F Ο James Cameron ξεκαθαρίζει τα πάντα για τα δύο sequels του Avatar και ...το prequel! - FilmBoy Ο James Cameron ξεκαθαρίζει τα πάντα για τα δύο sequels του Avatar και ...το prequel! - FilmBoy
  • Latest News

    Ο James Cameron ξεκαθαρίζει τα πάντα για τα δύο sequels του Avatar και ...το prequel!

    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Κάθε τόσο ακούμε και νεότερα σχετικά με τα sequel του Avatar.
    Αν θα γίνουν, πότε θα γίνουν, πόσα θα είναι τελικά και άλλα πολλά.

    Εκεί που νομίζαμε πως ο Cameron θα ρολάρει κάμερες και θα δούμε τρία, η Sigourney Weaver μάς ξεφούρνισε πως θα γυριστεί ταυτόχρονα και τέταρτο, αλλά ουσιαστικά δεν είχε ξεκαθαριστεί ακόμη τι ακριβώς θα κάνουν.


    Ο παραγωγός Jon Landau δήλωσε αρχικά στην Courier Post:

    "Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε πάνω σε δύο ταινίες και όχι σε τρίτη, τις οποίες θα γυρίσουμε back-to-back."

    Τελικά ο James Cameron, μάς τα ξεκαθάρισε όλα δίνοντας μια πιο συγκεκριμένη και διαφωτιστική άποψη στο MTV:



    "Όπως θα γνωστοποιήσουμε μελλοντικά, όταν ξεκίνησε η ιστορία του πρώτου Avatar, η αποικία ήταν ήδη διαμορφωμένη για 35 χρόνια.

    Θα υπάρξει λοιπόν 4η ταινία, αλλά θα είναι...prequel.

    Η θεματική των Avatar τελειώνει στο 3ο φιλμ και το μόνο που θα μάς έχει μείνει είναι να γυρίσουμε πίσω.
    Δεν έχω ακόμη ξεκινήσει να γράφω τίποτα, αλλά υπάρχει σχέδιο.

    Λογικά θα γυρνάει πίσω στις αρχικές αποστολές της Pandora, επεξηγώντας τι ακριβώς πήγε στραβά με τους ανθρώπους και τη φυλή των Na'vi και πως ακριβώς ήταν να είσαι εξερευνητής και να ζεις σε αυτό τον κόσμο.

    Ένα prequel θα μπορούσε να ολοκληρώσει την ιστορία και θα δημιουργήσουμε μερικούς νέους χαρακτήρες, οι οποίοι και έδωσαν την κληρονομιά στους χαρακτήρες των επόμενων ταινιών.

    Αν και δεν θα θέλαμε να μιμηθούμε τα Star Wars, αν η ιστορία του prequel μπορεί να επεκταθεί, τότε μπορεί να οδηγήσει και σε κάτι περισσότερο.

    Όσο για τα Avatar 2 και 3, δουλεύω ακόμα πάνω στην ιστορία γράφοντας ταυτόχρονα δύο σενάρια, σαν κάτι ενιαίο και μεγάλο."

    Όσο για τις ωκεανογραφικές του εξερευνήσεις και κατά πόσο αυτό θα συμβεί για τις ανάγκες των sequel, ο Cameron δήλωσε σχετικά στο comingsoon:


    "Για τις ανάγκες των Avatar και της Pandora, θα συνθέσουμε ένα ολόκληρο οικοσύστημα ωκεανών, εξετάζοντας κάποια περιβάλλοντα.

    Γενικά όμως δεν θα αρχίσουμε τις καταδύσεις, στον βαθμό των ντοκιμαντέρ που είχα κάνει παλιότερα και αυτό γιατί τα Avatar δεν θα εκτυλίσσονται εξ ολοκλήρου κάτω απ'το νερό.

    Ο λόγος πως έχω ανησυχίες σχετικά με τη διατήρηση των ωκεανών της Γης.
    Με το ρυθμό που μολύνουμε το περιβάλλον, όλες αυτές οι όμορφες εικόνες των κοραλλιογενών περιβάλλοντων με τα οποία μεγαλώσαμε δεν θα υπάρχουν σε 50 χρόνια.

    Σε όλα αυτά έχουν παίξει ρόλο η υπεραλίευση και η κλιματική αλλαγή και αν αυξηθεί λίγο ακόμη η θερμοκρασία, είναι ικανό να εξαφανίσει τους κοραλλιογενείς υφάλους.

    Παρ'όλα αυτά, σκοπεύω να συνεχίσω μελλοντικά την εξερεύνηση ωκεανών για χάρη των ντοκιμαντέρ.
    Είναι πράγματα που πάντα με γοήτευαν."

    Ο Cameron φαίνεται πως θέλει να γίνει ο επόμενος George Lucas, σκεπτόμενος από τώρα όχι μόνο τα sequel του δικού του saga, αλλά και το prequel και τις πιθανές συνέχειες του.

    Προς το παρόν μένουμε στα Avatar 2 και 3, αναμένοντας τις νέες ημερομηνίες κυκλοφορίας καθώς προβλέπεται δύσκολο πλέον να προλάβουν τις προκαθορισμένες ημερομηνίες για Δεκέμβρη του 2014 και 2015.

    Όσο για το 4ο θα είναι prequel και προς το παρόν παραμένει ένα, για την αναγκαιότητα του οποίου δεν είμαστε ακόμη σίγουροι.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο James Cameron ξεκαθαρίζει τα πάντα για τα δύο sequels του Avatar και ...το prequel! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top