F Δείτε το εκπληκτικό sci-fi short Noon, που μεγαλώνει σε μεγάλη ταινία - FilmBoy Δείτε το εκπληκτικό sci-fi short Noon, που μεγαλώνει σε μεγάλη ταινία - FilmBoy
  • Latest News

    Δείτε το εκπληκτικό sci-fi short Noon, που μεγαλώνει σε μεγάλη ταινία


    Γράφει ο Κωνσταντίνος Παναγιώτου.

    Η μικρού μήκους ταινία του Kasra Farahani, η οποία πραγματεύεται μία κλασσική post-apocalyptic πλευρά της Γης, ύστερα από αρκετά χρόνια, φαίνεται πως έχει βρει το δρόμο της για τις σκοτεινές άιθουσες.

    Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με το Hollywood Reporter, η Chernin Entertainment,  εταιρεία παραγωγής του εξαιρετικού Rise of the Planet of the Apes και του Oblivion, κατάφερε να διασφαλίσει τα δικαιώματα του Noon και έτσι να βάλει για ακόμη μία φορά στην πρίζα, εμάς τους άρρωστους οπαδούς των sci-fi και των post-apocalyptic ταινιών.

    Βρισκόμαστε μέλλον, περίπου 200 χρόνια έπειτα από τις καταστροφικές συνέπειες κάποιων φυσικών φαινομένων. 

    Για να ακριβολογούμε ιδού η κατάσταση: 



    Στο Νότιο Πόλο επικρατεί ένα συνεχές σκοτάδι, μία αέναη νύχτα ενώ αντίστροφα στο Βόρειο ο ήλιος δεν δύει ποτέ.

    Η πόλη που χτίστηκε στο Βόρειο Πόλο ονομάστηκε Noon και ουσιαστικά είναι ένα από τα τελευταία προπύργια της ανθρωπότητας. 

    Όντας εξαιρετικά πλούσια, η είσοδος και φυσικά η κατοικία σε αυτή, είναι προνόμιο λίγων.

    Εδώ μπαίνει στην ιστορία μας και ο Gray, ένας φυγάς, ο οποίος παρουσιάζεται να προσπαθεί να περάσει κάποιους πρόσφυγες κάτω από το αυστηρό βλέμμα των φυλάκων και των μηχανών που τους βοηθάνε να επιτελέσουν το έργο τους, μέσα στη Noon.


    Το 10λέπτο βίντεο, επικεντρώνεται κυρίως σε αυτό το θρίλερ που διαδραματίζεται ανάμεσα στον Gray, την ομάδα του και τους φύλακες. 


    Κι όμως, εδώ είναι η μαγεία του Farahani
    Ο γνωστός (στον κόσμο του Hollywood) συγγραφέας, art director και μέλος του art department μερικών εκ των δημοφιλέστερων ταινιών (The Wolfman, Spider-man 3, Avatar, Miami Vice)  καταφέρνει το αδιανόητο.

    Δείχνοντας μας μόλις ελάχιστα πλάνα από τη Noon και σχεδόν τίποτα από την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στη Γη, καταφέρνει να σε πείσει πως τελικά τα έχεις δει όλα. 


    Το μυαλό αρχίζει να πλάθει εικόνες και με το πέρας του βίντεο, νιώθεις πως έχεις δει μία κανονικού μήκους ταινία.

    Πραγματικό μαγικό. 

    Βάλτε σε όλα αυτά και την προσμονή που γεννάει η τελευταία σκηνή και έχετε όλο το πακέτο. 
    Εμείς ψηθήκαμε, εσείς;
     
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Δείτε το εκπληκτικό sci-fi short Noon, που μεγαλώνει σε μεγάλη ταινία Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top