F Τα Οχήματα στο The Dark Knight Rises - FilmBoy Τα Οχήματα στο The Dark Knight Rises - FilmBoy
  • Latest News

    Τα Οχήματα στο The Dark Knight Rises

    Αναμφισβήτητα, μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές στο The Dark Knight ήταν όταν το Tumbler (η στιβαρή έκδοση του Batmobile από τον Nolan) διαλύθηκε κατά τη καταδίωξη με τον Joker από τον εκτοξευτή πυραύλων.

    Ξέρω πολλούς που στενοχωρήθηκαν περισσότερο για το εν λόγω όχημα από το χαμό του χαρακτήρα της Rachel Dawes (Maggie Gyllenhaal).

    Με το Batmobile να είναι παρελθόν, η Wayne Enterprises και ο Lucius Fox (Morgan Freeman) έπρεπε να προχωρήσουν στην ανάπτυξη μερικών νέων ‘παιχνιδιών’ για τον Batman Bruce Wayne και την καταπολέμηση του εγκλήματος, στο Dark Knight Rises.

    Ξέραμε ότι θα υπάρχει τουλάχιστον ένα νέο όχημα για τον Batman, με τις φήμες να μιλάνε για μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του Tumbler.

    Η πραγματικότητα δε μας απογοήτευσε, αν και υπάρχει ξανά Batmobile.
    Πάμε να δούμε τα τρια οχήματα του Dark Knight Rises.


    Batmobile 


    Το Batmobile δεν έχει αλλάξει από το Batman Begins, αλλά εδώ εμφανίζονται πολλά στα αρχικά χρώματα στρατιωτικού καμουφλάζ.

    Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι tumbler με καμουφλάζ, το ένα με πολυβόλο σε  περιστρεφόμενο πυργίσκο, ένα άλλο με εκτοξευτή πυραύλων και ένα τρίτο με ένα πυροβόλο όπλο.

    Το Batmobile σχεδιάστηκε από τον Christopher Nolan και το σχεδιαστή παραγωγής Nathan Crowley στο γκαράζ του κινηματογραφιστή στο Λος Άντζελες.

    Το πρωτότυπο έγινε από συναρμολόγηση toy cars, και τελικά συνδύαζαν ένα Hummer και μια Lamborghini – με την έμπνευση να έρχεται από ένα πρώην στρατιωτικό όχημα.

    Το αυτοκίνητο δεν έχει μπροστινό άξονα.
    Ο Nolan ήθελε οι τροχοί να κρατιούνται από το πλάι, και σε πρώτη φάση, αυτό θεωρήθηκε αδύνατο.

    Ωστόσο, οι σπεσιαλίστες ειδικών εφέ Chris Corbould και Andy Smith βρήκαν τελικά έναν τρόπο να κάνουν τους πλευρικούς τροχούς να δουλεύουν.

    Τα πάντα στο Batmobile έχουν κατασκευαστεί από το μηδέν.
    Δεν ήταν ένα υφιστάμενο όχημα που έχει μετατραπεί ή έγινε κατά παραγγελία.

    Έχει έξι τροχούς - δύο μπροστά και τέσσερις στο πίσω μέρος, με ελαστικά από monster trucks.

    Δημιουργήθηκαν τρία διαφορετικά σετ ελαστικών με ποικίλες ποσότητες πέλματος, έτσι ώστε να αποφασίζει ο stunt driver George Cottle πόσo φρένο θα απαιτούνταν σε κάθε σκηνή.

    Το όχημα κινείται με κανονική αμόλυβδη βενζίνη και ζυγίζει δύομιση τόνους.
    Η τελική του ταχύτητα είναι 170 χιλιόμετρα την ώρα και έχει επιτάχυνση 0-96 σε πέντε δευτερόλεπτα.



     Batpod 

    Ο σχεδιασμός του Batpod είναι αμετάβλητος από το Dark Knight.

    Έίχε σχεδιαστεί και αναπτυχθεί για να δώσει στον Batman έναν τρόπο ταχύτερης διαδρομής μέσα στους δρόμους της πόλης Gotham.
    Όπως και το Batmobile, το Batpod είναι γρήγορο και άγριο και ταιριάζει τέλεια σε εχθρικές καταστάσεις.

    Είναι κατασκευασμένο για όλες τις επιφάνειες και είναι εξοπλισμένο με τρία όπλα σε κάθε πλευρά: ένα κανόνι έκρηξης, ένα όπλο και ένα πολυβόλο.

    Τα ελαστικά είναι πανομοιότυπα με εκείνα του Batmobile, τρέχει όπως αυτό και ζυγίζει 330 κιλά.

    Το Batpod έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε ο αναβάτης να μπορεί να μείνει σε επίπεδη θέση  ανά πάσα στιγμή, ακόμη και όταν η μηχανή ανατραπεί.

    Είναι μια …αυτόνομη μηχανή, που σημαίνει ότι δεν απαιτεί stand για να μείνει όρθια.

    Κάθε στοιχείο του Batpod έχει μια καθορισμένη λειτουργία, και δεν υπάρχει τίποτα για αισθητικούς σκοπούς και μόνο.




    The Bat 

    Η τελευταία προσθήκη στο στόλο οχημάτων του Batman είναι το The Bat.

    Η 'Nυχτερίδα' είναι ένα ιπτάμενο όχημα πόλης, - μισό ελικόπτερο, μισό τζετ - σχεδιασμένο από τον Nolan και τον Nathan Crowley και κατασκευάστηκε από μια μικρογραφία από την ομάδα του Chris Corbould.

    Κάθε διαρθρωμένο τμήμα του είναι ανάγλυφο και μορφοποιήθηκε από ελαφρύ ανθρακόνημα.

    Υπήρχαν δύο πλήρεις Bats, για τις ξεχωριστές στιγμές όπου ο Batman ήταν στο πιλοτήριο και όταν εμφανίζεται στο εσωτερικό του οχήματος, και ζύγιζαν 1360 κιλά η μία.

    Αν και τεχνικά το Bat δεν μπορεί να πετάξει χωρίς βοήθεια (παρόλο που στη ταινία είναι αερομεταφερόμενο για οπτικούς και πρακτικούς λόγους), έχει πλήρως λειτουργικά όπλα και κανόνια και πυροτεχνήματα για πυρκαγιά.
    Όλα τα φώτα είναι τηλεκατευθυνόμενα και μπορούν να αλλάξουν γωνία στον αέρα.

    Στο Bat δίνεται η ψευδαίσθηση της πτήσης με έναν αριθμό από τρόπους:  κάτω από ένα ελικόπτερο, με καλώδια, με σύρματα από γερανό, τοποθετημένο πάνω σε άλλο όχημα, ακόμη και σε ράγες, όταν περνούσε μέσα από επιφάνειες.

    Τρεις άνθρωποι απαιτούνταν για τη λειτουργία του οχήματος πάνω στο οποίο συνδεόταν το Bat, κατά τη διάρκεια των σκηνών καταδίωξης στους δρόμους: ο οδηγός και δύο τεχνικοί, ένας εκ των οποίων ήλεγχε την πάνω-κάτω κίνηση και ο άλλος την πλευρική και την μπρος-πίσω κίνηση.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Τα Οχήματα στο The Dark Knight Rises Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top