F On the Ice - FilmBoy On the Ice - FilmBoy
  • Latest News

    On the Ice

    Αν σας έλεγα ότι το On the Ice, προιόν του Sundance Institute's Native American and Indigenous Program (ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών), είναι ένα crime story με Εσκιμόους, θα ήμουν εκτός εποχής μάλλον, ε;

    Γυρισμένο εξ ολοκλήρου στην Αλάσκα και με ένα cast από ντόπιους μη-ηθοποιούς, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Andrew Okpeaha MacLean (σενάριο και σκηνοθεσία) πήρε δύο βραβεία στο Βερολίνο και υποψηφιότητες στο Sundance, προβλήθηκε σε φεστιβάλ πολλών χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας πέρυσι στις Νύχτες Πρεμιέρας και κατάφερε να βρει το δρόμο για τις αίθουσες της Αμερικής.

    Εκτός από όλα αυτά όμως, έχει ένα trailer που σε μαγνητίζει, και αυτός είναι ο λόγος που παρουσιάζεται σήμερα στο FilmBoy.

    Οι Qalli (Josiah Patkotak) και Aivaaq (Frank Qutuq Irelan) είναι οι καλύτεροι φίλοι σε μια μικρή πόλη της Αλάσκας, αλλά βρίσκονται σε διαφορετικά τροχιές.

    Ο υπεύθυνος Qalli θα πάει στο κολέγιο το φθινόπωρο, ενώ ο Aivaaq μόλις έμαθε ότι η κοπέλα του Uvlu (Sierra Jade Sampson) είναι έγκυος...




    Ένα πρωινό μετά από ένα πάρτι, οι δυο φίλοι επρόκειτο να πάνε για κυνήγι φώκιας με το συμμαθητή τους James (John Miller), αλλά ο Qalli φτάνει αργά, βρίσκει τους Aivaaq και James να μαλώνουν άσχημά και πριν ο ίδιος καταλάβει τι συμβαίνει, ο James είναι νεκρός. 


    Η αλήθεια δεν φαίνεται να είναι επιλογή τους, έτσι κάνουν ό,τι μπορούν για να αποπροσανατολίσουν τις αρχές και να φανεί σαν ατύχημα.

    Φυσικά, κανένα σχέδιο δεν είναι τέλειο, και κάτι φαίνεται να μην κολλάει στον Egasak (Teddy Kyle Smith), πατέρα του Qalli και επικεφαλής της τοπικής ομάδας αναζήτησης και διάσωσης.

    Μια σειρά από λεπτομέρειες μαζί με τη σφιχτή αφήγηση, κάνουν το On The Ice ένα καλό θρίλερ, σύμφωνα και με τις καλές συνολικά κριτικές του.

    Ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου και έμεινε 9 βδομάδες στις αίθουσες των ΗΠΑ.

    On The Ice trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: On the Ice Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top