F Ο Moby Dick στο διάστημα, από τη Lynne Ramsay! - FilmBoy Ο Moby Dick στο διάστημα, από τη Lynne Ramsay! - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Moby Dick στο διάστημα, από τη Lynne Ramsay!

    Γράφει ο Κωνσταντίνος Παναγιώτου.

    H Σκωτσέζα συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός, Lynne Ramsay,  χαροποίησε τους απανταχού φαν των ταινιών επιστημονικής φαντασίας όταν, μέσω του The Hollywood Reporter, έγινε γνωστό πως θα γράψει το σενάριο και θα σκηνοθετήσει το διαστημικό «remake» του Moby Dick.

    Ναι, καλά ακούσατε, η νουβέλα του Herman Melville, πρόκειται να πάρει σάρκα και οστά στη μεγάλη οθόνη αλλά με μία τεράστια διαφορά. 


    Η θάλασσα θα πάψει να είναι το πεδίο της μάχης ανάμεσα στην κακόβουλη άσπρη φάλαινα και στο διψασμένο για εκδίκηση καπετάνιο Ahab.

    Αντίθετα, μεταφερόμαστε στο διάστημα, όπου το φαλαινοθηρικό του μυθιστορήματος του Melville, το Peqoud, μετατρέπεται σε διαστημόπλοιο, ο Ahab σε αστροναύτη και ο Moby Dick σε διαστημικό (επίσης κακόβουλο προφανώς) πλάσμα...




    Η Ramsay θα συνεργαστεί με το σύζυγο της Rory Kinnear, για τη συγκεκριμένη ταινία, με το εν λόγω δίδυμο να έχει καταθέσει ήδη τα διαπιστευτήρια του μέσω του πολύ καλού We Need To Talk About Kevin.

    Ο τίτλος αλλάζει, από Moby Dick μετατρέπεται σε Mobius ενώ την ίδια πορεία ακολουθεί και ο ύπνος μας. 


    Χάνεται και τη θέση του καταλαμβάνουν οι αξημέρωτες νύκτες με φόντο τις εικόνες του σακάτη καπετάνιου Ahab στο κατόπι ενός διαστημικού θηρίου-προσωποποίηση του διιαβόλου.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Moby Dick στο διάστημα, από τη Lynne Ramsay! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top