F Artwork Files: Πώς έγινε το logo του The Great Gatsby - FilmBoy Artwork Files: Πώς έγινε το logo του The Great Gatsby - FilmBoy
  • Latest News

    Artwork Files: Πώς έγινε το logo του The Great Gatsby




    Γράφει η Χρύσα Φραγκούδη.

    Ο Baz Lurhman (Australia, Moulin Rouge)  όπως όλοι ξέρουμε, αρέσκεται ιδιαίτερα στις υπερπαραγωγές και δίνει μεγάλη σημασία στην εικόνα και την ατμόσφαιρα που αποδίδουν οι ταινίες του. 

    Αυτός είναι και ένας λόγος που πάντα οι ταινίες του έχουν προσεγμένη τυπογραφία και μάλιστα ενίοτε αποκλειστικά σχεδιασμένη για την συγκεκριμένη παραγωγή.
     
    Πρόσφατα λοιπόν, κυκλοφόρησε από την αυστραλέζικη Like Minded Studio, την εταιρεία που σχεδίασε την λογοτύπηση  του The Great Gatsby, το case study (η ανάλυση δηλαδή της διαδικασίας  που ακολουθήθηκε):

     

    Για τις ανάγκες του The Great Gatsby, δημιουργήθηκε μια γραμματοσειρά,(φωτο 02)  που αποπνέει τόσο τον αέρα της δεκαετίας του ’20, όσο και την ατμόσφαιρα του βιβλίου του F. Scott Fitzgerald.  


    Mετά την επεξεργασία και σε 3D προέκυψε το logo της ταινίας το οποίο είναι «κλασσάτο» και πολυτελές και μεταφέρει από μόνο του την αίσθηση της ταινίας.


    Αν και τα αρχικά προσχέδια περιελάμβαναν κυρίως καλλιγραφικές προσεγγίσεις,(οι δυο φωτο κάτω) γράμματα στο χέρι, με πενάκι ή με πινέλο, το studio κατέληξε τελικά στον συνδυασμό solid με pinstriped (με ρίγες, ας πουμε) χαρακτήρων  για την  γραμματοσειρά. 


     

















    Και υπήρξαν κι άλλες ... είτε γεωμετρικές (φωτο 07, 08) είτε γραφομηχανής (φωτο 09), που... πέρασαν στον επόμενο γύρο, έγιναν 3D, opening titles storyboard (φωτο 10) και τελικά απορρίφθηκαν!
     

    φωτο 08
    φωτο 07

    φωτο 09

    φωτο 10
    Ωστόσο, νομίζω το αποτέλεσμα δικαιώνει, τόσο την επιμονή του Baz Lurhman (καθώς αυτός βρίσκεται πίσω από το Art direction) όσο και την προσπάθεια του δημιουργικού γραφείου, που έκανε τεράστια σε όγκο και διάρκεια έρευνα, μελέτη και σχεδιασμό, για να αποδώσει σωστά αυτό το logo.

     
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Artwork Files: Πώς έγινε το logo του The Great Gatsby Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top