F Επίλογος για τις Νύχτες Πρεμιέρας 2012 από τον Kostas Tsokos - FilmBoy Επίλογος για τις Νύχτες Πρεμιέρας 2012 από τον Kostas Tsokos - FilmBoy
  • Latest News

    Επίλογος για τις Νύχτες Πρεμιέρας 2012 από τον Kostas Tsokos

    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Φτάσαμε στο φινάλε της Τσωκικής ανασκόπησης των Νυχτών Πρεμιέρας 2012, οι οποίες φέτος μας συνδέσαν με την επίσημη πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες του ξακουστού found footage V/H/S από την νεοσύστατη Fimboy Pictures.

    Εδώ δεν τίθεται θέμα κριτικής και περαιτέρω στοιχείων, με τόση πληροφόρηση που θα έχετε λάβει κατά καιρούς.

    Ουσιαστικά επρόκειτο για μια παρεϊστικη βραδιά/γιορτή για όσους πορωμένους απ΄το team μπορέσαμε να παρευρεθούμε και φυσικά ως ένας πρόλογος στα επόμενα που περιμένουμε να έρθουν, από τις 11 Οκτωβρίου κι έπειτα...




    Σοβαρός σοβαρός ο Mr Filmboy Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς, λόγω αναμονής για την υποδοχή του κόσμου αλλά όπως μάθαμε και τεχνικών δυσκολιών τελευταίας στιγμής.

    Λαμπερή λαμπερή η Αθηνά Γκαντήραγα που επιτέλους τη γνωρίσαμε κι από κοντά!

    Όμορφη γενικά η βραδιά, στη μεγάλη και κατάμεστη αίθουσα του Odeon Opera, ακόμα και αν δεν μαζεύτηκε ολόκληρο το Filmboy team.

    Ήταν όμως εκεί ο φίλος Αργύρης Σταματόπουλος, καταφτάνοντας αυθημερόν, φρέσκος φρέσκος απ΄το Αίγιο και συμβάλλοντας τα μέγιστα στον υποτιτλισμό (keep up bro!).

    Μαζί μας και ο Γιώργος Καραμάνος αλλά και ένας ακόμη φίλος, αυτή τη φορά από τα παιδιά του Heroes-foraday.com, ο Γιώργος ο Μπενάρδος.

    Για τις εντυπώσεις του κόσμου σας μίλησε και ο Κ.Χατζηπαπάς στο δικό του ποστ.

    Εύχομαι και πιστεύω πως οι τακτικοί (και μη) θεατές των ταινιών τρόμου και δη των found footage, θα το τιμήσουν.

    Το μόνο που θέλω να ευχηθώ, σε μια εποχή που είναι ρίσκο τέτοιες κινήσεις (και αναμφίβολα πρέπει να σκάσεις λεφτά και να στερηθείς πολλά), είναι κάθε επιτυχία εισπρακτική και κριτική στην προσπάθεια του Κωνσταντίνου Χατζηπαπά (ο οποίος μάς έχει βομβαρδίσει με πορωτικά reviews διαφόρων sites αυτές τις μέρες!)

    Περιμένουμε και ευελπιστούμε όλοι, στα καλύτερα!
    Άντε να πάει καλά το όλο εγχείρημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να δούμε και κανά Rec 4


    Τα κύρια Βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:

    Χρυσή Αθηνά στο δραματικό "Η Αδελφή Μου" της Ούρσουλα Μεγιέρ, βραβείο σκηνοθεσίας στον Τέρενς Ναν για το "Μια υπεραπλούστευση της Ομορφιάς της", βραβείο σεναρίου στην Λούσι Μαλόι για το "Μια Νύχτα" και βραβείο κοινού στο "Teddy Bear" του Δανού Mαντς Ματίεσεν.

    Ότι προλάβαινες, προλάβαινες και μεταξύ άλλων ήθελα να δω τα Teddy Bear, Juan De Los Muertos για το οποίο θα βρείτε review και στο Horrorant, Bully, Uprising: Hip hop and The L.A. Riots, τα ντοκιμαντέρ για τον Μπομπ Μάρλεϊ, τον Roman Polanski και την Κατερίνα Γώγου, το αρρωστημένο Los Chidos από τον κιθαρίστα των Μars Volta και το σουρεάλ σατιρικό θρίλερ Mushrooming.

    Στα θετικά, συγκαταλέχθηκε και η μείωση της τιμής των εισιτηρίων συν οι ειδικές τιμές για ανέργους, στα αρνητικά η τουλάχιστον μισάωρη αναμονή σε κάποιες αίθουσες.

    Δεν πειράζει ...και όσες προλάβαινες αρκετές ήταν.

    Μέχρι του χρόνου σκέφτομαι ήδη να επισκεφτώ τους επιστήμονες που έφτιαξαν το κλωνοποιημένο πρόβατο, την Ντόλυ.


    Θα τους ζητήσω να δημιουργήσουν άλλον έναν Τσώκο (γιατί μια μόνο τσωκική υπεραναλυτική απαλεψιά, ποτέ δεν είναι αρκετή) ο οποίος ευελπιστώ να ζήσει περισσότερο από κείνη την προβατίνα, μπας και προλάβει να δει καμιά ταινία παραπάνω!

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας, όπως και κάθε χρόνο άρχισαν, συνέχισαν και όπως όλα τα ωραία, κάποια στιγμή τελείωσαν.
    Για εμάς όμως η γιορτή συνεχίζεται στις σκοτεινές αίθουσες, από 11 Οκτωβρίου.

    Θα είμαστε εκεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες, διασκορπισμένοι σε κάποια σκοτεινή αίθουσα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να συνεχίσουμε τον τζέρτζελο με την παρέα μας (που θα έχουμε 'ψήσει' και από πριν!)

    Εσύ θα λείπεις;
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Επίλογος για τις Νύχτες Πρεμιέρας 2012 από τον Kostas Tsokos Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top