο κομμάτι του The Wolverine.

    Όσο για το extended cut έκανε μπαμ πως είχαν πετσοκόψει κάθε πλάνο με κόψιμο και μπήξιμο νυχιών ενώ είναι να απορείς για ποιο λόγο δεν υπήρχε η σκηνή με τους νίντζα, που τελικά χρησίμευσαν μόνο στο να αναισθητοποιήσουν τον Logan και δεν τους είδαμε καθόλου να πλακώνονται μαζί του.

    Ντροπή σου Fox, να κόβεις έτσι ολόκληρη σκηνή δράσης που θα μπορούσε να ανεβάσει την ταινία περισσότερο.

    Ποιος δεν ανυπομονεί για το extended blu-ray;
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο σκηνοθέτης James Mangold μιλάει για το Wolverine και την uncut αιματηρή εκδοχή του Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top