F Ο σεναριογράφος του Pulp Fiction στη νέα εκδοχή του Ιησού από τον Paul Verhoeven - FilmBoy Ο σεναριογράφος του Pulp Fiction στη νέα εκδοχή του Ιησού από τον Paul Verhoeven - FilmBoy
  • Latest News

    Ο σεναριογράφος του Pulp Fiction στη νέα εκδοχή του Ιησού από τον Paul Verhoeven

    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Ο Paul Verhoeven ετοιμάζεται να συναντήσει τον  Ιησού Χριστό!

    Όχι, είναι μια χαρά στην υγεία του και μάλλον ακόμα καλύτερα τώρα που το Jesus of Nazareth πήρε μπρος.

    Σύμφωνα με το Deadline, βρέθηκαν χρηματοδότης και σεναριογράφος για το πολυαναβληθέν και μεγαλεπήβολο πρότζεκτ του σκηνοθέτη.

    Ο Chris Hanley της Muse Productions θα αναλάβει τη χρηματοδότηση ενώ ο Roger Avary (Pulp Fiction, The Rules of Attraction) θα καταπιαστεί με το σενάριο, που θα μας παρουσιάσει μια διαφορετική βιογραφία του Ιησού.

    Το πρότζεκτ που ο ίδιος 
    κυνηγούσε με πάθος, είναι βασισμένο σε δικό του βιβλίο, το "Jesus of Nazareth,"(2010).

    Στο πόνημα αυτό περιλαμβάνονταν χρόνιες αναζητήσεις του σκηνοθέτη ενώ προσπάθησε να δει το θρησκευτικό αυτό σύμβολο από μια πιο καθημερινή σκοπιά.

    Όπως πάντα, βιβλίο με τέτοια θεματολογία δεν μπορούσε παρά να θεωρηθεί αμφιλεγόμενο από αρκετούς...


    Βλέπετε, η ιστορική αναδρομή του Verhoeven φέρει τον Χριστό, όχι ως Υιό του Θεού αλλά ως έναν αξιόλογο, θνητό στοχαστή, του οποίου οι καινοτόμες αρχές ήταν υπεύθυνες για τη δημιουργία και την εξάπλωση του Χριστιανισμού.

    Η οποιαδήποτε οπτική γύρω απ'αυτό το πρόσωπο δεν είναι κάτι καινούριο.

    Αλλά φαίνεται ενδιαφέρον, μιας και βλέποντας πολλοί πως κατέληξε ο κόσμος με την πλύση εγκεφάλου των θρησκειών, προτιμούν να σκέφτονται αυτό το πρόσωπο ως κάτι πιο αγνό και προσγειωμένο στην πραγματικότητα, και όχι μέσο λατρείας και δημιουργίας θρησκειών/πλύσεων εγκεφάλου.

    Απομυθοποίηση και τροφή για σκέψη πάνε πάντα μαζί και θα είναι ενδιαφέρον το αποτέλεσμα, αν και τελευταία δουλειά του Verhoeven ήταν πίσω στο 2006 με το Black Book ενώ και ο Avary έχει να παραδώσει σενάριο από το Beowulf του 2007.

    Για να δούμε.
    Προβλέπω από τώρα, μέρες The Last Temptation of Christ, με τις θείτσες έξω απ'τα σινεμά.

    Αν και με την κρίση που έχουμε τώρα, ελπίζω να έχουν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν απ'την απομυθοποίηση των 'ιερών' τους συμβόλων, που με τόση 'αγνή θρησκευτική αγάπη' υπερασπίζονται.

    Αλήθεια ...η Ελένη "Psycho" Λουκά, τι έχει να πει για όλα αυτά;
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο σεναριογράφος του Pulp Fiction στη νέα εκδοχή του Ιησού από τον Paul Verhoeven Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top