F SFF-Rated preview: Baikonur - FilmBoy SFF-Rated preview: Baikonur - FilmBoy
  • Latest News

    SFF-Rated preview: Baikonur

    Στα περίχωρα του Μπαϊκονούρ, του (κάποτε Σοβιετικού) Διαστημοδρόμιου, ορισμένοι ουζμπεκο-ταταρο-κοζάκοι έχουν εγκαταλείψει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και επιβιώνουν από τα μεταλλικά κομμάτια που πέφτουν από τις εκτοξεύσεις πυραύλων στην περιοχή τους - και καμιά φορά τους σκοτώνουν...

    Ένας νεαρός που ζει εκεί, ονειρεύεται να γίνει κοσμοναύτης, γι αυτό και το όνομά του είναι... Gagarin. 

    Τον προλαβαίνει όμως μια πλούσια Γαλλίδα τουρίστρια (Μarie de Villepin, κόρη του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας), η οποία έναντι αδρού ποσού «αγοράζει εισιτήριο» για μια πτήση στο διάστημα. 

    Στην επιστροφή όμως μια βλάβη στο σύστημα πλοήγησης ρίχνει τη διαστημική κάψουλα σε άγνωστο σημείο, ο Gagarin No2 βρίσκει την νεαρή Γαλλίδα σε κώμα... και δεν ξέρει τι να πρωτοκάνει!

    Μια δροσερή και χιουμοριστική ταινία ονείρων και σκληρής ζωής, ρομαντισμού και πείσματος με φόντο το ταξίδι στο διάστημα (και την ασιατική στέπα!), το BAIKONUR περιέχει σκηνές που εγγυόμαστε ότι το ελληνικό κοινό δεν έχει ξαναδεί ποτέ, αλλά και την εξαιρετική μουσική του αγαπημένου Goran Bregovic.

    Για να μπορέσει να γυρίσει απρόσκοπτα την ταινία στις αυθεντικές τοποθεσίες ...


    ...ο σκηνοθέτης Veit Helmer (Tuvalu, Gate to Heaven, Absurdistan) χρειάστηκε να βάλει στο καστ και την 9χρονη εγγονή του «Προέδρου» του Καζακστάν!

     https://www.facebook.com/baikonurthefilm



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: SFF-Rated preview: Baikonur Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top