F The Hunter - FilmBoy The Hunter - FilmBoy
  • Latest News

    The Hunter

    Στην καρδιά του The Hunter βρίσκεται μια αναζήτηση για μια τίγρη, γνωστή ως Tasmanian Tiger, ένα ριγέ μαρσιποφόρο με κεφάλι σκύλου, που εξαφανίστηκε στις αρχές του εικοστού αιώνα, λόγω του υπερβολικού ελέγχου από τους ανθρώπους.

    Το τελευταίο γνωστό δείγμα πέθανε σε αιχμαλωσία σε ζωολογικό κήπο το 1936, αλλά από τότε έχουν υπάρξει περίπου 4.000 ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες θέασης.

    Το 1973, ένα ζευγάρι κατέγραψε περίπου δέκα δευτερόλεπτα βίντεο 8mm που δείχνει ένα ζώο που μοιάζει αρκετά με την τίγρη, σε ένα δρόμο στη Νότια Αυστραλία.

    Ωστόσο, υπάρχει μια πιθανότητα ότι τα πλάσματα αυτά ζουν ακόμη – έστω λίγα - μέσα στα πυκνά υπεραιωνόβια δάση του νησιού.

    Για τους Τασμανούς, η τίγρη έχει πάρει διαστάσεις Big Foot: έγιναν τοπικός θρύλος και προϊόν λαϊκών παραδόσεων.

    Αλλά είναι επίσης και ένα ισχυρό σύμβολο των αρνητικών επιπτώσεων που είχαν οι άνθρωποι στο περιβάλλον, μέσω της αποψίλωσης των δασών και το κυνήγι επικηρυγμένων ζώων...




    Αυτά θίγονται στο παρασκήνιο του The Hunter, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα οικολογικό θρίλερ, ενώ στο προσκήνιο η ταινία επικεντρώνεται στην εξιλέωση ενός μεμονωμένου ανθρώπου.

    Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Martin David (Willem Defoe, John Carter), ένας μισθοφόρος κυνηγός τον οποίο συναντάμε σε ένα ξενοδοχείο του Παρισιού καθώς περιμένει τον τελευταίο του πελάτη.

    Στο λόμπι, συναντιέται με έναν εκπρόσωπο της Red Leaf, μιας "στρατιωτικής βιοτεχνολογικής" επιχείρησης που τον μισθώνει για να πάει στην Τασμανία, με αποστολή να εντοπίσει μια τίγρη που πρόσφατα εθεάθη από ντόπιους, να τη σκοτώσει και να φέρει πίσω μόνο τα μαλλιά και δείγματα ιστών, καταστρέφοντας τα υπόλοιπα.

    Το DNA είναι σημαντικό για την Red Leaf μόνο αν έχουν την ‘αποκλειστική κυριότητα’.


    Η πρόκληση για τον Martin είναι μεγάλη και δύσκολη, και επιβαρύνεται από το άγρυπνο βλέμμα των κατοίκων της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του Jack (Sam Neill, The Vow), μια κοινότητα ήδη ευαίσθητη στους ξένους λόγω των δεινών της ντόπιας  βιομηχανίας υλοτομίας.

    Νοικιάζει ένα δωμάτιο από τη Lucy (Frances O’Connor), μια γυναίκα της οποίας ο σύζυγος εξαφανίστηκε στη ζούγκλα εδώ και πολύ καιρό, και στήνει το ‘αρχηγείο’ του, αλλά απρόθυμα γίνεται και φίλος με τα δύο παιδιά της, τη Sass (Morgana Davies) και τον Bike (Finn Woodlock), ολισθαίνοντας ακούσια σε ένα πατρικό ρόλο.

    Ενώ οι εκτεταμένες προσπάθειες εντοπισμού τον φέρνουν όλο και πιο κοντά σε ενδείξεις σχετικά με μια πιθανή Tasmanian Tiger, η εκτεταμένη παρουσία του Martin στη περιοχή αρχίζει να προσελκύει την προσοχή, και γρήγορα από κυνηγός θα γίνει το θήραμα.

    Το The Hunter του Daniel Nettheim έχει καλές κριτικές συνολικά, ενώ ήταν υποψήφιο σε πολλές κατηγορίες στα Αυστραλέζικα βραβεία, και πήρα Καλύτερης Φωτογραφίας και Μουσικής.

    Στην Αμερική προβλήθηκε τον Απρίλιο σε λίγες αίθουσες, ενώ στην Ελλάδα έχει ήδη κυκλοφορήσει σε DVD.


     
    The Hunter trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Hunter Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top