F Horror review: The Divide, Absentia, The Hills Have Eyes, Haute Tension (2003) - FilmBoy Horror review: The Divide, Absentia, The Hills Have Eyes, Haute Tension (2003) - FilmBoy
  • Latest News

    Horror review: The Divide, Absentia, The Hills Have Eyes, Haute Tension (2003)

    Τώρα που τα επεισόδια του Horror Trailer Park απέκτησαν καθημερινή 'εκπομπή' στο νέο μέλος του FilmBoy Network, το FilmBoy ξεκίνησε μια νέα στήλη από την οποία θα βλέπουμε κάθε Τετάρτη τα τέσσερα σπουδαιότερα review/preview ταινιών τρόμου, όπως παρουσιάστηκαν στο Horrorant.


    The Divide review

    Ο Γάλλος σκηνοθέτης Xavier Gens μας πρωτοσυστήθηκε το 2007 με το πολύ ενδιαφέρον Frontière(s) , ένα ιδιαίτερο θρίλερ που, αν και άνισο εξέπληξε ευχάριστα  το horror κοινό.

    Προς έκπληξη πολλών, τα χρόνια που πέρασαν βρήκαν τον ταλαντούχο σκηνοθέτη σε κινηματογραφική απραξία (αν εξαιρέσουμε την κατά το ήμισυ συμμετοχή του σε μια γαλλική τηλεταινία) και δημιούργησαν ακόμα μεγάλη προσμονή για το επόμενο του, μεγαλεπήβολο, σύμφωνα με τις φήμες, project.


    Αν πιστέψεις το buzz και τα λόγια που ακούστηκαν στα φεστιβάλ μετά τη προβολή του Absentia, θα πίστευες ότι μόλις τη δεις, θα πάρεις τη τρομάρα της ζωής σου.
    Δεν ισχύει αυτό.

    Αυτό που ισχύει είναι ότι το Absentia του Mike Flanagan είναι ένα καλογραμμένο και καλοερμηνευμένο οικογενειακό δράμα που δένεται άψογα με ανατριχιαστικό και σωστά εκτελεσμένο μεταφυσικό τρόμο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.


    Classics: The Hills Have Eyes (2006)

    Μπορεί ο Γάλλος σκηνοθέτης Alexandre Aja να δίχασε το κοινό με το φινάλε του Haute Tension, αλλά με δεδομένη την απόφαση του Hollywood να του δώσει την ευκαιρία να κάνει μια νέα έκδοση του classic The Hills Have Eyes (1977) του Wes Craven τρία χρόνια αργότερα, όλα κρίνονται επιτυχημένα.

    Αν και αρχικά ακούγονταν σαν παγίδα (γιατί να προσθέσεις άλλο ένα άσκοπο remake;), o Aja ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες, και έφτιαξε ένα φοβερό φιλμ, μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που το remake είναι καλύτερο από το original.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.


    Classics: Haute Tension (High Tension) (2003)

    Είναι γεγονός πως την τελευταία δεκαετία ο Ευρωπαϊκός τρόμος έχει πάρει τα πάνω του παρουσιάζοντας μια σταθερά ανοδική πορεία.

    Όλα αυτά τα χρόνια πολλά μικρά ευρωπαϊκά αριστουργήματα κατάφεραν να ξεφύγουν από τα τυποποιημένα format του Hollywood και να σπάσουν το μονοπώλιο που υπήρχε μέχρι τότε.

    Το πιο σημαντικό όμως ήταν πως μπόρεσαν να τραβήξουν την προσοχή του κοινού βάζοντας ταυτόχρονα τις βάσεις για έναν νέου τύπου κινηματογράφο, πιο τολμηρό και πιο αποφασιστικό από ποτέ.               


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Horror review: The Divide, Absentia, The Hills Have Eyes, Haute Tension (2003) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top