F Πρώτες εικόνες και νέα από τα Desolation of Smaug και There And Back Again‏ - FilmBoy Πρώτες εικόνες και νέα από τα Desolation of Smaug και There And Back Again‏ - FilmBoy
  • Latest News

    Πρώτες εικόνες και νέα από τα Desolation of Smaug και There And Back Again‏


    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Φαν του Tolkien και μη, αναρωτιούνται από τώρα για την αναγκαιότητα τριών ταινιών, προκειμένου να ειπωθεί η κινηματογραφική ιστορία του μονότομου Hobbit.

    Μέχρι και πριν λίγους μήνες, οι ταινίες ήταν χωρισμένες στα δύο με το An Unexpected Journey να κυκλοφορεί αυτές τις μέρες και με το There and Back Again, την ίδια εποχή του επόμενου χρόνου.

    Μόλις μέσα στο καλοκαίρι, o Peter Jackson άλλαξε απόφαση και έτσι η δεύτερη ταινία ονομάστηκε The Desolation of Smaug, με την κυκλοφορία να παραμένει για τις 13 Δεκεμβρίου του 2013, με το There and Back Again να γίνεται η τρίτη ταινία, που θα κυκλοφορήσει 18 Ιουλίου του 2014.

    Ο τίτλος της δεύτερης ταινίας μας κάνει να υποψιαζόμαστε ...



    ... πως δεν θα υπάρχουν και πολλά για να ειπωθούν στην τρίτη ταινία, αλλά όπως και να έχει θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε περισσότερους παραμυθένιους, επιβλητικούς και επικούς κόσμους και πολλά ακόμη ηρωικά Tolkien-ικά κατορθώματα.

    Ένα δείγμα από αυτά, ακολουθεί στις πρώτες φωτό που κυκλοφόρησαν πρόσφατα απο περιοδικά και ίντερνετ.

    Στην πρώτη από αυτές που έδωσε στη δημοσιότητα το Tolkiendrim.com (μέσω του TheOneRing.net), βλέπουμε τον Bolg ηγέτη των goblins που κατοικούν στα Misty Mountains ή αλλιώς έναν από τους κύριους κακούς των επόμενων ταινιών και τον οποίο υποδύεται ο Conan Stevens των Spartacus: Blood and Sand, Game of Thrones και Bangkok Adrenaline.



    Όπως βλέπετε, είναι αρκούντως κακάσχημος, οπότε έχουμε να περιμένουμε τα καλύτερα...των χειρότερων!

    Ακολουθούν άλλες δύο από το Entertainment Weekly και αρχικά έχουμε την πρώτη επίσημη φωτογραφία του Desolation of Smaug, με τον Bilbo Baggins.

    Επανερχόμαστε στην προηγούμενη απορία, όπου πολλοί φαν βλέποντας την εικόνα αλλά και τον τίτλο της ταινίας, άρχισαν να σκέφτονται τι ακριβώς θα περισσέψει για την τρίτη, η οποία λέγεται πως έχει αντλήσει το υλικό της σε πάνω από εκατό σελίδες συμπληρωματικού υλικού που είχε γράψει ο Tolkien.

    Προφανώς πήραν το υλικό από αυτές τις σελίδες, οι οποίες περιλαμβάνουν ότι συνέβει αργότερα και έχουν προσπαθήσει να το επιμηκύνουν με την Philippa Boyens, σεναριογράφο, παραγωγό και σταθερή συνεργάτιδα του Peter Jackson, να δηλώνει σχετικά:


    "Ο δράκος Smaug είναι ένα τεράστιο, υπέροχο και εκπληκτικό κομμάτι της ιστορίας, αλλά δεν τελειώνει εκεί.

    Ο καθένας μπορεί να υποπτευθεί πως υπάρχει μια μεγάλη μάχη στην τρίτη ταινία."


    Και αν δεν σας έφταναν οι απορίες, το Entertainment Weekly κυκλοφόρησε και μια τρίτη φωτογραφία, αυτή τη φορά από την τρίτη ταινία There And Back Again, στην οποία βλέπουμε την οικεία μορφή του ...Orlando Bloom ως Legolas και μάλιστα παρέα με τον Luke Evans στο ρόλο του πολεμιστή Bard the Bowman.

    Η απορία έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του Legolas ο οποίος κανονικά δεν υπάρχει στο βιβλίο Τhe Hobbit.

    Ο Peter Jackson πρόσθεσε επ'αυτού:


    "Είναι ο γιος του Thranduil, ενός χαρακτήρα που υπάρχει στο The Hobbit (τον ερμηνεύει ο Lee Pace στο An Unexpected Journey) και επειδή τα ξωτικά είναι αθάνατα, υπάρχει τελικά νόημα στο να συμπεριλάβουμε τον Legolas στην σεκάνς του Woodland Realm."

    Όσο για τον Bard, η Philippa Boyens πρόσθεσε:


    "Είναι ένας ενδιαφέρον χαρακτήρας που στο βιβλίο μοιάζει περισσότερο τυχαίος και μεις θέλουμε να δώσουμε περισσότερο χρόνο στην εισαγωγή του.

    Από αυτά που ακολουθούν, θα εξερευνήσουμε το γεγονός πως ήταν πατέρας και δεν νομίζω πως παίρνουμε ιδιαίτερες ελευθερίες με την ιστορία, καθώς όλα υπάρχουν μέσα στην αφήγηση."


    Ας ελπίζουμε να κυλάνε ομοιόμορφα σαν ταινίες και να μην δούμε το Desolation of Smaug πετσοκομμένο και το There and Back Again ως αποφάγια οπτικού υλικού που περίσσευσαν στο μοντάζ.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Πρώτες εικόνες και νέα από τα Desolation of Smaug και There And Back Again‏ Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top